Reklama

Reklama

Yanka čeká dítě a má podivné chutě - na krev. Před devíti měsíci byla krotitelkou šelem. Z Afriky zrovna přivezli nového leoparda, kterého ale ostatní zvířata mezi sebe nepřijala. Yanka seděla osaměle ve svém cirkusovém přívěsu, o všem přemýšlela. Bylo hrozné počasí, strašná tma. Najednou se někdo vkradl do přívěsu... (Lucernafilm Video)

Recenze (49)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Toto nebylo vůbec špatné. Začátek v cirkusu mírně mdlý, ale postupem času se to slušně rozjede a závěr, kdy se dokonce dočkáme příšerky v celé její kráse, je dokonce velmi dobrý. Příběh nepřekvapí, je to tisící variace na téma člověk napadený nepřátelským parazitem, což ovšem vůbec nevadí, Baby Blood je o krvi a rozmanitých mordech. PS: Obsah hovoří o mladé krásce Yance, s čímž však rozhodně nemůžu souhlasit. Ona Yanka je extrémně nepřitažlivá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nudná kravina se špatnými ošklivými lidmi a herci, žádným příběhem ... trochu psycho a jedinné, na čem si tvůrci vyhráli, tak gore-scény, ale ty byly tak echt brutální a kvalitně udělané, že mi přišlo, že do toho filmu snad ani nepatří ... Jinak strašná kravina, vůbec se mi to nelíbilo, blbost za pár doláčů ... či franků,nebo čeho ... Nebrat ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z regálů videopůjčoven kdysi známý jako Krváček. Připadalo mi, jako by tohle natočila feministka, protože film ukazuje mužské plemeno jako špinavou a oplzlou chamraď. Všichni to jsou většinou agresoři, děvkaři nebo úchyláci, kdežto žena, i když je vrahem, je čistá a cílevědomá bytost. Na atmosféru se tu nehraje, za to gore scény stojí opravdu za to! Hlavně poslední třetina se totiž změní v nekontrolovatelný masakr, v němž se dostanou na řadu nejen klasické nůžky a nože, ale dojde i na opravdu nevídané smrtící hrátky s kyslíkovou maskou i kyslíkovou bombou! Děj sice stagnuje a herci pocházejí asi ze šapitó, ale stejně má tenhle snímek svoje kouzlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Baby Blood" je francúzsky film z roku 1990 o mladej, škaredej, hlúpej cigánke, ktorej sa v piči uhniezdil inteligentný, krvilačný parazit. Núti ju vraždiť mužov, aby mal prísun čerstvej krvi, ktorou sa živí. Bola to veru poriadna blbosť s nesmierne nesympatickými hercami. Toľko mrzkých, hnusných ľudí obsadiť do jedného filmu je veru niečo nevídané. Bola to debilná psycho feministická pičovina. Francúzsky "Krváček" ma vôbec nebavil. Mal som si radšej pustiť nejaký poriadny americký krvák, alebo staré klasické talianske gore. * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sci-fi upírine s parazitom v nadržanom ženskom tele, kam sa dostal ako inak „pomedzi nohy“, nechýba patričná dávka nahoty a krvi. Poloamatérske gore, i keď na kameru peniaze boli, hlavne búračky áut, ktorých je tu požehnane, sú prezentované zrýchlene a outdoor scény so zvedavými okoloidúcimi alebo sediacimi je klasika. Do sveta týmto príspevkom Francúzi neprerazili, nečudo a pokračovanie Lady Blood má zatiaľ katastrofálne odozvy. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film tak divný, za vlasy přitažený a v mnoha ohledech nepohledný (zdejší herecké panoptikum člověk nepřekousne ani poté, co se hlavní hrdinka svlékne a všichni ostatní zhebnou), až je tím vlastně docela půvabný. Brutalita vysoká, kameraman celkem šikovný, hororový úchylák spokojený. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinkou je prsatka se zuby jak noty na buben, v jejímž lůně se usadí parazit s agresivními sklony a neustálou chutí na krev. Nutí tak svoji oběť ke shánění životadárné tekutiny, která musí pocházet výhradně z mužů. Místy dosti upovídaná a v první polovině nepříliš záživná krvavá čuňárna. Zprvu mě rozesmála krev stříkající z mrtvoly, pak jsem pochopil, že realita je tomuhle filmu vzdálena na míle daleko. Hlavní nepříliš půvabná hrdinka se často a ráda svléká, polovinu filmu je zalita krví a vůbec neřeší, co bude s pasekou mrtvol, které za sebou zanechává. Zajímavostí tak jsou spíše gore efekty na příklad neúměrné množství kyslíku v krvi... Závěr mě potěšil, i když na Carpenterovu věc triky neměly ani náhodou... Příjemná byla rovněž hudba s využitím afrických rytmů... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů u kterých by jste jen marně hledali byť jen malé známky logiky a logického chování. Stejně taj nenajdete ani žádnej větší příběh. V podstatě jde o putování jedné naprcané romky ( slušně řečeno ), která vede dialogy se svým mimozemským embryem. To potřebuje ke svému zrození krev. Tak začíná pomalá vybíjená. Problém je ale v tom, že ani obsazení Yanky nebylo zrovna dobrou volbou. Emmanuelle Escourrou nám sice představuje svoje velký kozy, ale většinu času spíš čumíme na její díru mezi zubama ( do které by se bez problémů vlezla orbitka ). Je jasný že tenhle film nedisponoval nějakým velkým rozpočtem a tak těch pár chechtáků padlo na gore ( čekal jsem víc ) a na hektolitry umělé krve. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Krváček je milé překvapení z Francie, takový ryze hororově pojatý road-movie, jenž bere diváka na cestu nevšedním těhotenstvím hlavní hrdinky a ani na chvíli se nezastaví. Tělesně nepříjemný horor nešetří jak působivými krvavými výjevy, tak i poměrně absurdním černým humorem (zejména v poslední třetině), lehce tím připomíná třeba díla Franka Henenlottera. Pro fanoušky kvalitních hororových béček povinnost. A ani mě předem nenapadlo, jak příhodné bylo si to dát na Netflixu jako double feature s filmem Baxter, protože sám bulteriér Baxter zde má malé cameo. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tenhle francouzský horůrek nám jednou půjčil spolužák bráchy, měl to na videokazetě s rychlodabingem. Film o ženě jménem Yanka (Emmanuelle Escourrou) co otěhotní ve spánku, oplodní ji neznámá bytost a v mladý Yance se rodí místo normálního dítěte podivný mutant, co s ní začne i mluvit. Dítě od matky nechce normální potravu ale lidskou krev. Tak Yanka pro něj začne zabíjet lidi a pít jejich krev. No vůbec jsem nečekal od toho filmu takovej krvák :D Jako malej jsem byl tenkrát z toho docela posranej :D Pochválit tady musim gore scény, ty jsou na tu dobu jako dobře udělaný a do Francouzů bych to ani tenkrát neřekl že udělaj tak krvavej horor. Dítě mutant je dobře udělaný i když se tam ukáže až na konci filmu. No hlavní hrdinka neni teda moc pěkná ale zato má aspoň slušný cecky :D Díky internetu jsem si tenhle filmek pak vyhledal a viděl jsem ho rád znovu po tolika letech. Další horor co jsem si tenkrát jako malej dost oblíbil. Od francouzský produkce slušnej horor. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný francúzsky horor z počiatku 90. rokov, vzdialene pripomínajúci Cronenbergov Rabid či Henenlotterov Brain Damage. Hlavná hrdinka je typ "krv a mlieko" a túto rolu pravdepodobne dostala vďaka svojej ochote kedykoľvek zo seba zhodiť šaty a mužskí herci, ktorí tu majú stvárňovať kvázi casanovov vyzerajú ako chovanci psychiatrického ústavu v pokročilom štádiu demencie. Na druhej strane však Baby Blood ponúka bohatú gore nádielku - že by predzvesť francúzskej brutálnej hororovej vlny, ktorá prišla v novom miléniu s menami ako Aja, Bustillo, Maury či Laugier? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pohár fantasmagorie, bizarnosti a teatrální krvavosti naplnilo tohle rázovité francouzské videobéčko vrchovatě. K mojí větší spokojenosti, tedy i k vyššímu hodnocení, mi ale scházela trochu temnější nota, respektive mi přebývalo přehrávání a "komické" šaškování většiny protagonistů. Francouzské ztřeštěné taškařice jsem kdysi dávno míval rád, ale k horrorům mi tenhle cirkusácký styl jaksi neštymuje. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Na film se díky výborně zvládnutému gore (a možná i díky relativně krátké stopáži) fakt dobře kouká, ovšem bohužel pro film je jeho děj jaksi vyprázdněný a obávám se, že i když film obsahuje spoustu scén, které mají našlápnuto ke kultovnosti (nůžky, kyslíková maska/bomba, kdovícoještě), tak že za týden zapomenu, že jsem kdy Baby Blood viděla. I když musím uznat, že rozhovory mezi matkou a jejím milým parazitem byly roztomilé. Mimochodem, herečka sice není klasická "mladá kráska", jak je zde avizováno, ale lidi jako ona se (narozdíl od "mladých krásek") neokoukají. Herce podobného vzezření bych ve filmech uvítala častěji. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jediné čím film upoutal mou pozornost aspoň do takové míry abych byla ochotná ho dokoukat byly celkem slušné gore scény, hlavně v druhé půlce filmu a nejvíce ke konci...to byl slušný masakr. Hlavní hrdinka sice ochotná kdykoli odhodit šactvo, bohužel ale figura byla jediné na co se dalo dívat, jinak byla opravdu nesympatická a její dialogy s "dítětem" v břiše mě opravdu nudily. Prostě a jednoduše - herecké výkony a děj mizérie ale gore scény výborné takže dávám 50%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Krvavá francúzska uletenosť s nádhernými gore. Toto sú jediné plusy tohto diela. Bizarnosť snímku občas koliduje s námetom a to ruší. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dejová linka je totálne dementná.Herci strnulí a riadne nesympatický.Postavy hlavne tie mužské boli všetko kreténi,debili a Hajzli a žena je ich vrahom.Režisér tým chcel niečo povedať?Asi áno. Scénar primitívny,vobec to nedržalo po kope.Bolo tu veľa nedomyslených situácii a to hovoriace decko v bruchu ma po čase začalo veľmi nasierať .Gore efektnosť tu bola vyšperkovaná a bolo jej tu dosť a jedine tam som spokojný.Nechutnosť,brutalita a skromná logika to sú určite prednosti tohoto nezáživného braku.Tak konečne záverečné titulky,tak sa už môžem isť vyvracať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Francouzský snímek „Krváček“ za sebou má již třicet let existence, ale rozhodně nic neztratil z toho, jak dovede na diváka zapůsobit. Osobně jsem se k němu dostal až za poměrně dlouhou dobu, ale myslím si, že tohle je jeden z těch hororů, minimálně evropských hororů, který by neměl být zapomenut a stále by se měl připomínat. Rozhodně je zde na co se dívat a svým pojetím film mile překvapí. ()

Reklama

Reklama