Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

cutugno 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší seriál z českej produkcie.....kto ho pozná a je fanušikom tohto seriálu tak pochopí prečo mu dávam plné hodnotenie. Tomáš Topfer zahral svoju postavu priam geniálne. A musím pochváliť výkony aj všetkých hercou ktotý si vňom zahráli. Osobne si myslím že česi nielen že hrajú najlepší hokej ale vedia aj natáčať kvalitné seriáli. Radosť sa pozerať ()

Naive odpad!

všechny recenze uživatele

Toto televizní dílko (vlastně veledílo, mělo to snad 50 dílů!!!) jsem viděla po skoro 20 letech, když bylo reprízováno a nevěřila jsem vlastním očím a uším, co se to na mě linulo z obrazovky. Spíše nepochopím, že jsem se na to před těmi 20 lety byla schopná dodívat do konce (upřímně ale nevím, jestli bych v té době takto negativně hodnotila, protože zase tolik nových seriálů nebylo a hlavně tam hrálo pár dobrých herců). Nicméně nyní nemám slov, je to neuvěřitelná trapnost korunovaná nejneuvěřitelnější love story v dějinách seriálů, ztvárněná kuchařkou Květou a kotelníkem :-( ()

Reklama

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

♫ K životu na zámku, mám jednu poznámku, je tu neveselo, je tu truchlivo... ♫ Pardon, nechal jsem se unést, jediné co chci říct je, že padesát-dva cirka, kolem a kolem, hrubým odhadem hodinových dílů je na podobný typ seriálů (čti!: po všech stránkách všedním) opravdu moc. Musí to dát průměrnému televiznímu diváku práci dokoukat osudy rodiny Králů až do samotného konce... ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Síce to bude znieť mierne sentimentálne, ale do dnešného dňa rád spomínam na zimné večery, v čase kedy naša súkromná stanica vysielala tento seriál. Sledovali sme ho spolu s mamou a bola to taká pohodička pred tým ako som musel myslieť na odpornú vec akou bola základná škola. Nie je to špica, ale mne sa ľúbi, že je to ako keby z obývačky hoc, ktorého človeka. Nik netuší čo sa mu občas podarí podediť, že? A hlavne tá nostalgia a spomienky na žemľu so syrom a šunkou, ktorú som pri sledovaní seriálu večeral u mňa udržia tento počin minimálne na 50%. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mám školní vzpomínky, pamatuju si že ho dávali každou neděli vždy od 8 hod. večer a já jsem každé pondělí velmi brzy ráno musel dojíždět daleko do školy. Každej díl pro mě vždycky znamenal konec víkendu a také to že jsem po jeho skončení musel jít do postele. Z hereckého obsazení mi vadil bohužel jenom pan brodský, kterého jsem jakoHerce neměl nikdy moc v lásce a to především kvůli jeho věčný m depresivním rolím, které dostával snad pravidelně a kvůli kterým jsem dostával deprese a schízu i já. Ale na serial nedám dopustit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Seriál se natáčel od jara 1994 do října 1998 a natáčelo se v Kolíně a na zámku Roztěž. [Zdroj: Wikipedia.cz] (rafix)
  • V seriálu rodina získá zámek Temniště, ve skutečnosti se jedná o zámek Roztěž u Kutné Hory. Nechal ho vystavět hrabě Jan Špork v druhé polovině 17. století. Dále se filmovalo v obci Vojkov, kde byly nafilmovány scény z domova důchodců. (Stocki)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama