Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Kolem Spongeboba se vytvořil kult snad přirovnatelný jen k Hello Kitty či Betty Boop. Jinak však Spongebobova "dobrodružství" moc nevybočují z průměru, ale přece jen něco ho trošku zvedá- poučuje (chcete-li moralizuje) a to ne okatě, což je velmi složité (a třeba Pixar to neumí vůbec) a díky tomu přidávám čtvrtou hvězdu. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

A s pravdou ven, kdo jste podle obrázku nejdřív mysleli, ze SpongeBob je kus ementálu? Nevěřím, že jsem jediný! Celkem pošahaná, občas až vyhulená úchylačinka, ale stokrát lepší než vykozené Winx nebo vymozkovaní Bakugani. SpongeBob je takové otravné hovado, že mě občas i baví. Ale fakt, vypadá jak kus sýru, že jo? ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jednoho dílu jsem si řekla, že asi nejsem ve správném rozpoložení na takovou pohádku a že příště to bude lepší. Nebylo to lepší ani podruhé. Naprosto nezajímavá pohádka s nesympatickými postavičkami, stupidními dialogy a otravnou hudbou. Jsem ráda, že když jsem byla dítě, hrál Kulík, Dulík, Bulík a ostatní. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Spoungbob je taková malá, milá blbůstka, která mě vždycky zaručeně rozptýlý, když nemám zrovna náladu podívat se podesáté na nějaký díl South Parku, Futuramy či Simpsonů. Taková dadaistická, veselá záležitost, která se sice nikdy nevyšplhá do takový výšin popularity jako výše zmíněné kusy, ale rozhodně mezi nima místo má. Ať žije Spongebob, vivat Patrick! 70% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že bych každé ráno brzo vstával a hltal epizodu za epizodou. Tento seriál se mi nicméně zavděčí třeba, když dorazím z práce z noční a chci si dát něco nenáročného, ale veselého a osobitě vtipného. A Spongebob toto splňuje! Pod rouškou animáku pro malé děti skrývá víc, než by si kdo myslel. Zjevně si dělá ohromnou srandu sám ze sebe, podává svérázně mnohdy i dospělácká témata a zkrátka každý díl má humor a šmrnc, který ve spojení s absurdním zasazením pod vodní hladinu zkrátka funguje. Postavy mají svůj specifický charakter a přistupují k řešení problémů po svém. Nejde tedy o nějakou naivní, vypatlanou grotesku, ale ve skrytu duše sofistikovanou bláznivinu, která zkrátka pobaví i mě, ačkoliv jsem dítětem byl naposledy před desítkami let. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (75)

  • Skoro pokaždé, když některá z postav něco odhodí, je možné zaslechnout zvuk rozbitého skla. (Karlsberger)
  • Podľa vodičských preukazov z 1. série a epizódy "Sleepy Time" sa Pán Krabs narodil 30. novembra 1942 a SpongeBob 14. júna 1986. (Carol Pifková)
  • Postavy Super-mořec a jeho pomocník Ploutvo-kluk (v originále Mermaid Man a Barnacle Boy) vznikly jako parodie na DC super-hrdinu Aquamana a jeho pomocníka Aqualada. (P. J. D.)

Reklama

Reklama