Reklama

Reklama

Pro Evana McCauleyho (Mark Wahlberg) jsou znalosti, které si vědomě neosvojil, a vzpomínky na místa, kde nikdy nebyl, skutečným prokletím. Právě když se ocitne na pokraji duševního zhroucení, kontaktuje ho tajná skupina, která si říká „Infinite". Prozradí mu, že střípky vzpomínek jsou pravděpodobně skutečné, ale pocházejí z jeho minulých životů. Infinite vtáhne Evana do svého neobyčejného světa, kde jen hrstka nadaných jedinců dostane šanci znovu se narodit i se všemi vzpomínkami a dovednostmi nashromážděnými za celá staletí. Evan musí odhalit tajemství minulosti a najít klíč k zneškodnění nebezpečného chlapíka (Chiwetel Ejiofor), který chce vyhladit lidstvo, aby ukončil mučivý cyklus svých reinkarnací. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na tom, že existují reinkarnace, což je všehovšudy velmi zajímavé téma. Rasa lidí, kteří už od dob pravěké prožívají nové a nové životy a kolem puberty si na ty minulé vzpomenou. Nu a jak to uchopí scénář tady? Prakticky jako v Matrixu, akorát místo "nahraju ti do mozku z cédéček bojový sport" je to tady "vzpomeň si na bojový sport" a tím téma reinkarnace hasne. Je to jen předmět k tomu, proč se umí tak dobře hýbat. V příběhu jinak plotholes jak poleno, spousta zbytečných akčních záběrů, i když pro ně nebyl důvod, ke konci jsem se víc smál, než že bych byl v napětí. Abych však Infinite nekřivdil, začátek byl velmi zajímavý, a tak do půlky mě to opravdu bavilo. Proto zlatá střední cesta. Infino-no 55 % ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

První poznatek: vůbec to není o schizofrenii, což mi jako schizofrenikovi, který se právě proto na film podíval docela vadilo. Druhý poznatek: je to jen velmi málo sci-fi (ano, to co sci-fi bylo bylo super, hlavně auta), a to mě taky docela vadilo. Třetí poznatek: je to jen podprůměrný akční thriller se špatnými herci ( i jinde skvělý Mark Wahlberg tu jednoznačně přehrává a vypadá že hraje jen kvůli honoráři - jistě tučnému). No a celkově vzato prostě forma zvítězila nad obsahem (opět, jak už mnohokrát)... Konec nebyl nejhorší, ale ty filmy o reinkarnaci už mi taky začínají lézt krkem, za mě podprůměr...40% ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľká rada na začiatok, momentálnych 43% si nevšímajte, to zas miestny hrdinovia nepochopili, že ide o akčný film a nie romantickú drámu (čím ďalej bežnejšia vec tu).  Popravde Antoine vykráda asi všetko možné, no ja som sa celkom dobre bavil. Marka mám rád takže super, obrovská škoda malinkej role Dylana.  Ženská krásna, tiež škoda, že nemala viacej priestoru. Akcia poteší, miestami skvelá, miestami troška divne natočené. Koniec v lietadle na papieri znel asi dobre, skutočnosť však nebola úplne tip top. Hudba skvelá. Dalo sa to spraviť určite lepšie, na druhú stranu je to solídny akčňák pri ktorom stačí vypnúť a užiť si. U mňa si to 4* zaslúžilo s prižmúrením okom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAJDU TĚ NA ZAČÁTKU…“   Tak tohle mělo našlápnuto na zápis do filmový historie! Fugua se drží pravidla, že v jednoduchosti je krása a tak jednoduše vypráví, do ničeho se nezaplejtá … všechny indicie jsou podány svižně…Ale… páč není čas řešit podrobnosti, často z toho vypadá i to – PROČ? a nebo - JAK?. A úplně nejvíc tomu chyběj emoce. Prostě nulová víra v dobro a nenávist v zlo. Jako – nevadí mně, že u filmu nemusím přemejšlet, ale ne vždycky je to k dobru…Ovšem ta hoďka půl celkem uteče.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Reincarnationist Papers“, kterou v roce 2020 napsal D. Eric Maikranz, neznám. 2.) Věřím, že příště budu mít víc štěstí.   ///  Thx za titule „titulkomat“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám asi námětem nejbližším Old Guard, tak ve vší te tuposti je Fuqua viditelně o mnoho lepší režisér v rámci tempa a a akce, než ta režisérka Old Guard, takže to alespoň odsýpá, človék vypíná mozek a nějak si to užije. Po provotním šoku z hodnocení tady (39%) jsem to čekal o dost horší. 5/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • V úvodnej sekvencii v Mexico City sú autá, ktoré sa objavia počas naháňačky, staršie ako 30 rokov, ktoré sa podľa mexického zákona nesmú pohybovať po uliciach Mexico City. Policajné autá sú tiež zastarané, rovnako ako farby laku a policajné nápisy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Cardiffe (Wales, Veľká Británia), ale aj v bývalom Rothschildovom zámku, Mentmore Towers v Buckinghamshire, v Londýne, Mexico City, Guanajuate, Nepále, New Yorku, Škótsku, Kambodži a Alpách. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

07.05.2021

V době, kdy se začíná konečně mluvit o otevírání kin v Česku, americký kinoprůmysl se pomalu ale jistě probouzí z umělého spánku a studia s výjimkou Warner Bros. slibují, že už na žádné další odklady… (více)

Will Smith otrokem

Will Smith otrokem

15.06.2020

K oznámení tohoto filmu si nejspíš tvůrci nemohli přát lepší načasování. Otázka systematického rasismu a rovnocennosti je ve Spojených státech opět jedním z hlavních předmětů konverzace a své k tomu… (více)

Reklama

Reklama