Vinnetou (TV seriál)
Dobrodružný
Francie / Švýcarsko, 1980, 7x52 min
Marcel CamusHudba:
Peter ThomasObsah
Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)
flanker.27
Vašti vašti, Tašunko. Přiznejme si to lidi, ve Studiu kamarád jsme na to koukali všichni :))(10.8.2006)
Hunt
HUDBA: Peter Thomas(11.1.2008)
Smok
odpad!Francúzsko - Švajčiarske sprznenie hrdého a nespútaného náčelníka. Francúzi nech ďalej vyrábajú croissanty, švajčiari čokoládu a hodinky, ale preboha nech sa nenavážajú do mayoviek.(30.10.2008)
Stegr
20% - Po filmech byl tento seriál obrovské zklamání...(12.1.2008)
Sašenka165
odpad!Bože proč!(16.11.2007)
LiVentura
Hvězdu jen a pouze z nostalgie, co jednou bylo již mrtvo, nemá se více probouzet.!!!!!! Nevyplatilo se to u filmu vícero autorům již předtím... :-((20.11.2009)
Crocuta
Tenhle seriál se mi v dětství celkem líbil, ovšem ještě před tím než jsem viděl filmová zpracování mayovek, v čele se Stříbrným jezerem. Ta jedna hvězdička je z nostalgie za chudáka Tašunku.(8.7.2007)
Segrestor
Já vím, jako ty slavný bijáky z Jugošky to nebylo, ale pořád lepší než huba plná sazí.(24.4.2011)
Flego
odpad!Milujem náčelníka Apačov a všetkých okolo ale čo je veľa to je veľa...(17.2.2007)
Phobia
Filmy "Vinnetou" jsem jako dítě doslova zbožňovala, a když nám soudruzi předhodili v osmdesátých letech i seriál... jéééžiš, to byla nuda: Vinnetou nad hrobem, Old Shatterhand seriálem jednou projel kanoí (víckrát by toho pupkatého trapáka nikdo vidět ani nechtěl), do toho se motalo jakési mladé indiánské ucho s pitomým jménem, nezáživný děj... Ubohost. Kde asi soudruzi z Francie a Švýcarska udělali chybu??? 20%(3.4.2009)
anderson
ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 1.3.1985, réžia slovenského znenia = (ČST Bratislava) + réžia českého znenia = (ČST Praha) (18.2.2011)(18.2.2011)
Damiel
Nejdřív jsem viděl tohle, jako malý dítě, a byl jsem nadšený. Pak mě táta vzal do kina Květen na Poklad na Stříbrném jezeře a hned potom moje nadšení z tohoto Vinnetoua vyprchalo.(19.12.2006)
ilemas
Tenhle seriál se stárým Pierrem Brice neměl vůbec vzniknout, je to zprznění klasického Vineoua s mým velmi oblíbeným Lex Barkerem na kterého se rád podívám z nostalgie i dnes.(13.7.2011)
Diamant
1. ČASŤ *; 2. ČASŤ *****; 3. ČASŤ ***** ("Najväčším zločinom bielych nie je to, že našich mužov zabíjajú, ale to, že ničia ich dušu.")(28.5.2009)
Snorlax
odpad!Já být Karl May, tak vstanu z mrtvých, umlátím prznitele svého díla a spořádaně se opět vrátím do Radebeulu. Tohle se nemělo stát!(8.5.2011)
st.verka
Tohle už se vážně nemělo stát. Sašenko165 máš pravdu - proboha PRÓÓÓČ??? Ta jedna hvězdička - to je jen takový povzdech.(7.6.2009)
cariada
No nebylo to moc povedené ,ale z nostalgie a za Tašun kosapu prostě dvě. Mohli by to zase po letech dávat.(15.8.2008)
Holina
Tašunko Sapa(13.10.2009)
anli
Seriál,který měl vzkřísit slavné hrdiny,ale vlastně je pohřbil.I když se na to tehdy koukali všichni(ono taky,co koukatelného se tehdy vysílalo),je to opravdu blábol prvního řádu a opravdu se k tomu Brice neměl propůjčovat,i když chápu,proč to udělal.S knihami to nemá společného nic,jsou tu dokonce zcela vymyšlené postavy a Old Shatterhand vypadá jak pivař na penzi-hrůza!!!Tohle fakt chtělo odvahu to natočit,navíc tu dobrodružství není prakticky žádné,o akci ani nemluvě a pořád se schůzuje o míru.Proto se tehdy o tomhle seriálu říkalo"Vinnetou-komunista".Za Pierra Bricea dávám 15% a rychle zapomeňme.P.S.Co by tomu říkal Karel May je snad každému jasné,i když to žádné prameny neuvádějí.(13.9.2011)
Opsha
odpad!Stačilo vidět toho Shatterhanda.(12.7.2007)