Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Naive odpad!

všechny recenze uživatele

Toto televizní dílko (vlastně veledílo, mělo to snad 50 dílů!!!) jsem viděla po skoro 20 letech, když bylo reprízováno a nevěřila jsem vlastním očím a uším, co se to na mě linulo z obrazovky. Spíše nepochopím, že jsem se na to před těmi 20 lety byla schopná dodívat do konce (upřímně ale nevím, jestli bych v té době takto negativně hodnotila, protože zase tolik nových seriálů nebylo a hlavně tam hrálo pár dobrých herců). Nicméně nyní nemám slov, je to neuvěřitelná trapnost korunovaná nejneuvěřitelnější love story v dějinách seriálů, ztvárněná kuchařkou Květou a kotelníkem :-( ()

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Hodnocení, vzhledem ke všem 52 dílům seriálu jsou slabší 4 hvězdy. Když seriál začal a mně bylo 12 let, velice mě zaujal. Příběhy postav zajímavé, dialogy dobře postavené, místy i vtipné, navíc většinou osvědčené herecké tváře a celkově nám blízká atmosféra děje. Problémy se sháněním bytu možná leckdo z nás tehdy zažil. Mám z tohoto seriálu silně zafixované některé scény a situace a přiznám se, že nyní sleduju nedělní reprízu. Nostalgie je velká věc! Hvězdičku jsem strhl za díly z konce seriálu, tam už mi ta poutavost dílů předchozích chyběla. Klavírní hudba která seriál provází je tady pasující, všichni Královi jsou herecky výborní, T.Töpfer kouzelně vzteklý, a mladá K.Hrachovcová právě v rozpuku. Překvapením autora bylo úmrtí postavy, kterou hrál S.Rašilov, cca v 20.díle. Kolín, jakožto město natáčení, byl myslím zvolen vhodně. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Polovina 90. let a Život na zámku plnil hlavní vysílání České televize. Problémem seriálu je ale plejáda nesympatických postav, které to celé boří. Navíc mi vadila i "tvrdá palice" postavy Tomáše Topfera, která šla za každou cenu vždy proti zdi a pak chtěl být od diváků strašně litován, jak mu to v tom životě na zámku nevychází. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele

Mierne skleslý, prachoobyčajný seriál, ale či také nie sú aj mnohé skutočné každodenné rutinné životy? Chválim hlavne veľmi prirodzené a uveriteľné výkony hercov, Kocourková- Synková- typická odporná riaditeľka a Macháčková by tromfla ktorúkoľvek učiteľku, to jej neustále povzdychávanie skoro za každou vetou sa mi zdalo tak učiteľsky vierohodné. Topfer taký obyčajný chlapík- tak trošku macko, občas pohodový truhlík, o to neuveriteľnejšie pôsobilo, že by sa do takéhoto "playboya" a ešte k tomu ženatého zamilovala krásavica ako Brožová, nad tým som sa teda riadne zasmiala, keď som ich videla spolu. Ale dobrí boli vlastne všetci, možno práve tým, že boli proste úplne obyčajní ľudia, ako to aj vo svete chodí, vid. Pešák- Bronislav Poloczek, sused niekde na dedine ako vyšitý, alebo Suchařípa- notár, ako zdôrazňoval tie vety, no prosto lepšieho by nenašli. Druhú sériu som priznávam celú nevidela, trocha som sa v tom strácala a vlastne záujem o rodinu Králových už iba opadal. Ale len tak na vyplnenie času sa to dalo sledovať, žiadna hanba tomuto seriálu. ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

♫ K životu na zámku, mám jednu poznámku, je tu neveselo, je tu truchlivo... ♫ Pardon, nechal jsem se unést, jediné co chci říct je, že padesát-dva cirka, kolem a kolem, hrubým odhadem hodinových dílů je na podobný typ seriálů (čti!: po všech stránkách všedním) opravdu moc. Musí to dát průměrnému televiznímu diváku práci dokoukat osudy rodiny Králů až do samotného konce... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • V seriálu rodina získá zámek Temniště, ve skutečnosti se jedná o zámek Roztěž u Kutné Hory. Nechal ho vystavět hrabě Jan Špork v druhé polovině 17. století. Dále se filmovalo v obci Vojkov, kde byly nafilmovány scény z domova důchodců. (Stocki)
  • Kateřina Macháčková měla v té době kratší zrzavé vlasy, a tak nosila v prvních dílech blond paruku. (Stocki)
  • Seriál se natáčel od jara 1994 do října 1998 a natáčelo se v Kolíně a na zámku Roztěž. [Zdroj: Wikipedia.cz] (rafix)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama