Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (216)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Od Lovecrafta jsem nikdy v životě nečetl, jenom jsem slyšel, o čem je Volaní Cthulhu, takže jsem očekával nějakou podobnou šílenost. Co se však Color Out of Space týče, čekal jsem ho o něco brutálnější. Tady totiž celá první polovina se tvoří jenom z náznaků a sem tam divných scén, ale brutalita žádná. Mě se ale hodně líbila, protože měla silnou atmosféru a já napjatě čekal na to, co se stane a kdy to "začne". Začne to tak nějak krátce po startu druhé poloviny a začne to rovnou dost hnusnou scénou, pak tam je sem tam něco brutálnějšího, ale i tak jsem si myslel, že to bude o něco drsnější. To ale tolik neřeším. Největší problém toho filmu je, že kromě toho černocha nemá žádnou postavu, které by se dalo fandit. Matka je taková nijaká, otec se chová jako debil (aby taky ne, hraje ho Cage), dcera je wiccanka, starší syn fetuje a mladší syn skoro nic nedělá a většinu filmu jen stojí a čumí. A teď si k takové rodince vytvořte sympatie... Navíc Cage je opravdu toporný, dostat z něj nějakou emoci málem ani nešlo a nejhorší je, když musí mlčet, protože ty jeho výrazy ve mě akorát tak pobízely k smíchu. Ale abych ho jenom nehanil, sem tam něco zahrál dobře, celkově však prostě ne. Pak mi ten film v tu chvíli, kdy barva začala řádit, připadal poněkud přehnaný, ale nevím, jestli je to spíš vina filmu nebo vina předlohy. Taky mi vadil ten konec, který SPOILERY vlastně o barvě absolutně nic neobjasnil, proč dělá to, co dělá taky nevím a jak na konci zničehonic bez důvodu někam zmizela, to mě taky vytočilo - a taky bych rád věděl, co se stalo s tím starším synem, když spadl do té studny a barva ho pohltila, stala se z něj taky nějaká zrůda, nebo se stal součástí barvy, nebo prostě jenom zemřel? KONEC SPOILERŮ, ale opět, mám to vyčítat knize nebo filmu? Ať tak nebo tak, Color Out of Space jako horor celkem obstojí, atmosféru má, celkově ho ale nevidím na víc, jak na 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Expresívne a explicitne zobrazený rozpad jednej rodiny, kde za všetko môže mimozemský artefakt, alebo prenesene aj otec, ako chcete a ako budete film vnímať. Stanleyho zámerom je okrem zachovania lovercraftovskej poetiky asi aj evokácia osemdesiatok. To sa mu síce podarilo, na druhej strane by som ale tento scenár videl radšej spracovaný práve v onej dekáde, asi iba vtedy by to mohla byť skutočná udalosť. Zabudnite na logiku a vysvetľovačky, užite si radšej "iba" béčko zo starej školy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nothing has been fucking this place up!“ Alpakový taťulda Cage je se svým úsudkem zase jednou mimo. Stejně jako při svém hereckém projevu, když se stává panem Hydem a v amoku nadává autu do cocksuckerů. Stanleyho láska k Lovecraftovi z toho sálá, obzvláště když sundává tenkou krustu vnímání reality a nechává člověka v jeho nepatrnosti padat do černé díry šílenství, nicméně na můj vkus tím tématem prostupuje až příliš mnoho nucené zábavy. Sic stejná produkce, nezařaditelnost a psychedelické barvičky, na uhrančivost Cosmatosovy Mandy se to nechytá.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Představte si temnou, atmosferickou Válku světů nebo Věc v béčkovějším podání a v hlavní roli s Nickem Cagem, vtipně energicky přehrávajícím, jak ho máme rádi v ulítlých komediích. To někdo chce? Ve filmu se střídají kvalitní slizké freek-show efekty s levnými “vesmírnými mlhovinami”, a docela silné hororové scény s oným komickým Cagem. Rodina ve vážném ohrožení, prakticky o nic jiného než o její ohrožení ve filmu nejde, a režisér přes Nicka Cage naznačuje “hlavně ten film neberte vážně”. Za mě trochu problém, přestože mě to bavilo a byl jsem zvědavý, jak to dopadne. [Sitges FF] ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník hororových filmů i knih musím sebekriticky přiznat, že Lovecraftovu povídku jsem ještě nečetl, tudíž nemohu srovnávat. A to je možná dobře. Filmová podoba Barvy z vesmíru experimentuje s expresivním vizuálem a krásnou prací mechanických efektů, z nichž některé můžou evokovat kultovní Carpenterovu Věc. Nicolas Cage je správně béčkově vyšinutej a tahle tvář mě k němu sedí nejvíce. Přehrává, paroduje, avšak s patřičným nadhledem. Colour out of space mě určitou stylizací připomíná podobně laděný snímek Mandy, kde Nicolas Cage také ztvárnil titulní roli. Viděno v brněnském kině Art a toho, kdo pouštěl titulky bych zfackoval a nakopal do prdele! Takhle zmršit skoro celej film, kdy titulky jsou v předstihu než postavy začnou mluvit někdy i o několik sekund, to může udělat jen absolutní diletant a imbecilní amatér!!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, při které Ward Phillips (Elliot Knight) vidí poprvé projevy barvy z kosmu, si zakrývá oči novelou „The Willows“ od Algernona Blackwooda. Jde o dílo, které H.P. Lovecrafta – autora předlohy –  zásadně inspirovalo v jeho vlastní tvorbě. (DanteZ)
  • Filmové natáčení probíhalo v Portugalsku, a to jmenovitě v Lisabonu a v letovisku Sintra, ale téměř celý film byl natočen uprostřed svěží zelené krajiny přírodního parku Sintra-Cascais. Dokonce i Gardnerův dům, který je dějištěm filmu téměř po celou dobu jeho trvání, se nachází daleko od hlavního města a je ukryt hluboko uvnitř temných a vlhkých zemí přírodního parku. (Trajektt)
  • V 10. minutě rodina obědvá pokrm nazvaný Cassoulet. Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie, které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole. Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc, zejména města Toulouse, Carcassonne a Castelnaudary. Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. (Trajektt)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama