Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Marrianna 

všechny recenze uživatele

TAk nějak mám pro tenhle seriál slabost. V prvé řadě je koukatelný, v neposlední řadě koncentrace herců mě oblíbených jako Jiřinka Jirásková či Tomáš Topfer...... Kostra celého příběhu je prakticky pitominka, ovšem boční cestičky, které dotvářejí celé prostředí seriálu jsou mnohem zajímavější. TAková dramata jako neposlušný syn, jenž nechce studovat, těhotná dcera-studentka, rozvod jsou vlastně známé spoustě z nás a možná proto, že jsou nám ty obyčejné příběhy tak blízké, je tento seriál celkem oblíben. Rozhodně si nezaslouží srovnávání se současnou českou seriálovou scénou. A Jiřinka jako hlava rodiny, která se snaží o nějakou pospolitost používáním svých zkušeností a moudrostí je krásným příkladem moderní babičky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Život na zámku" sa pohybuje niekde na pomedzí tých dnešných lacných, nekonečných seriálov, ktoré bežia prakticky na všetkých programoch a starých, televíznych produkcií, v ktorých sa dal obdivovať aj herecký kumšt. Je tam už hodne cítiť tú rýchlu ihlu súčastných scénaristov, ale zároveň je v tom aj kus podctivého herectva. Je to však hodne nevyvážená porcia. Popri plejáde výborných českých hercov a herečiek je tam žiaľ aj množstvo nie zrovna talentovaných ľudí, ktorí viditeľne nestačia svojim skúsenejším kolegom. Celé je to také akési rozpačité, ale nie úplne špatné. ** ()

Reklama

cutugno 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší seriál z českej produkcie.....kto ho pozná a je fanušikom tohto seriálu tak pochopí prečo mu dávam plné hodnotenie. Tomáš Topfer zahral svoju postavu priam geniálne. A musím pochváliť výkony aj všetkých hercou ktotý si vňom zahráli. Osobne si myslím že česi nielen že hrajú najlepší hokej ale vedia aj natáčať kvalitné seriáli. Radosť sa pozerať ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Od počátku devadesátých let je toto pro mě jediný koukatelný seriál s větším počtem dílů. Evidentně umíme natočit minisérie, případně krimisérie, které mají děj v rámci dílu uzavřený, ale delší provázaný seriál ne. Jasně, není to žádné extra umění, některé pozdější díly už laťku příliš nedrží, ale celkově v porevoluční tvorbě nadprůměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Hanuš s Míkem se pokusili navázat na tradici velkých a úspěšných českých seriálů, které před revolucí patřily k nedílné součásti večerního televizního vysílání. Podařilo se jim to. Divácký ohlas byl značný, i když seriál trpěl po režijní i scenáristické stránce křečovitostí, kterou se nepodařilo úplně odbourat ani v následující řadě. Vsadilo se do té doby na málo prověřené herecké obsazení, kdy se vedle zkušených herců objevili také začátečníci, kteří si nevedli nijak špatně. Příběhová stránka v mnohém připomínala rukopis Jaroslava Dietla, ale rozpracovat postavy tak, jak to uměl on, se nepodařilo s takovým přehledem. Někteří herci je navíc hráli zpočátku docela křečovitě, než se dostali do rytmu rolí, které je provázely po další pětiletku. Osudy rodiny Králů jsou však seriálem, který řadím k tomu lepšímu, co se v naší porevoluční seriálové tvorbě objevilo. A je třeba jej ocenit stále víc, když je to v současnosti přímo seriálová mizérie. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Seriál se natáčel od jara 1994 do října 1998 a natáčelo se v Kolíně a na zámku Roztěž. [Zdroj: Wikipedia.cz] (rafix)
  • Seriálová ulice Na Zámku se ve skutečnosti jmenuje Na Groši a nachází se v Praze Hostivaři. (Flyer)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama