Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hongkongského romantického dramatu je zabydlen spoustou dojemných a pitoreskních postav. Největší prostor z nich potom dostává Chai Lam (Kelly Chen), žena umírající na leukémii. Už ztratila všechnu naději, ale přece jen se jí úsměv vrátí do tváře a na vině je nesobecký a laskavý pan Worm (Takeshi Kaneshiro). Ten svojí dojemnou snahou pomáhat lidem dokáže Chai Lam ukázat, že i za krátký život lze vidět spoustu nádherných věcí. (Morien)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nádherně nostalgický a romantický film z HK, kde září Takeshi Kaneshiro a Kelly Chen, režisér Lee Chi-Ngai má úžasný cit být ve filmu dojemný, ale nikoliv podbízivý nebo vydírat diváka přílišným tlačením na pilu. V rámci příběhu zavítáme i do ostrova na kraji světa... A HK film málokdy cestuje za hranice, tady to však není účelné a stálo za to, nádherná práce kamery, barev, filtrů, vymazlený hudební doprovod včetně stylové písně Leonarda Cohena. Pohled na Hong Kong, který se nezapomíná, silné herectví, úžasná atmosféra lehké melancholie, smutku, zároveň i naděje, tvůrce z toho dostal velice silné emoce, rozhodně památný film, který si rád dám na obřím LCD znova... ()

muti 

všechny recenze uživatele

Takeshi Kaneshiro vlastni firmicku Straty a nalezy. Tentokrat vsak ale dostane inu ponuku - najst a vratit nadej jeden zene. nemozne? challenge accepted! staci najst skotskeho namornika, ktoreho poloha je vsak neznama. a kto vie, mozno bude treba hladat az na konci sveta... bude to ale stacit? ()

rozum i cit 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po určité době opět u nějakého snímku uronila slzu, a ne jednu. Film o lásce, naději a prosté radosti ze života. Škoda jen toho smutného, byť krásného konce (hlavního hrdiny mi bylo opravdu líto), neboť kdyby byl snímek ukončen o scénu dříve s přidáním oné závěrečné myšlenky, nebyl by o nic méně krásný ani o nic méně dojemný. Existují filmy (jako A moment to remember, The Miracle worker (1962) aj.), které dokáží v člověku probudit to, co je v něm nejlepší. Toto je jeden z nich. ()

Reklama

Reklama