Roughnecks: The Starship Troopers Chronicles (TV seriál)
Sci-Fi / Animovaný / Akční / Dobrodružný
USA, 1999, 36x22 min
Michael Chang, Audu Paden, Jay Oliva, Sam Liu, Andre ClavelPlakáty
V celé této sérii sledujeme osudy vojáků veteránů z kontroly hmyzu. Jména jako Brutto, Doktor, Gossard, Razak a jeho drsňáci, Dizzy Floresová, Johnny Rico, reportér Higgins, C. J. Carl Jenkins nebo Hubeňouři, uslyšíme v každé části této kroniky. Ať to bude Pluto, Tophet nebo Tesca Nemerosa či další - nikdo z nich na začátku netušil, že míří přímo do mezihvězdné války s hmyzem. Budou umírat, budou v zajetí a přijdou i nováčci, bývalí nepřátelé budou přátelé a pomocníci v boji. Cíl je jasný: zachránit civilisty, vědce a unesené vojáky a zničit invazující hmyz. (Terva)
Terva
Měl to být bleskový útok a ústup. Nikdo netušil, že začínají mezihvězdné války z hmyzem. Pluto, Tophet, Tesca Nemerosa a další planety musíme vyčistit od zákeřného hmyzu!! Hudba byla někdy úplně úžasná a někdy zase vyvolává křeče, škoda, mohlo to být na pětku.(19.4.2009)
Redswif
Je to asi určeno pro mladší věkovou skupinu, anžto tý krve tam fakt moc není, ale jinak se snaží držet knihy více než filmy;-) Pohodový seriál na volné chvilky, kdy zrovna nechcete sledovat nějakou komedii, ale potřebujete si poslechnout nějakou tu střelbu;-)(10.10.2008)
Wotan
Vesměs jsou tu kladné recenze, tak je čas i na nějakou tu kritiku. Byl jsem docela zvědavý co se z tohoto počinu vyklube. Předesílám, že jsem viděl pouze "The Pluto Campaign", ale i to mě stačilo. Seriál se sice víc drží knižní předlohy co se týče výzbroje, ale to je asi tak všechno co má s knížkou společného. Děj se v podstatě omezuje na kosení brouků všech druhů. Ze začátku to je zábava, ale časem to začíná nudit. Postrádá to napětí a navíc o jednotlivé vojáky se vůbec nemá cenu strachovat. Ne kvůli kvalitě a odolnosti výstroje, ale protože tady se prostě neumírá. Příkladem je neozbrojený voják, který válí sudy mezi dvěma brouky, kteří nejsou stavu ho zabít. Proti počítačové animaci nic nemám, vzhledem k datu vzniku, ale kreslená varianta by možná byla lepší volbou. Každopádně je tenhle seriál daleko lepší než oba hrané filmy, které nasledovaly po Hvězdné pěchotě.(22.1.2009)
zekon
Skvělý animovaný seriál, který z knižní předlohy vycucl co se dalo. Vojáci mají skafandry, zbraně, brouků spousty "verzí", prostě to co ignorovaly hrané filmy tady je. Kupodivu všechny díly jsou ze zahraničí a s CZ titulkama, takže fans to neminulo a díky za to.(8.12.2009)
endymion
Docela náhul, zbraně nestačí vychladnout a brouků jak nas*áno. Nejlepší je epizoda s odchytem mláděte brouka chrlícího plazmu a následný transport přes rozpadající se most. Jenom škoda že Drsňáci jsou v podstatě nesmrtelný a naturalistických scének rozmašírovaných pěšáků se tu nedočkáme. Zato Ibanezová je tu jako Rampa McKvak - dokáže havarovat s čímkoli :o)(25.3.2005)
Související
- Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (video film) (2008)
- Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace (video film) (2004)
- Hvězdná pěchota (1997)