Výborný anglický seriál už staršího data, který by si ale určitě zasloužil pozornost České televize... http://www.bbc.co.uk/comedy/onlyfools/(30.7.2005)

Viděno v rámci anglického semináře vedeného rodilým mluvčím. On se v určitých chvílích chechtal vtipům nahlas, já se zlehla usmívala. Na hlasité chechtání si z oboru britkomů vybírám jiné kousky.(18.3.2010)

What's up Del boy? --- Oi, grandad!!! --- Angličáci si tento komediální seriál vybrali jako nejlepší v historii, mě se docela líbil, to je ale všechno. Na dvou postavách to nedokáže dostatečně stát, "dědky" jako hlavní postavy nepočítám... 7/10 PS: viděl jsem 5 z osmi sérií. PS: po dodatečném dokoukání dalších 4 sérií musím uznat, že ten seriál zraje jako víno, a vzhledem k tomu, že v GB doprovázel celou jednu generaci diváků, svůj kultovní status si zaslouží. Kdyby jen Derek nebyl takový vychcaný hňup :) - má to být sympatický podrazáček, já bych se s ním ale nezahazoval... 8/10(14.2.2009)

Bread and butter britského humoru. Pomocí OFaH si John Sullivan a David Jason vystavěli pomník, který je větší než hrobka rodiny Trotterů. To nenucené přelévání komedie a dramatu se jen tak nevidí. Samozřejmě, že svojí inflací na tv obrazovkách vyvolával u britského publika i hodně negativních reakcí, ale tomu se u populárních věcí nedá vyhnout. Důležité je, že si udržel vysokou kvalitu až do posledního speciálu z roku 2003. Nejvíce zvykat jsem si musel na mořského vlka Alberta, ale i jemu jsem brzo přišel na chuť (miserable old git). Postava Del Boye - ředitele TITs - je opravdu jedna z nejlépe napsaných a zahraných postav v dějinách sitkomu.(15.1.2011)

9/10 Tento seriál nemá tak nabitý a intenzivní rozjezd jako jiné britcomy, ale o to lépe a méně násilně si dokáže postupem času vykreslit své hlavní postavy a celkově svůj jedinečný pohled na svět. Moc se mi líbí jak realisticky a nenuceně rozvíjí zápletky a vůbec celé etapy života svých hlavních hrdinů Rodneyho a Dereka. Autoři se nesnaží za každou cenu rozesmát, ale sázejí spíše na empatii s hlavními charaktery a celkově domáckou atmosféru. Mimo to mě bavila i angličtina, kterou se jednotlivé postavy dorozumívají... spousta originálních nadávek a průpovídek pěkně dokresluje jednotlivé osobnosti. Za všechny Derekovo vždy v nevhodnou chvíli, ale vždy velmi pravdivé: "He who dares wins."(2.5.2008)

Výborný britcom, kterému by jistě slušelo odvysílání v ČT, o čemž ale pochybuji, protože jejich vkus je v poslední době docela tragický. Bohužel mě zatím nedostává jako moje oblíbené britské seriály. Nicméně mám za sebou teprve první sérii a jsem zvědavý jak kvalitní bude zbytek, protože například seriály Black books nebo IT crowd ke konci dost ztrácely - třetí respektive druhá série.(17.7.2008)

This is Britain's best sitcom innit, you plonkers? Aneb tak by to asi řekl Del Boy. Zatím mám v sobě jen první tři série, ale už chápu proč to Britové zvolili jako nejlepší komediální seriál. Nejlepší díl (zatím): jak si Rodney přivede do bytu plného kradených věcí na rande policistku.(26.5.2010)