Reklama

Reklama

Fanfarón, malý klaun

  • USA Fanfaron, the Little Clown
všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní
Československo, 1968

Obsahy(1)

Příběh šaška, který se snaží rozdávat radost a smích. (Zlín Film Festival)

Recenze (6)

fragre 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být takový druhý díl Paraplíčka - filmečku, který je také postaven na tématu tajného života hraček a také marnotratně chrlí gejzíry fantazie. A kostky skládající se v obrazy hrají velkou úlohu v obou filmečcích, zde je však toto téma dovedeno tou rozvernou dívenkou k dokonalosti. Nádhera. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Fanfarón, malý klaun. Třebaže lze obdivovat nápaditou hravost, cirkusovou ekvilibristiku a zejména poetické orámování loutkového díla, tak se vlastně jedná pouze o modifikovanou verzi Paraplíčka, k němuž je přidána psychedelie z Romance a hrst manýrismu. Výtvarnou podobu uprostřed všeho žonglování a ekvilibristiky dodal Zdeněk Krejčí, živoucím prvkem poezie mezi loutkami je tanečník a mim Jiří Kaftan, manýrismem je potom samotné vystoupení fanfaróna, neboť nedokáže dobrovolně ukončit své mistrovské kousky. Pojarův Fanfarón nabízí rozjásanou představivost malým dětem, avšak přednáší pouze jinou podobu svého dřívějšího Já. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Film mi připomínal oživlý obraz od Hieronyma Bosche, hýřil perfektními a znepokojujícími nápady (křičící děcko, myš zavřená v kočce). Vyskytuje se zde i předek Pučmelouna ze včelích medvídků. ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Rozdováděná hříčka na pomezí nevkusu a přitažlivosti, zábavnosti a bolehlavu. Pestré, fantazijní, nápadité, dada... Mě zvolený typ animace a loutek vždycky spíš odpuzoval než cokoli jiného, ale múza autorovi rozhodně nescházela... A rozpustilá dívenka z kostek je kouzelná. ()

Reklama

Reklama