Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

ripo 

všechny recenze uživatele

Film si drží ponurú, tmavú atmosféru, až sa mi miestami zdá, že nad Francúzskom nikdy nevychádza slnko a ustavične tam prší .... Trošku prekombinované, ale tento film dokáže vtiahnuť diváka do deja tak,že sedí strnulo v kresle, respektíve napätý leží na gauči v obývačke .... Avšak toto sa deje len do dvoch tretín filmu. S pribúdajúcim koncom, presne naopak, ako by to malo byť, príbeh skĺzava do priemeru a ba až do podpriemeru. Nebyť môjho obľúbenca Jeana Rena, určite by som to hodnotil o 1/2 * menej ... ( ak by sa to dalo ..) )) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak po skvělé jedničce je zde dvojka a jak jinak o moc horší.Celkem hodně dementí scénář a to nemluvím o konci, který byl příšerný a přišel mi jak když si ho někdo hodně rychle vycucal z prstu.Ovšem má to i pár kladu.Výborného Jeana Rena.Dost mně zaujala scéna kdy Benoít Magimel honí kněze, který skáče všude možně , protože to bylo velmi cool.Celkově je to přůměrný thriller a pro mně je to tak za 2,5*. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednička mě dost bavila, ale od dvojky jsem čekala, že bude mnohem lepší. Ano, je to přeci jenom druhý díl a ty bývají horší, ale že mě to bude docela nudit, jsem opravdu nečekala. Jean Reno se opět objevil ve své typické roli, která mu sluší, snažil se seč mohl, ostatní se mu také snažili zdatně konkurovat, objevil se tu například charizmatický Christopher Lee, ale když vás film nenadchne, nedokáže vtáhnout do děje a přibít do sedačky, je něco špatně a ani herci to nezachrání. Žádné mrazení po zádech, celkem nijaké napětí... Film mě celkově moc nezaujal. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Po výbornom prvom diele je toto dosť veľké sklamanie, ale nevidím to zas až tak tragicky. Kto vraví, že film nemal atmsoféru, ten ho nevidel alebo zaspal. Jean Reno hrá opäť tak ako sa patrí, dosť mi tam chýbal Vincent Cassell z jednotky. Jeho náhradník síce dobre behá, ale s hraním je to trochu horšie. Súhlasím s tým, že scenár je pomerne nevyvážený a film obsahuje aj nejaké nelogické miesta, ale čo na tom záleží, keď konečný dojem z filmu je viac ako dobrý.***a 1/2 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne vůbec špatné pokračování Purpurových řek, vlastně je to tedy pokračování hodně volné, spojené s "jedničkou" jen postavou komisaře Niemanse. Dá se tomu samozřejmě vyčítat za vlasy brutálně přitažená zápletka, ale to už tak u podobných filmů bývá a jednička nebyla výjimkou. Pokud se ale nehodláte rýpat v logice a reálnosti příběhu, ale "jen" se pobavit pokleslým žánrem, nemělo by vás to zklamat. Jean Reno je pořád stejný bourák a jeho kolega Benoit Magimel se pere minimálně stejně dobře jako Vincent Cassel. K tomu proroctví o sedmi pečetích a sedmi andělech Apokalypsy, zdánlivě nesmrtelní mniši v hábitech, kteří vyvádějí lepší kousky než Jackie Chan a rituálně mordují jednu oběť za druhou, tajemný klášter jednoho prastarého řádu, štolami propojený s tunely Maginotovy linie, ve kterých je ukryto jedno velké mystické tajemství... Ryze béčkový scénář s francouzsky tradičně bohatou výpravou a vkusnou estetikou. Bylo to šik a maňifik. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista Luc Besson se po finančním neúspěchu historického velkofilmu Johanka z Arku (1999), který režíroval, věnuje už jen psaní scénářů a produkování. (imro)
  • I když má film 100 minut, ve Francii se promítala jeho o 3 minuty kratší verze. Švýcarští diváci byly dokonce ochuzeni o 13 minut. (imro)

Reklama

Reklama