Reklama

Reklama

Železný ochránce

  • Čína Super Bodyguard (více)

Obsahy(1)

Po smrti svého mistra přichází mladý bojovník (Yue Song) do města za svým dávným přítelem Ťiangem (Yu Xing) a začne pro něj pracovat jako bodyguard. Jeho prvním úkolem je chránit rozmazlenou a bohatou Fa-jie, kterou se snaží unést nepřátelé jejího otce. Zjišťuje, že s Fa-jie ho spojuje víc, než si myslel, a konečně se dokáže vypořádat se svou minulostí. (LangiJ)

(více)

Recenze (21)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Můj nejočekávanější akční film je za mnou a dopadl skvěle.Příběh je docela jednoduchý, ale zaujme. Hlavní hrdina má za úkol dělat Bodyguarda dceři místnímu Bossovi, po které každou chvíli někdo jde. Vynikající je chemie mezi němi, protože dceruška je správně arogantní a panovačná, tudiž dojde i na vtipné scény. Ve filmu je spousta akce, víceméně akce střídá akci a rozhodně se je na co koukat. Choreografie je špičková a neokoukaná, údery velmi drsné, hlavní hrdina láme záporáky na všechny způsoby, paže, nohy, ruky ( Snad největší počet zlomených končetin, co jsem kdy ve filmu viděl), v závěru se film dokonce přehoupne do Revenge žánru, který vrcholí bitkou ve skladu proti 5 záporákům a Yue Song snad poprvé dostane pořádně zabrat. Ve finále máme vzpomínku na Ip Mana, akorát zde bojuje snad sám proti 100, zde je už moc akrobacie, ale pořád natočeno bravůrně, za to finální souboj mi přišel nejslabší poněvadž záporák má železnou ruku a postrádá to kouzlo. Yue Song předvedl, to co naznačil Trailer, tedy nový Bruce Lee, akorát silnější a rychlejší. Yu Xing zahrál záporáka skvěle a po Wrath of Vajra má snad nejlepší roli. Místy je film přitažen za vlasy, hlavní hrdina má nohu ze železa kvůli svému otci, tedy po jeho ráně člověk odletí poněkud dále než metr, ale pokud se přes tohle dokážete přenést, čeká vás Akční jízda v old school stylu jaká zde dlouho nebyla. Při soubojích jsem řval jak na TURNÉ!80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ma to primitivny nefunkcny dej v ktorom sa dospele postavy spravaju imbecilne jak pubertiaci a k tomu to je podane spôsobom, ze chvilu sa to berie neskutocne vazne a hned na to to vyzera jak groteska a tak sa to neustale strieda dookola. Zachranit to mohli aspon bitky. Akteri su evidentne neskutocne nadani. Choreografia je kvalitná, obsahuje aj pôsobive akrobaticke kusky, vyzera kontaktne a ani by mi prilis nevadilo, ze je brutalne predratovana, keby bola natocena kvalitne. Ale pri kazdom chvate sa minimalne dvakrat strihne na iny pohlad kamery a väcsinou este viackrat. Nie je to uplne neprehladne, len to pôsobi otravne az neprijemne. Nieco ako tie sracky od Megatona. Skoro to vyzera jak bitky v kreslenych rozpravkach, takze ani nepôsobia drsne. Skôr komicky a pre mna az trapne. Vysledkom je nefunkcny film, ktory vyzera ako jeden nekonecny trailer v ktorom sa neustale bleskovo striha z jednej bitky na druhu. 2/10. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Wu Lin (Yue Song) se vydává do města, aby informoval Li Jianga (Xing Yu) o smrti jejich mistra, ale ještě předtím při souboji kvůli rozšláplé zmrzlině neplánovaně zachrání bohatého muže, který si ho později vybere jako bodyguarda pro svoji dceru... Akce snímek Super Bodyguard (2016) nabídne docela dost, ale chtělo to při ní zůstat nohama na zemi a ubrat na drátech a lanech. Hodně odvážná tvrzení (THE BEST KUNG FU MOVIE OF THE LAST 20 YEARS / THE NEW BRUCE LEE COMING) z plakatů a traileru se nepodařilo naplnit. Yue Song ve filmu nehrál pouze hlavní roli, ale také ho napsal, režíroval, byl producentem a dělal akční režii. Xing Yu je v titulcích uveden pod jménem Shi Yanneng. Asijský pořízek, který hrál také ve filmu The Wrath of Vajra (2013), se jmenuje Jiang Baocheng. Collin Chou hraje pouze v malé roli ve flashbackových scénách, Michael Chan Wai-man dostal prostoru více, ale ani jeden z nich nedostal možnost předvést něco v akci. Oba dva pány ve filmu jedna věc spojuje, ale to případný divák uvidí sám. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Čínský terminátor zasahuje ! Jak jinak si mám vysvětlit, to že protivníci lítají kilometr po úderu. Na letecké souboje ani tak moc nedojde, ale hlavní hrdina posílá nepřátelé, fakt hodně daleko. Navíc záporáci, u toho ještě vydávají divné zvuky, jako "jaaa" "jeee" a také "íííííí" a často se u toho tváří dost divně, přímo legračně, v té kleci to byl výraz trollingu. A taky je dobrý, že když dá hrdina úder, tak se ozve zvuk úderu a to je podle mně úžasný, jako když tvůrci dokáží zachytit zvuk úderu. Ale abych nekřivdil, akce ve skladišti je slušná, ale ta finální už tak ne, hlavně hrdina běhá kolečka a přes speciální nepřátele přejde docela lehce. A finální bitka ? Tak to je terminátor vs terminátor. A byť tenhle typ příběhu, už tady byl, ale takhle špatně zpracovaný..........že ho zmiňovat ani nebudu, jelikož to považuji za urážku inteligence. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Yue Song do toho skočil po hlavě a tlačí na pilu co to dá. Ničeho se nebojí, a ničeho nemá dost. Takhle silnej drajv, to se jen tak nevidí. Scénář, režie, hlavní role, režie akčních scén, produkce, ty nejdůležitější aspekty filmu má pod kontrolou. Tady nám odněkud vyrašil pěkně ambiciózní chlapík. A vyšlo mu to víc než slušně. Tu dravost a tah na branku už jsem zmiňoval. Tohle je evidentně srdcovka a zároveň takovej love letter osmdesátkové hongkongské akční škole. Takže je potřeba se připravit na poměrně velkou dávku asijských šíleností, což už bylo zřejmé z traileru. Ale stejně jako v báječných osmdesátkách, je to podané s tak odzbrojující spontánností, že se člověk jen usmívá pod vousy. :-) ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama