Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Rangerek 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát pět hvězdiček, protože první řada je pro mě osobně jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skvělé postavy, skvělí herci, skvělý děj, skvělý Kolín, celkově skvělý obraz poloviny 90. let u nás. Všechno plyne hladce a člověk se nenudí. Mimořádně povedená je i hudba. Bohužel 2. a obzvlášť 3. řada se silně nepovedly, až člověk nevěří, že to měl být jeden seriál. Spoustě lidí to pochopitelně pokazilo dojem, ale já svoje hodnocení prostě změnit nemůžu. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Od počátku devadesátých let je toto pro mě jediný koukatelný seriál s větším počtem dílů. Evidentně umíme natočit minisérie, případně krimisérie, které mají děj v rámci dílu uzavřený, ale delší provázaný seriál ne. Jasně, není to žádné extra umění, některé pozdější díly už laťku příliš nedrží, ale celkově v porevoluční tvorbě nadprůměr. ()

Reklama

Marrianna 

všechny recenze uživatele

TAk nějak mám pro tenhle seriál slabost. V prvé řadě je koukatelný, v neposlední řadě koncentrace herců mě oblíbených jako Jiřinka Jirásková či Tomáš Topfer...... Kostra celého příběhu je prakticky pitominka, ovšem boční cestičky, které dotvářejí celé prostředí seriálu jsou mnohem zajímavější. TAková dramata jako neposlušný syn, jenž nechce studovat, těhotná dcera-studentka, rozvod jsou vlastně známé spoustě z nás a možná proto, že jsou nám ty obyčejné příběhy tak blízké, je tento seriál celkem oblíben. Rozhodně si nezaslouží srovnávání se současnou českou seriálovou scénou. A Jiřinka jako hlava rodiny, která se snaží o nějakou pospolitost používáním svých zkušeností a moudrostí je krásným příkladem moderní babičky. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere dily jsou slabsi, ale celkove je to skvely cesky serial, ktery se zbytecne moc nepretvaruje a dava divakovi jasne najevo, ze si chce udrzet jeho pozornost tim, ze predklada pribehy takrka ze zivota a ktere neni nikterak tezke vstrebat a pochopit. Navic se zde objevuje spousta skvelych hercu, kteri jsou velmi presvedcivy a pomahaji se szit s postavami. Scenar je deravy pouze vyjimecne a celkove ma skvely spad a naboj. Slava ze se neco takoveho muze jeste v ceske kotline zrodit. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný seriál, který sice nedosahuje kvalit těch ze 70. - 80. let, avšak v novodobé historii ČR patří k nejlepším. Přemýšlel jsem pouze nad čtyřmi hvězdami, avšak vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z posledních seriálů, který má nejen kvalitní a promyšlený scénář, ale také skvělé herecké osazenstvo, dávám plný počet. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Seriál se natáčel od jara 1994 do října 1998 a natáčelo se v Kolíně a na zámku Roztěž. [Zdroj: Wikipedia.cz] (rafix)
  • V epizodách, kdy doktor Král (Tomáš Töpfer) dostavuje dům, je vidět, že naproti domu je panelový činžák. V epizodě Podnikatel (1998) jezáběr na celou ulici, kde stojí již dokončený dům rodiny Králových a tady jsou naproti domu všude kolem rodinné domky. I skelet hotového domu je jiný než ten, který dostavovali. (Gareth_Jones)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama