Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele

Mierne skleslý, prachoobyčajný seriál, ale či také nie sú aj mnohé skutočné každodenné rutinné životy? Chválim hlavne veľmi prirodzené a uveriteľné výkony hercov, Kocourková- Synková- typická odporná riaditeľka a Macháčková by tromfla ktorúkoľvek učiteľku, to jej neustále povzdychávanie skoro za každou vetou sa mi zdalo tak učiteľsky vierohodné. Topfer taký obyčajný chlapík- tak trošku macko, občas pohodový truhlík, o to neuveriteľnejšie pôsobilo, že by sa do takéhoto "playboya" a ešte k tomu ženatého zamilovala krásavica ako Brožová, nad tým som sa teda riadne zasmiala, keď som ich videla spolu. Ale dobrí boli vlastne všetci, možno práve tým, že boli proste úplne obyčajní ľudia, ako to aj vo svete chodí, vid. Pešák- Bronislav Poloczek, sused niekde na dedine ako vyšitý, alebo Suchařípa- notár, ako zdôrazňoval tie vety, no prosto lepšieho by nenašli. Druhú sériu som priznávam celú nevidela, trocha som sa v tom strácala a vlastne záujem o rodinu Králových už iba opadal. Ale len tak na vyplnenie času sa to dalo sledovať, žiadna hanba tomuto seriálu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně mělo být všechno jinak. Marii Královou měla hrát Dagmar Veškrnová a doktora Krále Jiří Bartoška (brrr). Dílů mělo být původně obligátních třináct a název "Život na zámku" byl míněn ironicky (hrdinové žijí v ulici Na Zámku). V průběhu natáčení už ovšem Jan Míka psal další pokračování (ze skutečného zámku, o který museli hrdinové kvůli poklesu sledovanosti zase přijít), a ve výsledku to dělá dvaapadesát dílů. Poslední série, orientovaná zejména na Vydru a Kasanovou, už sice není to pravé ořechové, ale ze sympatií k celku hodnotím pěti. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Jedná se docela určitě o jeden z těch lepších porevolučních českých seriálů, který ani po letech neztratil nic na své aktuálnosti. Je totiž o běžných všedních i nevšedních starostech, které my všichni, někdo v menší, někdo ve větší míře prožíváme dnes a denně. Zkrátka a dobře, je o životě a o všem, co nám může nabídnout, ale i vzít. A z tohoto pohledu si dle mého názoru můžeme v klidu říci, že tento seriál určitě není žádným fiaskem, ba právě naopak. Kromě skvělého hereckého obsazení a napínavému příběhu jedné velké rodiny nabízí i celou řadu vtipných, ale rovněž tragických situací. Dalo by se říci, že se jedná o seriál pro celou rodinu, ve kterém si každý vybere to svoje. Samozřejmě, že zlatá éra televizní tvorby, která primárně vycházela z námětů Jaroslava Dietla je již dávno nenávratně pryč, ale tento seriál jasně ukázal, že i přes absenci skvělých nápadů výše uvedeného scénáristy i spisovatele jde vytvořit velmi obstojný televizní seriál, který si získá srdce řady diváků. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Výborný porevoluční seriál. Scénáristé "moderních" nekonečných seriálů by se měli inspirovat a také vědět, kdy mají přestat. Jan Míka zde nádherně zachycuje lidské osudy, jak jsem se zde dočetla, že původní herecké obsazení mělo vypadat úplně jinak, jsem ráda tomu, kdo koho hrál (přesto Tomáš Töpfer bude navždy Karlem Arazímem a také můžete zjistit, že Kateřina Hrachovcová nebyla vždy tak blbá jako dnes) a nakonec jsem i ráda, že se seriál přemístil do nádherné vilky, získal novou rovinu a zajímavý obrat. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál ,který se dočkal asi 4 serií. O rodině ,které změní život dědictví zámku. Postavy jsou velice dobře zahrané. Viz ústřední rodina či statkář Pešák., nebo záporák Bohata (J. Čenský,který je sám od pohledu nesympatický). Velice pěkně napsané osudy rodiny a známých. Svého času nejsledovanější seriál u nás. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Seriálová ulice Na Zámku se ve skutečnosti jmenuje Na Groši a nachází se v Praze Hostivaři. (Flyer)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama