Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál ,který se dočkal asi 4 serií. O rodině ,které změní život dědictví zámku. Postavy jsou velice dobře zahrané. Viz ústřední rodina či statkář Pešák., nebo záporák Bohata (J. Čenský,který je sám od pohledu nesympatický). Velice pěkně napsané osudy rodiny a známých. Svého času nejsledovanější seriál u nás. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Síce to bude znieť mierne sentimentálne, ale do dnešného dňa rád spomínam na zimné večery, v čase kedy naša súkromná stanica vysielala tento seriál. Sledovali sme ho spolu s mamou a bola to taká pohodička pred tým ako som musel myslieť na odpornú vec akou bola základná škola. Nie je to špica, ale mne sa ľúbi, že je to ako keby z obývačky hoc, ktorého človeka. Nik netuší čo sa mu občas podarí podediť, že? A hlavne tá nostalgia a spomienky na žemľu so syrom a šunkou, ktorú som pri sledovaní seriálu večeral u mňa udržia tento počin minimálne na 50%. ()

Reklama

Marrianna 

všechny recenze uživatele

TAk nějak mám pro tenhle seriál slabost. V prvé řadě je koukatelný, v neposlední řadě koncentrace herců mě oblíbených jako Jiřinka Jirásková či Tomáš Topfer...... Kostra celého příběhu je prakticky pitominka, ovšem boční cestičky, které dotvářejí celé prostředí seriálu jsou mnohem zajímavější. TAková dramata jako neposlušný syn, jenž nechce studovat, těhotná dcera-studentka, rozvod jsou vlastně známé spoustě z nás a možná proto, že jsou nám ty obyčejné příběhy tak blízké, je tento seriál celkem oblíben. Rozhodně si nezaslouží srovnávání se současnou českou seriálovou scénou. A Jiřinka jako hlava rodiny, která se snaží o nějakou pospolitost používáním svých zkušeností a moudrostí je krásným příkladem moderní babičky. ()

Pisoarec 

všechny recenze uživatele

U mě jasně jeden z nejlepších, českých seriálů devadesátých let. Konečně alespoň do značné míry dílko o normálních, obyčejných lidech, ne žádných boháčích a uměle zahraných postavičkách. Tady se uplatňuje civilní herectví, zejména Tomáš Topffer a hlavně Vašek Vydra, coby sedlák Mráz, je skutečně vynikající. V některých dílech osudy rodiny Králových a nejen jich zajímavě gradují a stalo se mi, že jsem se několikrát ani nemohl dočkat dalšího pokračování. Život na zámku mě zkrátka vtáhl a musel jsem čekat dlouhých deset let na to, než se objevil další adekvátní zástupce na poli televizních seriálů a to Dobrá čtvrt, režírovaná Karlem Smyczkem, která sice kvalit Zámku nedosahuje, nicméně je to působivý počin. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Kdysi se to dalo sledovat, teď již s trochu nostalgickou slzou musím uznat, že to již hodně ztratilo původní kouzlo - tehdější televizní tvorby, doby, .. a taky to začali dost natahovat. No nic, ponechám si vzpomínku na shlédnutí kdysi před lety a teď si to raději již nebudu kazit více díly, musel bych asi dát slabší tři (50%). [60%] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • V seriálu rodina získá zámek Temniště, ve skutečnosti se jedná o zámek Roztěž u Kutné Hory. Nechal ho vystavět hrabě Jan Špork v druhé polovině 17. století. Dále se filmovalo v obci Vojkov, kde byly nafilmovány scény z domova důchodců. (Stocki)
  • Představitel Otakara Krále Petr Rajchert hrál v době vzniku seriálu v tehdy začínající kapele Chinaski. Celým seriálem se tak táhne skrytá reklama na jejich první album. V epizodě 3. zazní hudba kapely na diskotéce z kazetového přehrávače, v epizodách 22 a 30 se pak například objevují plakáty kapely na zdech pokojů. (X-256)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama