Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Naive odpad!

všechny recenze uživatele

Toto televizní dílko (vlastně veledílo, mělo to snad 50 dílů!!!) jsem viděla po skoro 20 letech, když bylo reprízováno a nevěřila jsem vlastním očím a uším, co se to na mě linulo z obrazovky. Spíše nepochopím, že jsem se na to před těmi 20 lety byla schopná dodívat do konce (upřímně ale nevím, jestli bych v té době takto negativně hodnotila, protože zase tolik nových seriálů nebylo a hlavně tam hrálo pár dobrých herců). Nicméně nyní nemám slov, je to neuvěřitelná trapnost korunovaná nejneuvěřitelnější love story v dějinách seriálů, ztvárněná kuchařkou Květou a kotelníkem :-( ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ak niečo patrí medzi top 10 autentickostí z českých deväťdesiatok, tak popri Danovi Nekonečnom, opoziční smlouvě a nevykúriteľných (česky nevytopitelných, zato slovensky ľahko vytopiteľných) sklenených vestibuloch má svoje miesto zaručené aj tento seriál. Tmavé interiéry, ošumelé exteriéry, biele ponožky, fialové saká. Napriek pokrivkávajúcej kvalite spracovania autentické, pretože odrážajúce realitu taká aká bola. Nezabudnuteľné hlášky, zrkadlo mužskej ješitnosti, a baví ma ako máloktorý čs. seroš. ()

Reklama

Rangerek 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát pět hvězdiček, protože první řada je pro mě osobně jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skvělé postavy, skvělí herci, skvělý děj, skvělý Kolín, celkově skvělý obraz poloviny 90. let u nás. Všechno plyne hladce a člověk se nenudí. Mimořádně povedená je i hudba. Bohužel 2. a obzvlášť 3. řada se silně nepovedly, až člověk nevěří, že to měl být jeden seriál. Spoustě lidí to pochopitelně pokazilo dojem, ale já svoje hodnocení prostě změnit nemůžu. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

První série tohoto velmi oblíbeného seriálu mě hodně překvapila a vydržel jsem u ni až do konce. Sice tento typ seriálů nemám moc v lásce, tenhle mě dostal a každý týden jsem hltal dobrodružství rodiny Králů plnými doušky. Když seriál skončil myslel jsem si, že už po něm nikdy ani nevzdechnu, ale co mě překvapilo byl ten fakt, že když jsem se na něj po několika letech znovu podíval stále se mi velice líbil a pořád mě stejně dobře bavil jako kdysi. Sice druhá série ho hodně sráží k zemi, ale i tak jde o ojedinělý televizní seriál,kterému vévodí dobré herecké výkony, kde nejpřesvědčivěji svoji roli zvládla paní Macháčková, která v roli učitelky byla strašně přesvědčivá a kdybych nevěděl, že je to herečka první co by mě napadlo je právě učitelka. Škoda jen, že se takové seriály na televizní obrazovce objevují jen zřídka a mnohem oblíbenější jsou různá pouta, pojišťovny a redakce, která se ze seriálem Život na zámku nemohou ani rovnat. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Miroslava Hanuše rozhodně nelze nazvat špatným řemeslníkem, ovšem totéž už stěží půjde provést v případě Jana Míky, o němž hovořili-li na Kavkách jako o novém Dietlovi, příliš nepřeháněli, když v rámci žánru i tématu velmi slušně odehraná záležitost skutečně působí jako zrestituovaná dietlovina.. A tak královský Život v zámku a podzámčí jen kráčí ve stopách divácky vděčné televizní předrevoluční tvorby, ten komerční zápach telenovel však nelze nezachytit.. Zajímavě rozehrané téma.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Kateřina Macháčková měla v té době kratší zrzavé vlasy, a tak nosila v prvních dílech blond paruku. (Stocki)
  • U maturitní zkoušky je nad tabulí chybně pověšena česká vlajka. Pořadí barev pro svislou vlajku ČR je tedy v epizodě nesprávné. (astilbe)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama