Reklama

Reklama

Putování s pravěkými zvířaty

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Beasts
Velká Británie, 2001, 2 h 54 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat, která vystřídala dinosaury a dala vzniknout savcům. Podívejte se na fascinující stvoření, která posledních 65 miliónů let po vyhynutí dinosaurů, obývala Zemi. Když dinosauři vyhynuli, chlupatí mamuti nebyli jedinými zvířaty, kteří obývali planetu. V temném lese číhali obrovští masožraví mravenci, na rozlehlých travnatých pláních žili ti největší savci, velcí jako dům. A pak tu byli lovci - krutí ptáci, zvířata s dlouhou čelistí podobná vlkům a silné šavlozubé kočky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný exkurz do dob, o nichž by mohla vyprávět už jen pouze planeta Země. Putování je skvěle zpracovaný dokument, který nabízí vynikající a zajímavý pohled na vývoj nejrůznějších druhů živočichů, kteří obývali tento svět. Nedostatek: V díle, který se věnuje šavlozubému tygrovi si dobře všímněte, že Zlomenému zubovi se v mnohých záběrech střídá jeho "handicap". Jednou je zlomený špičák vpravo, jindy vlevo. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5  Dokument takmer tak skvelý ako bolo predchádzajúce "Putovanie s dinosaurami", tentokrát zameraný predovšetkým na vývoj cicavcov. Opäť tu máme podmanivú kombináciu skutočnej prírody s počítačovou animáciu dávno vyhynutých zvierat, zaujímavo vymyslené zvieracie príbehy, ktoré sú pútavé i napínavé a vyberajú si tie najzaujímavejšie zvieratá (najväčšie, najnebezpečnejšie, najúspešnejšie). Malú výhradu mám k obrazu, ktorý sa mi v predchádzajúcom diele zdal dokonalejší, lepšie farebne vyvážený, čo je zrejme dané tým, že tentokrát je v dokumente použitej viac počítačovej grafiky. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem na to koukal, když jsem byl malý sotva sedmiletý děcko, které na to s bázní koukalo na Čt 2 a říkalo si, jak je to úžasné, zajímavé, pestrobarevné a jaké skvělé příběhy umí vyprávět jen příroda. Ani jsem nedutal, nepronesl ani hlásku a bavil se od začátku až do konce. A po letech? Dnes? Dnes je můj názor naprosto stejný. Tenhle dokumentární seriál bych doporučil prostě všem. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatické přiblížení pradávných forem fauny na naší planetě. Nástup a rozvoj savců, jako jedné z nejúspěšnějších a nejadaptabilnějších životních forem na naší Zemi, nemůže nechat nikoho chladným. Dlouhé desítky miliónů let v šesti medailoncích určité doby. I když zanícení vědci budou ohnivě bojovat za pravdivou nevyvratitelnost svých tezí, tak jde především o domněnky, které vycházejí z prastarých nálezů a pozorování života současných živočichů. Ať jsou to sebevíce serióznější postupy, tak stoprocentní spolehlivost není zaručena. A přesto je to velmi sympatický a příjemný počin, u kterého nevadí ani jistá nereálnost pohybů sledovaných živočichů. Na šesti různých místech, na území dnešního Německa, Pákistánu, Mongolska, Etiopie, Paraguaye a Severního moře, se rozehrává šest příběhů s jedním hlavním hrdinou pradávné fauny. Ale není to zaměřeno pouze na jednoho jediného tvora, snaží se poukazovat na danou dobu v daném místě komplexním pohledem. Snaží se a to je sympatické. Velikáni, trpaslíci, divocí, mohutní, žraví, draví, vynalézaví i úskoční. Všechny přiblížené typy jsou sice minulostí, ale formy a struktury těchto procesů jsou stále přítomny i v naší fauně. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Chronologicky tento seriál navazuje na slavné Putování s dinosaury, a je jim i nejvíce podobný. Prakticky není co dodat, je zajímavé sledovat jak evoluce formovala zvířata k čím dál větší podobně s dneškem, proto bych vypíchnul zejména poslední dva díly, které mají skvělý vizuál a jsou plná zvířat která všichni známe (šavlozubý tygr, mamut, neandrtálci... ) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Součástí seriálu je také vázaná kniha od Tima Hainese. V České republice titul vydalo nakladatelství Slovart v roce 2001 v počtu jen několik málo kusů, které již byly rozprodány. (Pod)

Reklama

Reklama