Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (312)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Proč se točí dvojky, když chybí pořádný nápad, jak zastínit jedničku nebo dojem z ní úplně nezprasit?! A to téma, kdy se likviduje podle náboženských manuálů, to už je taky tak omleté a předvídatelné ..... Neprůstřelní mniši, nemožní policajti, vlastně jediné plus vidim v Jean Renovi, i když na druhé straně si řikám "hochu, z Hlubiny do takové povrchnosti, máš to zapotřebí?" ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko, velmi těžko hodnotitelný film. Na jedné straně výtečná atmosféra (minimálně v první půlce) a excelentní práce kamery, na té druhé opravdu podivný scénář a Reno zatažený do pozadí. Výsledek pak není ani tak detektivkou ve stylu Sedmičky s občasnou akční vsuvkou, jak tomu bylu u jedničky, ale mysteriózní akční thriller, což je změna celkem podstatná a trošičku obtížně stravitelná. Veliká škoda, že tvůrci uvěřili tomu, že Reno utáhne postavu, která se akorát tváří zamyšlěně a ptá se na důkazní materiál, zatímco hlášek má pomálu. Reno má charizma, ale kde nic není... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Technicky je to celkem v pořádku, ale přiznám se, že jsem to moc nepochopil. Počínaje vší tou omáčkou kolem Apokalypsy a konče zjištěním, že je film inspirován knihou (podle které byl natočen už první díl, co to, co to...?) od Jeana Christopha Grangé, četl jsem ji celou, ale na nic takového si nevzpomínám. Celkově je to opravdu dost vyblitý mišmaš. Ale pořád docela zábavnej :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Trocha toho mysteriózna (tajemný mnišský řád, klášter, podzemní chodby...) dodávala první polovině děje šmrnc, který by film vytáhl i na 4 hvězdy, kdyby to stíhal udýchat až do konce. Jenže podobně, jako Magimel neudýchal svou předlouhou honičku (ne, nehledejte v tom žádný dvojsmysl), tak i scénáři došel ve druhé půli dech, a to tak, že dosti. Z dejme tomu zajímavé myšlenky se nakonec vyvinula řadová krimoška a když už dech docházel i Renovi, bylo jasné, že hvězdu udělím maximálně třikrát a dost. Je to škoda, protože po podobně dobře rozjeté a nedotažené jedničce se nakonec i dvojka rozplizla tak nějak došeda... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na obale píšou: "Ještě temnější, ještě záhadnější." Jenže jak se dalo čekat, druhý díl se nedokáže ani v nejmenším případě vyrovnat s jedničkou a objevují se v něm už nesmyslnosti prvního kalibru. Ačkoliv je akčnější a efektivnější, ztrácí to tu svoji originální a působivou atmosféru. Příběh se snaží, co mu síly stačí, ale je to málo. Apokalypsa se tedy nekoná, teda ona by se konala, ale Jean Reno jí zastaví. K tomu mu dopomáhá mladý Benoît Magimel, ze kterého se vyloupl vcelku solidní herec. Jen je škoda, že to muselo dopadnout tak, jak to nakonec dopadlo. Dalo se to víceméně čekat. Syndrom druhých dílů je nezničitelný i když bych řekl, že se s takovýmto tématem dalo docela slušně poprat, autoři to klasicky odflákli. Takhle je to dle mého, krapet podprůměrný thriller, který ztrácí patřičnou originalitu jako jeho první díl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €30miliónovTržby USA $152,148Tržby Celosvetovo $40,152,148Jean Reno a Benoit Magimel sa stali novou dvojicou pre voľne pokračovanie Purpurových riek a táto dvojica je fajn, aj keď vyšetrovanie je mierne šablonovo nápodobné, vrátane aj zo spádom filmu svojmu predchodcovi, tak či onak nenudí to a funguje to opäť pre dej a Francúzi opäť natočili v celku stráviteľný thriller, doplnený hi-tech akčnosťou v štýle nového Bonda či Jasona Bourna. Špeciálne triky sú priemer a nekazia dojem s filmu, hlavný vodca záporákov v podaní herca ako Christopher Lee má len malí priestor na to aby viac upútal. /55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Převeliká mystická legrace na téma konečný konec světa, která se snaží bezúspěšně papouškovat všemožné flagelantské thrillery, se kterými se roztrhl v dnešní pre-apokalyptické epoše pytel. Jakás takás atmosféra by tam snad na rozjezdu byla, ale když se ten pseudo-biblický kolos dá do pohybu, začne být mimoděk směšný. Velmi éteričtí andělé apokalypsy, kteří připomínají nadopované shaolinské mnichy, zmatená odbornice na symboly, která se očividně lépe vyzná v kosmetice, beznadějně neslaný nemastný Jean Reno a akční manekýn Magimel... to je skutečně sousto. Do toho řídká zápletka o bandě kolíků, co si hrají na apoštoly a o bandě kolíků, co si z pofidérních důvodů usmysleli zinscenovat Zjevení sv. Jana. Samozřejmě nesmí chybět mužný přednes Christophera Lee, jehož postava sice nemá valnou motivaci, ale být tam musí. Jakés takés efektíky režie Oliviera Dahana se beznadějně rozmazávají ve zmatečném celku a dadaisticky útržkovitých dialozích, které musel scénárista deklamovat z absinthové lázně. Každopádně je to paradoxně celkem zábavné a v některých chvílích by tomu člověk i uvěřil temnou atmosféru. Bohužel v závěru už tomu věříte jen nelíčenou blbost, která je jako jediná nepředstíraná. Hlavně že film vykrádá to nejkvalitnější z hollywoodské provenience, bohužel však rozřesenýma rukama řadového šmatáka z Montmarteru. Milý Francouzi, u vás ta Amerika prostě ne a ne nastat. Sv. Jene, vidíš to? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jean Reno již není hlavní cíl kamery a jeho osoba není každou vteřinu před kamerou. Kamera je zajímavá, ale osobně mě chyběl takový ten přeled jako byl v jedničce při prvních titulkách (přelet nad lesem). Dost divný a průměrný scénář toto dílko sráží dolů. Akční sekvence v bunkru s kulometem mi přišla zvláštní, hezky natočená, ale nepasující do děje. Jinak hezká atmosféra. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson .. Nezáživné pokračování drsné francouzské náboženské kriminálky. Tohle musel Besson sepsat někde na koleně v letadle při cestě z dovolené do „práce“. Zápletka je opravdu hrozivá, mnoho ptákovin je nepřesvědčivě poslepovaných a (opět) to korunuje špatný konec. Tentokrát však nejsou první dvě třetiny tak poutavé a atmosferické jako minule. Za zmínku stojí jedině precizní kamera a vizuálně nápaditá režie (byť je toho temna až moc). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zjedničky tu nezůstala ani atmosféra ani napětí, zato tu jsou díry ve scénáři velké jak kráter sopky, nadupaná bitka v rytmu Iggyho Popa, cool vyhlížející mniši se schopnostmi spidermana kteří ovládají staré bunkry z 2. světový a to zdaleka není vše. Ale je to zábava. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

je tu zaděláno na mysticky ponurý příběh (mniši,biblická znamení), kde hlavním kořením mají být vražedné náboženské rituály. kamera se snaží navodit atmosféru, že konec světa příjde každou chvilku. to je vše, co by mohlo upoutat. standartní výkony protagonistů nás provázejí kriminálkou, jakou v televizi často neuvidíte, ale..... . občasný závan čerstvého scénáristického větříku nepřekročí průměr a strach o hlavní hrdiny nevybočí z vyjetých kolejí, protože J. Reno neprohrává. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono to v podstate možno nie je úplná tragédia, ale oproti perfektnej jednotke je. Scenáristicky je to strašný bordel. Jednotka bola presný opak, až na finále, kde sa to trochu pokazilo. V dvojke je to pokazené od začiatku do konca. Nemám enormné požiadavky na scenár, ale ak má byť iba nesúvislo zlepenou sériou viac a menej navzájom (ne)súvisiacich akčných/hororových scén, tak to fakt nie je dobre. Purpurové rieky 2 sú také sprasené dielo, že ho nedokáže zachrániť ani za bežných okolností skvelý Reno. Toto ale nie sú bežné okolnosti. Producenti môjho obľúbeného ponurého hitu si 4 roky po jeho premiére povedali, že urobia z „purpurových riek“ sériu. Vznikne jeden príbeh dajme tomu každé 3 roky, zakaždým bude samotár Reno vyšetrovať iný mysteriózny prípad a vždy mu bude kryť chrbát nová začínajúca francúzska hviezda, ktorej postava sa bude zaškoľovať u polície a ktorej herecký predstaviteľ sa bude zaškoľovať pre potreby budúcnosti európskej kinematografie. Bohužiaľ, Purpurové rieky 2 sa kvôli strašnému scenáru tak značne nevydarili, že trojka už nevznikla (vznikol síce seriál, ale nikto ho nevidel a nehral v ňom Reno). Neubehne ani 20 minút a už stihnú tvorcovia vyvolať u zbedačeného diváka chaos mixom striedavo hlúpych a striedavo pologeniálnych nápadov (krvácajúci krucifix, mŕtvola zamurovaná v stene, ukrižovanie šéfa letiskovej bezpečnosti). Je to krvavé, je to drsné, je to audiovizuálne prehnané. Ale nie je to dobré. Benoít Magimel (Pianistka) nie je taký živočíšny, ako bol v jednotke výborný Cassel. Miestami je snaha tvorcov „zasiať semeno pre celú sériu“ až úsmevná (násilné rozšírenie univerza o nové postavy z Niemansovej policajnej stanice pripomínajú Kobru 11), Christopher Lee je známy tým, že pre lásku k hororu rád účinkuje vo všetkom, ale najsmutnejšie je, že sa stratila atmosféra originálu, elektrizujúca chémia medzi buddy dvojkou. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol dôkazom ako totálne spackať geniálne rozohratý príbeh. Druhý diel písal môj top director Besson, ktorý ale nie je moc talentovaným scenáristom. Príbeh je veľmi plochý, vôbec nevysvetľuje prečo, ukazuje len čo a ako . Čo sa týka postáv tak zaujme snáď len Christopher Lee a to aj na relatívne malom priestore. Ďalej mám dojem, že sa tento diel snažil v "mäsiarčine" tromfnúť prvý diel (i keď si nie som istý či sa mu to podarilo). Za zmienku stojí ešte výborná kamera a zaujímavá réžia, ale ani tie nemôžu zakryť slabý scenár a nedostatok tej pravej "purpurovej" atmosféry jednotky. Celkovo vzaté je to lepší priemer, ktorý si ale druhý raz nepozriem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jediný, komu se dvojka líbí víc než jednička, ale ta atmosféra mě chytla mnohem víc než minule. Snad jenom ten konec se mi zdál trochu nedotažený a předem jasný. V každém případě tomu Cristophe Lee dodal šťávu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné. ALE... zatímco u prvního dílu sem měl problémy s pointou, zde sem měl pocit, že mi něco zásadního uniká každých 10 - 15 minut. Reno je skvělej, Lee je Lee, ale vejsledek je přece jen kapičku binec. Ovšem opravdu krásně a dynamicky natočenej. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Zcela zbytečné točit druhý díl, když chybí původní námět či originální nápad. Sám Jean Reno z toho trhák neudělá. No, to si asi mysleli i tvůrci, a tak ho trochu odsunuli do pozadí. A tak nevím, co tam mám sledovat... i když kamera pěkná, ale to nestačí. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jsem bezmezně nadšen, jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl a snad vůbec nejlepší "dvojka". Ironie? Hell yeeeah!!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už úvodní rvačka s drogovým dealerem, za kterou by se mimochodem nemusel stydět žádný špičkový akční film, naznačí, že film má svižné tempo, dobrou kameru i nasvícení a profesionální režii. Co je to všechno platné, když scénář je blboučký, jako kdyby šlo o společnou práci chovanců ústavu pro slabomyslné v nejhorší možné kondici, navíc povzbuzených alkoholem. Vážně se to brát nedá, na druhou stranu, pokud si odmyslím absentující logiku děje, tak při jednotlivých scénách jsem se díky výše uvedené technické dokonalosti slušně bavil. O čem to je, přesně vypovědět neumím, neb jsem Bessona opravdu nepochopil (aspoň doufám), ale na pozdní večer při unavené mysli docela slušná relaxace, která vás nenutí přemýšlet. Navíc se člověk může v některých momentech i nasmát - to když se z německého vysoce postaveného úředníka vyklube šéf neonacistické organizace nebo když naši hrdinové bojují se zakukleným černým mnichem v samoobsluze. Celkový dojem: 35 %. ()

Reklama

Reklama