Reklama

Reklama

Neúspěšný divadelní autor Skip a stejně neúspěšný černošský herec Harry se rozhodnou opustit New York a vyrazit za štěstím do Hollywoodu. Na cestě jsou však nedopatřením obviněni z vyloupení banky a poté zatčeni na 125 let. Bláznivá komedie o útěku z vězení se šťastným koncem. (NFA)

Recenze (49)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole... Naletěl jsem na nějakej seznam top 200 komedií, kterej si tady nějakej uživatel vylepil na svůj profil. První, na co jsem se z něj podíval, byl Tommy Boy. A tohle už je druhá nebetyčná sračka, ke které mě ten žebříček pro dementy přivedl. Divím se, že ten, kdo něco takovýho sestavoval, umí vůbec psát. Seznam okamžitě mažu, další podobnou srágoru už nepřežiju. ()

Shamanecek 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl v rannom veku a musím povedať, že vtedy som sa váľal smiechom. Odstupom času sa smiech mierne vytratil, no stále ostali scény, ktorých čaro nikdy nevyprchá. Nezabudnuteľná postava Grossbergera je dodnes pre mňa jednou z najlepších postáv z poza mreží.. Populárna dvojica 80-tych rokov (Wilder, Pryor) patria ku klasike. Tri body si tento film určite zaslúži. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pohodová, místy vskutku vtipná, místy nudnější komedie o dvou kamarádech, kteří se shodou okolností dostanou do vězení, kde si však získají svou osobitostí určité postavení. Toho pak využijí s dalšími přáteli k útěku. Škoda, že místy to opravdu ztrácí tempo, protože některé gagy a scény jsou neskutečně vtipné. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Gene Wilder a Richard Pryor dobrý Myslím, že tento film byl jedním z prvních, který byl do 15 let nepřístupný a já ho s čerstvou občankou viděl v kině Sevastopol, nebo jsem jí ještě neměl ? Užíval jsem si ty tanečnice v baru. Je to dost blbost, ale odpočívat se při tom dá. Kromě hlavních postav je jistě zajímavá Meredith (JoBeth Williams) a určitě Grossberger ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Duo Wilder+Pryor patrí medzi moje filmové vášne a možno preto dám o hviezdičku naviac, ako je priemer. Pravda je, že Blázni vo väzení zďaleka nedosahujú kvalitu Strieborného blesku, ktorý je mojím najobľúbenejším kúskom dvojice W+P. Ale aj Blázni vo väzení potešia klasickými a typickými vtípkami tejto dvojky a niektoré gagy sú fakt za všetky drobné. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Honorár Richarda Pryora (Harry) predstavoval 1 milión amerických dolárov. Stal sa tak prvým černošským hercom, ktorý za film dostal sedem miestnu sumu. (m.a.t.o.)
  • Na filme sa podieľalo aj 350 väzňov, komparzistov z Arizonskej štátnej väznice. (m.a.t.o.)
  • Veža, ktorá je priamo v strede väzenského bloku, kde sú umiestnení Skip a Harry, bola postavená výlučne kvôli filmu. Po natáčaní tam ostala, no už nikdy nebola využitá. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama