Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát - Série 1 (1965) (série)


Potkali se u Kolína (S01E01)

(epizoda)
  • angličtina How They Met at Kolin

Obsahy(1)

Hlavní hrdinové jsou plyšové loutky, konkrétně dva mědvědi. Ten větší a chytřejší si říká Velký Medvěd, a ten menší a roztomilejší se jmenuje Malý Medvěd. Vystupují zde i jiné postavičky a všechny mají tu schopnost, že se dokáží proměnit od auta přes semafor až po míč nebo houkací kačenku. Koho že naši dva plyšoví medvědi na cestě potkali? Například ubrečený klobouk, zakletou princeznu, proradného kozla Breburdu a samozřejmě mnoho dalších. (Džejkop)

(více)

Recenze (165)

golfista 

všechny recenze uživatele

Příhody plyšových medvídků nám servírovali za mých mladých let v kině jako předfilmy. Mnohdy to v záplavě tehdejší produkce bylo to jediné, co mi zůstalo po odchodu z kina v paměti. Pan Deyl se opravdu vyřádil a dal vyniknout Pojarovým geniálním animacím. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"Pojďte pane, budeme si hrát. Anebo se budeme dívat na bezva animovaný film o nás dvou." ...Méďové, já se přidám. Vždy a ochotně. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laureát taky rád... a k tomu ještě nejmazanější kamarád... ;o) . . . Skvělá první >medvědina< pánů Pojara a Štěpánka. První a skvělá - stejně jako všechny ostatní! Kouzelná krása české animátorské školy (a mimo jiné i velmi vydařené >poučné< příběhy), která je i pro svou poetiku nestárnoucí legendou. Navíc (konkrétně pro mne tedy) světlou vzpomínkou na dětství, které co se kulturních hodnot týče, zase v té pozdější normalizaci až tak radostné nebylo... Takže Kopidlno nekopidlno, u Kolína je u Kolína a užívejme tyhle vypečené medvědy na >věčné časy< a kdyby nějaký ty chmury byly, tak pojďte... :-D)))) - - - P.S. Všechny epizody jednoznačně za pět hvězdiček, bez vyjímky... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Moje první seznámení s českým večerníčkovým loutkařstvým od pana Břetislava Pojara a s nenapodobitelným hlasem od Rudolfa Deyla. "Podívejte se pane, jak se ta ryba krásně dívá, jaký má ta ryba smutný vočíčko ... " "Nazdar kedlubny" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vy jste ale vypečenej sprosťák, pane paascho. Že oni vám v dětství brali hračky, viďte..? Jedni se rozplývají nad kultovností a genialitou, druzí mají sto chutí vzít provaz a jít se pověsit na půdu. Mě to až na protivný hlas vypravěče nechává zcela chladným - asi to bude tím, že už jsem dost daleko vod Kolína. Zlatý Krteček.. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Pane, pane vaše hry jsou vypečený. Vy budete lidi, já budu komentátor. Výborný animák, při kterém jsme se spolu se strejdou bavili a stále se na něj rádi díváme. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady udělám trošku výjimku. Tyhle příběhy jsem jako malý naprosto nesnášel, příběhy o tom, jak se dva méďové měnily v parníčky a koloběžky mě spíš deptaly. Ale po těch letech musím zkrátka tu filmařskou tvořivost a nápaditost náležitě ocenit, i když fantazii všech dětí zjevně nezasáhla. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě, drahý Flaxíku, já především toužil zašlápnout toho menšího, aby se už netrápil. Debil jeden ukňouranej, otravnej, uvědomělej. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ani jako malej, ani teď jsem na tom zdejší 94% kouzlo neviděl, ale uznávám, že některé hry jsou opravdu vypečené a dnešní animovaná večerníčková produkce má v porovnání s medvědy co dohánět... 70% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% - Tak před deseti lety mi tyto pohádky táta pustil se slovy, že za jeho mladých let byly obrovským hitem. Věřím tomu, ale pro mě příběhy dvou podivných méďů byly utrpení, kterému dávám dvě hvězdičky hlavně proto, že nevím, jak bych se k tomu stavěl, kdybych to viděl teď... ()

Reklama

Reklama