Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

FREAKS seriál, u něhož Vám může vadit přílišné zaujetí nad sakrárním a psychologickým studiem záporné hlavní postavy. Já vlastně mám rád tyhle seriály, kde dojdou prachy od producentu a skončej tam, kde mají. Nesdílím názor, že seriál skončil špatně či předčasně, myslím si pravý opak, i když je pravdou, že jsem očekával, že kněz bude v závěru vyvádět trochu víc :). Každopádně seriál hltáte díl po dílu a máte tak možnost vychutnat si rauš z d vacetičtyřnásobné návykové legální drogy, kde všech 24 dávek, nejsou žádný projímadlo.Atmosféru neukrojíte ani řeznickym nožem. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Všechen ten natahovaný děj a některé díly z poloviny vyplněné vatou spolehlivě vykompenzuje ta všudypřítomná tajemnost. Neznám jiný seriál, který by si přívlastek mysteriózní zasloužil více. Do samého konce jsem si vůbec nebyl jistý, co kdo vlastně ve skutečnosti umí a jak to celé dopadne. Každá odpověď přinášela další a další otázky. Nehraje se na krásný tvářičky a velkolepé efekty. Všichni jsou zaprášení, špinaví a ve vší té bídě si nikdo nemůže být jistý životem. Co se týče mythologie a celkově myšlenky, nejvíc ze všeho mi to připomínalo knihu Svědectví (The Stand) od S. Kinga. Rozhodně dílo, které si zaslouží pozornost. // Nejoblíbenější postava: Jonsy // 1.serie: 70% // 2.serie: 80% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další opus z dílny HBO odehrávající se ve 30. letech na území Ameriky v době největší krize zobrazující postavičky jednoho rozlehlého cirkusu, který žije ze dne na den a o jeho existenci bojuje každý jednotlivec zároveň. Přitom každý, kdo v cirkusu dělá není obyčejný člověk a proto je seriál tak zajímavý. V seriálu se prolínají dva příběhy a to příběh Bena Hawkinse, který se náhodou ochomýtne okolo cirkusu a zfanatizovaného kněze Justina Crowe, pro kterého je křesťanství vše a zaplatí za něj krutou daň. Mimochodem herec Clancy Brown ho ztvárnil naprosto úchvatně a věřte mi, že silných a emotivních scén si s ním užijete opravdu dost. Když se to tak veme cirkus Carnivale je společnost lidí, které okolí, kde žili vyhnalo, jako dříve vyháněli čarodějky na kříž a upálili je, tito lidé se dostali do cirkusu, kde za svoje postižení nebo jak chcete dar si nechávají platit a není to žádný med. Samotný seriál je natočen mysticky, tajemně a věřte mi, že na řadu děsuplných otázek, kterých je v seriálu bezpočet nedokážete naleznout odpověď. Což je nakonec dobře, co by to bylo za seriál plný mystiky a tajemna, u kterého byste se nebáli zapřemýšlet a strachovat se o každou postavu v jednotlivém díle zároveň. I když život v cirkuse ubíhá opravdu pomalu, Carnivale Vámi prolítne, stejně jako mnou, že se budete na konci divit, čím jste to byli vlastně svědkem? co to vlastně projelo Vaším okolím? a bylo to vůbec skutečné? To záleží na Vás jak jste ochotni tomu všemu věřit, jedno je jasné Carnivale je a bude nejcharismatičtější cirkus v dějinách světa. (8/10) ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

3 a půl za první sérii -obvzláště se líbil mi finálový díl, tématika a prostředí ... ale.. zalichotím tvrzením, že je to směska Lynche (mystery), Gaimana (postavičky) a Barkera (sex, leckdy perverzní nádech a trošku brutalita). Někdy ovšem tajemno vyzní dost dementně, seriál nedá moc šancí přilnout k nějaké postavě. Jako plus - nic zde není vyloženě černobílé. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem ... vynikající. V záplavě navzájem se nějak kopírujících seriálů se jedná o velmi originální dílo. Mystika, magie, bizarní postavy a jejich příběhy v ponurém nehostinném světě ... zajímavé prostředí, skvělé herecké výkony a báječná atmosféra. To vše ve spojení s výbornou režií, kamerou a gradujícím dějem si mě doslova podmanilo. I podle skvělého hodnocení na IMDb jsem sotva mohl tušit, že mi 6 (možná i více) dílů za den přijde málo a nebudu moci pořádně dospat jen abych si už pustil další :) Pokud máte rádi mysteriózní drámo musíte to vidět. Jistě i Vás potěší, že Dobro a Zlo tu není pojímáno tak jednoznačně jako jinde. Ačkoli bojovníci za danou stranu konfliktu jsou předem určeni - oba vykonají mnoho skutků které by příslušely spíše tomu druhému. Škoda předčasného konce potenciál by tu byl ještě alespoň na jednu sérii. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Ve třetí epizodě vyškrtne Varlyn při prohlížení pomníku mrtvých horníků všechna jména ze seznamu kromě dvou: Henry Scudder a Kenneth Requa. Kenneth je asistent post-produkce seriálu. (PußyMagnet)
  • V závěru druhé série můžeme vidět Sofie (Clea DuVall), jak pracuje s klasickým mopem na podlahu. Ten, tak jak jej známe dnes, byl ovšem vynalezen až o několik let později, konkrétně v roce 1956. (Conspi)

Reklama

Reklama