Reklama

Reklama

Hotýlek - Série 1 (1975) (série)


Lepší lidé (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie A Touch of Class

Obsahy(1)

Málokdo se tak minul povoláním, jako Basil Fawlty, majitel a ředitel toho na první pohled tak půvabného hotýlku v přímořském městečku Torquay. On by si to samozřejmě nikdy nepřiznal, on ví, že je mužem na svém místě. Pro něj všechny problémy a maléry, jež se od rána do večera – a většinou marně – pokouší řešit, pramení jinde. Jejich zdrojem je třeba jeho dominantní žena Sybil, studená jako psí čumák a stejně tak příjemná, která jej svými permanentními požadavky občas dohání k šílenství. Nebo neschopný personál, reprezentovaný například španělským číšníkem a portýrem v jedné osobě Manuelem, jehož schopnost dorozumět se v jakékoliv lidské řeči ustrnula kdesi v nedohlednu. Ale především a zejména jsou jím jeho hosté, kteří mu pijí krev a ničí už tak dost chatrné nervy. Ne že by Basil hosty nechtěl, konec konců od toho je hoteliérem, že. Lidstvo se ovšem dělí na dvě skupiny. Na ty, kteří mohou zvýšit jeho společenský standard, a na ty ostatní. Basil z hloubi duše touží, aby do jeho hotýlku přijížděli jen ti první, neboli lepší lidé. Těm by se dokázal věnovat, těm by splnil každé přání a snesl modré z nebe. Zatím se tu ovšem ubytovává bohužel daleko víc těch ostatních. A s těmi se Basil opravdu nemazlí. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první epizodě jsem se seznámil s dokonale odpornou osobou Basila Fawltyho, který se rozhodl vést hotel, přestože za jedno z největších životních zel považuje hotelové hosty (hned po své ženě), pokud ovšem nepatří mezi šlechtu. V tom případě se mění z odporného hulváta v odporného řitního alpinistu. John Cleese dává samozřejmě obě polohy levou zadní, ale zdálo se mi, že občas příliš tlačil na pilu a trochu přehrával. Z ostatních postav mě nejvíce zaujal Manuel, kterého sice silně omezovala jazyková bariéra, ale vše zachraňoval neutuchající horlivostí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak všeobecně, ve srovnání se všemi existujícími sitcomy, to rozhodně není špatný pilot a i když ne všechny scény tu fungují tak jak by měly, těch vtipných tu taky není zrovna málo a nad těmi nepovedenými určitě převažují. Ale ve srovnání se všemi britcomy, které jsem měl tu čest vidět, je Hotýlek určitě mezi těmi slabšími. Taky je pravda, že u Peep Show, jednoho z mých nejoblíbenějších britcomů, byl pilot druhou nejslabší epizodou z celého seriálu a až pak se to celé rozjelo, tak se to tak možná stane i tady, ale uvidím. Není to špatné, ale zatím to vypadá, že z toho moje srdcovka nebude - ale přesně to samé jsem si po pilotu Peep Show říkal taky... Slabé 4* ()

Reklama

Reklama