Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice povedený porevoluční seriál.Srovnávání se seriály Jaroslava Dietla je zcela na místě.V době vzniku se seriálů už tolik netočilo(dnes je to zase naopak a je jich až moc) a autor Jan Míka přišel v pravou chvíli s výborným námětem a propracovanými postavami.Režisér Hanuš nabral skvělé herce.Exceluje zde především Tomáš Töpfer a JIřina Jirásková.První sérii hodnotím plným počtem.Druhá a třetí je o něco slabší takže za 80%.Čtvrtá série bohužel už jen ždímá. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

jediný český seriál, který byl uvěřitelný co se hereckých výkonů týče, reality týče a v neposlední řadě režisérské práce. jediný český seriálový projekt, který se mi líbil. nic tomu nechybělo. napětí (pře o zámek), dramatické chvíle (topfer vs poloczek ze začatku), sarkasmus, vtip (tv soutěž a v ní topfer) + jirásková, apod apod.... nebojím se napsat, že to je nejlepší český seriál všech dob. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Život na zámku" sa pohybuje niekde na pomedzí tých dnešných lacných, nekonečných seriálov, ktoré bežia prakticky na všetkých programoch a starých, televíznych produkcií, v ktorých sa dal obdivovať aj herecký kumšt. Je tam už hodne cítiť tú rýchlu ihlu súčastných scénaristov, ale zároveň je v tom aj kus podctivého herectva. Je to však hodne nevyvážená porcia. Popri plejáde výborných českých hercov a herečiek je tam žiaľ aj množstvo nie zrovna talentovaných ľudí, ktorí viditeľne nestačia svojim skúsenejším kolegom. Celé je to také akési rozpačité, ale nie úplne špatné. ** ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně mělo být všechno jinak. Marii Královou měla hrát Dagmar Veškrnová a doktora Krále Jiří Bartoška (brrr). Dílů mělo být původně obligátních třináct a název "Život na zámku" byl míněn ironicky (hrdinové žijí v ulici Na Zámku). V průběhu natáčení už ovšem Jan Míka psal další pokračování (ze skutečného zámku, o který museli hrdinové kvůli poklesu sledovanosti zase přijít), a ve výsledku to dělá dvaapadesát dílů. Poslední série, orientovaná zejména na Vydru a Kasanovou, už sice není to pravé ořechové, ale ze sympatií k celku hodnotím pěti. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere dily jsou slabsi, ale celkove je to skvely cesky serial, ktery se zbytecne moc nepretvaruje a dava divakovi jasne najevo, ze si chce udrzet jeho pozornost tim, ze predklada pribehy takrka ze zivota a ktere neni nikterak tezke vstrebat a pochopit. Navic se zde objevuje spousta skvelych hercu, kteri jsou velmi presvedcivy a pomahaji se szit s postavami. Scenar je deravy pouze vyjimecne a celkove ma skvely spad a naboj. Slava ze se neco takoveho muze jeste v ceske kotline zrodit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Kateřina Macháčková měla v té době kratší zrzavé vlasy, a tak nosila v prvních dílech blond paruku. (Stocki)
  • Seriálová ulice Na Zámku se ve skutečnosti jmenuje Na Groši a nachází se v Praze Hostivaři. (Flyer)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama