Reklama

Reklama

Superman: The Animated Series

(seriál)
  • USA Superman
Animovaný / Akční / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1996–1999), 17 h 49 min (Minutáž: 20–22 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hrají:

Tim Daly, Dana Delany, Joseph Bologna, George Dzundza, Clancy Brown, Lisa Edelstein, Lauren Tom, Mike Farrell, Shelley Fabares, Joely Fisher, Michael Ironside (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Warner Bros. a DC Comics se po úspěchu animovaného seriálu Batman (1992) rozhodli vrátit do sobotního ranního pásma na televizních obrazovkách největšího z komiksových hrdinů, Supermana. Styl animace je inspirován původním fleischerovým seriálem z roku 1941, přičemž se Superman nově utká s většinou svých nejznámějších protivníků, jako například s Lexem Luthorem, Brainiacem či Darkseidem. V zámoří kladně hodnocený seriál se dočkal tří sérií. (Caszidy)

(více)

Recenze (16)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně odvedená práce, jež kráčí ve stopách dokonalého Batmana TAS z 1992. Nejůžasnější je na tom to, že je jedno, kolik vám je. Pořád to funguje. Je ovšem jasné, že toto se týká hl.comicsových DC fanů. Ale i já, který jsem v 15ti věděl prd o DC universe, jsem si to užíval. Skvělý seriál pro všechny, kteří si to dokážou užíti v každém věku. A potom se to všechno propojilo (a někdy i dovyřešilo, co se týče několika příběhových linií) v opět skvělém Justice League TAS z 2001. Bruce Timm si může po právu říkat legenda klasické comicsové animace. Už v pořadí 3. A to zdejší hodnocení? To je něco tak debilního a padá to pouze na tupé palice těch, kteří hodnotí buď TAS z 80tek nebo tu z 60tek. To už je fakt na palici, zvláště když příbuzný Batman TAS od stejných lidí jako toto, jest v červených číslech. 44% no, ty vole..... ()

Risolutore 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že většina hodnotících hodnotí zcela jiný supermanovský seriál, protože tenhle je ze společné produkce s Batman: Animated Series, který je tu červený a přitom se pohybuje na zcela (logicky, když je i od ZCELA stejných lidí) stejné úrovni. Čtyři hvězdy za hezký supermanovský motiv, obstojnou animace a díly s Lobem (ty jsou za kilo). ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

No dobře, 5 hvězdiček si to určitě nezaslouží, ale musel jsem jednu přidat, když vidím to zdejší nespravedlivé hodnocení, které není zapříčiněno tím, že je seriál tak špatný, ale tím, že zdejší kritici hodnotí něco úplně jiného, jak napoví komentáře, ve kterých je zmiňován Superpes, který tady vůbec nezaštěká, anebo citována hláška: "Hop, hop a letím", kterou tu Superman jaksi zapomene říct. Takže soudruzi a soudružky, až zase příště budete něco kritizovat, tak se přesvědčte, jestli kritizujete vůbec správný seriál!!! (Tím nechci říct, že všichni, co tomu dali málo hvězdiček viděli skutečně něco jinýho, ale myslím si, že valná většina ano, zřejmě toto - http://www.csfd.cz/film/150277-superman/). ___ No a teď již k dílku samotnému. Jedná se o další ze série povedených animovaných seriálů z dílny producenta Bruce Timma. Jednoduchá animace je hodně ovlivněná starými animáky ze 40. let, chybí temnost a vážnost seriálů Batman a Justice League, ale celkově jsem velmi spokojen. Příběhy jsou jednoduché, nicméně zábavné a postupně se v nich představují všechny důležité postavy Supermanova světa - Jor-El, Kentovi, Lois, Jimmy, Perry, Brainiac, Luthor, Metallo, Hračkář, Bizarro atd. a také dalších komiksů - Flash, Batman, Aquaman, Green Lantern Kyle Rayner nebo Dr. Fate. ___ Nejlepší epizody: The Last Son of Krypton I, World's Finest I-III, Knight Time, Demon Reborn (v těchto pěti se objeví Batman), Late Mr. Kent (noirově laděný příběh, kde Superman vypráví retrospektivně o smrti Clarka Kenta), In the Brightest Day, Apokolips ... Now I-II, Legacy I-II. ()

dusan7721 

všechny recenze uživatele

Kokos...toto čo je za hodnotenie? Tento animovany seriál je jeden z najlepších aký kedy vznikol. Robili to tí istí čo aj Batman: Animované série: http://www.csfd.cz/film/170523-batman/ http://www.csfd.cz/film/73261-new-batman-adventures-the/ Alebo čo robili skvelé filmečky Superman: The Last Son of Krypton: http://www.csfd.cz/film/11092-superman-the-last-son-of-krypton/ či Superman Batman: World Finest: http://www.csfd.cz/film/11060-batman-a-superman/ Na IMDB to má rating až 83 % a tiež to získalo nejaké ceny Emmy. Ste si to mnohí určite pomýlili s tým starým trapným seriálom čo chodil dávno na Nove. Inak intro: http://www.youtube.com/watch?v=oUcKJflBG8Q Dokonca sa tam objaví aj ten bledý vesmírny zabijak na motorke Lobo. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše kolega liquido26 - většina zdejších kritiků tento povedený "animák" pravděpodobně vůbec neviděla, neboť si ho spletla s "večerníčkovým" animovaným seriálem z roku 1988. Nicméně zpátky k tomu správnému. Jak jsem již psal v obsahu, samotní tvůrci se nechali co se týče animace inspirovat původním fleischerovým seriálem z roku 1941. To musím určitě vyzdvihnout jako pozitivum, neboť fleischerův Superman je i z dnešního pohledu zpracován velice pěkně. Seriál Curta Gedy a spol. nemá mnoho navazujících dílů, případně nějakou výraznou hlavní dějovou linii, přesto se příběh vyvíjí a to hlavně díky návratům jednotlivých supermanových protivníků. Podařil se i crossover s bratrským seriálem Batman, jenž se dá sehnat i jako samostatný film. Závěrečný dvoudíl Legacy pak překvapí zajímavou zápletkou. Na závěr nutno podotknout, že by byla velká škoda nechat se od tohoto povedeného dílku supermanovské skládačky odradit zdejším chybným podhodnocením. ()

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci se nechali inspirovat animací původního seriálu Dave Fleischera z roku 1941. Ten podle editora DC Comics Mike Carlina měl fenomenální grafické ztvárnění, ale nepříliš obsáhlou příběhovou stránku. To se proto ve Warner Brothers Animated Division a DC Comics rozhodli změnit v novém seriálu. (Caszidy)

Reklama

Reklama