Reklama

Reklama

Putování s pravěkými zvířaty

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Beasts
Velká Británie, 2001, 2 h 54 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat, která vystřídala dinosaury a dala vzniknout savcům. Podívejte se na fascinující stvoření, která posledních 65 miliónů let po vyhynutí dinosaurů, obývala Zemi. Když dinosauři vyhynuli, chlupatí mamuti nebyli jedinými zvířaty, kteří obývali planetu. V temném lese číhali obrovští masožraví mravenci, na rozlehlých travnatých pláních žili ti největší savci, velcí jako dům. A pak tu byli lovci - krutí ptáci, zvířata s dlouhou čelistí podobná vlkům a silné šavlozubé kočky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem na to koukal, když jsem byl malý sotva sedmiletý děcko, které na to s bázní koukalo na Čt 2 a říkalo si, jak je to úžasné, zajímavé, pestrobarevné a jaké skvělé příběhy umí vyprávět jen příroda. Ani jsem nedutal, nepronesl ani hlásku a bavil se od začátku až do konce. A po letech? Dnes? Dnes je můj názor naprosto stejný. Tenhle dokumentární seriál bych doporučil prostě všem. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

1. Nové svítání (***) - Poměrně zajímavý začátek z doby těsně poté, co se Země vzpamatovala ze srážky s planetkou, která zapříčinila vyhynutí dinosaurů. Bohužel tento díl ještě není tolik variabilní jako ty pozdější a jeho zábavnost i informativnost značně kolísá. 2. Dravá verlyba (****) - vodní část se povedla. Basilosaurus (latinské jméno by napovídalo, že nejde o savce, ale plaza). Krásná stylizace a kamerové rakursy. Jsem rád, že tvůrci nevynechali velká suchozemská zvířata. 3. Země obrů (*****) - rodičovství největšího suchozemského savce - Indrikoteria - , obrovská ozubená prasata a bezútěšné Mongolsko. Jeden z nejlěpších dílů. 4. Nejbližší příbuzní (****) - Na pět to nění, protože je Australopithekům věnováno až příliš mnoho času. Jinak jde o slušnou část, i když bych ocenil více zvířat. 5. Šavlozubý tygr (*****) - Nejslavnější kočkovitá šelma je zpracována vynikajícím způsobem. Lov Smilodonů, příběh osamělého samce a draví ptáci, které si můžeme pamatovat z Cesty do pravěku, to všechno se mi moc líbilo, i když i BBC občas něco zbabrá a v jednom záběru ukáže šelmu se zlomeným levým zubem a po střihu má zlomený zub pravý. 6. Cesta mamutů (****) - Zajímavé zakončení, kde se uplatnili už také herci. Čtyři hvězdy za scénu, při níž srstnatý nosorožec nahání neandrtálce. // Celkově jde o zdařilý dokument, která přibližuje méně známý svět savců a jejich vzestupy a pády až do dnešní doby. 85% ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Syrový dokument nikdy pořádně nezaujme, musí v něm být něco, co člověka baví. Tento vicedilný seroš to má. Každá epizoda je zajímavá, jen škoda, že je jen šest dílů, klidně bych se podíval i na 15. Vzhledem k zubu času je občas při rychlejších záběrech kamery vidět mírná nedokonalost v záběru, ale to člověk odpustí. Mohu doporučit s klidným srdcem. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Aj keď dávam päťhviezdičkové hodnotenie tak ako u "dinosaurieho" predchodcu, musím podotknúť, že tento seriál sa mi v rámci celej BBCčkárskej paleontologickej série páčil zďaleka najviac. Sám neviem prečo. Možno aj pre ešte väčšiu variabilitu prírodných prostredí a rovnomernejšie pokrytie jednotlivých geologických ér epizódami, než v predchádzajúcom seriáli. Hudba skladateľa Bena Bartletta tu dosiahla plný rozkvet a variabilitu - je rovnako energická a pestrá ako prostredia a živočíchy treťohôr a štvrtohôr, ktoré seriál majstrovsky predstavuje. Tak či onak, doteraz vedie. Obľúbené diely: Nový úsvit, Šabľozubec, Púť mamutov. Zaujímavé komentáre: lisa.ginmi, Tom_Lachtan, sleepy ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5  Dokument takmer tak skvelý ako bolo predchádzajúce "Putovanie s dinosaurami", tentokrát zameraný predovšetkým na vývoj cicavcov. Opäť tu máme podmanivú kombináciu skutočnej prírody s počítačovou animáciu dávno vyhynutých zvierat, zaujímavo vymyslené zvieracie príbehy, ktoré sú pútavé i napínavé a vyberajú si tie najzaujímavejšie zvieratá (najväčšie, najnebezpečnejšie, najúspešnejšie). Malú výhradu mám k obrazu, ktorý sa mi v predchádzajúcom diele zdal dokonalejší, lepšie farebne vyvážený, čo je zrejme dané tým, že tentokrát je v dokumente použitej viac počítačovej grafiky. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Součástí seriálu je také vázaná kniha od Tima Hainese. V České republice titul vydalo nakladatelství Slovart v roce 2001 v počtu jen několik málo kusů, které již byly rozprodány. (Pod)

Reklama

Reklama