Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Na Clusteru, svazu dvaceti tisíc planet, vládne už po několik tisíciletí Jeho Temnost. Podoba panovníka se postupem časů několikrát změnila, neboť po smrti tělesné schránky se jeho duše stěhuje do nového hostitele. Současný vládce chce zničit všechny světy, které se Svazu protiví. Chce velet Lexxu, nejmodernější vesmírné zbrani. Jedná se o obří biologický stroj. Jeho Temnost si také dělá pořádek mezi svými poddanými, mezi kterými má několik nepřátel. Chystá se je popravit. Některým se podaří uniknout a zmocnit se Lexxu. (videofil)

(více)

Recenze (27)

Aildrin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je chyba, že jsou čtyři FILMY LEXXu na ČSFD zařazené jen pod nazev celé serie a navíc uvedené jako TV seriál, takže pro úplnost: LEXX se skládá ze čtyř serií. První sérii tvoří čtveřice filmů: Dark Zone - Ctim Jeho Temnost, Supernova, Model (Výborný výkon Rutgera Hauera, známého z kultovního filmu Blade Runner, zde zastínil všechny ostatní.) , Gigastin. Každý se výrazně liší kvalitou Zbytek se skládá z 57 seriálových epizod. Jako víc než slušný znalec Červeného trpaslíka také musím uznat, že se jím film silně inspiroval, (což jen potvrzuje fakt, že ve třetím dílu, čtvrté série hostuje Charles Craig - Lister a Hattie Hayridge - Holly.). pouze převlékl kabát z červené do černé. LEXX zde hodnotím celkově jakožto neotřelý počin a kultovní dílo. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá záležitost. Škoda, že seriál, už pak nedosahuje takové úrovně. Jedná se o jeden z nejbizardnějších seriálových počinů, co jsem kdy viděla. Jde o velmi rozporuplnou záležitost. Buď vám sedne, či nikoliv. Obscéní, přitom ne nechutný, vtipný, ne úsměvný. Herci se vyřádili a scénárista taky. Babičce bych ho nepustila, ale mne nadchnul. Dávám 90%. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný bastard, který dovoluje divákovi dík přiznanému a levnému (ale nápaditému) CGI (ala Red Dwarf), ošumtělým rekvizitám a nadsázce vnímat všechnu krutost zdejšího universa "jenom jako" a tak se smát těm jinak mrazivým nápadům se soudcovskými automaty, proteinovou bankou, vybuchujícím planetám, přepisování lidské povahy atd. A propos, nápady se v Lexxovi vůbec nešetří, tolik zvrhlých detailů vysypaných do jediné minisérie svědčí o geekovském tvůrčím výbuchu. +++++ Jaký svět, takové postavy - protagonisté i antagonisté. Nejdůležitější je samozřejmě posádka Lexxe, lodi ničící planety s obrovským apetitem. Kapitán je posera, slizoun a nadrženec, kterému se sex vyhýbá tím účinněji, čím víc po něm touží. Mrtvému asasínovi Kaiovi chybí radost ze života a emoce, k tomu neustále informuje své okolí o tom, co mrtví nedělají. Je však ultimátním bojovníkem a ochráncem posádky včetně slabého, ba slabošského kapitána. Hlava robota 790 je sice imobilní, její znalosti a schopnosti práce s technikou jsou však pro fungování posádky nezbytné. Stanley nemá odvahu a tak nechce bojovat za dobrou věc, což je jediná motivace Kaiova, 790 pohrdá Stanleyem. Je tu ale ještě jeden člen posádky. Trestankyně Zev za trest proměněná v otrokyni lásky funguje jako chytré scénáristické pojítko celé posádky. Miluje Kaie a touží jej přivést zpět k životu a pomoci mu v jeho prorokovaném poslání, vzrušuje kapitána Stanleyho, je milována 790, čímž oba do značné míry ovládá. Posledním klíčem je, že všichni potřebují Stanleyho, neboť jen jeho poslouchá loď Lexx. Vlastně docela nenápadně chytrý koncept. A kopec zvrhlé zábavy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tahle chuťovka není pro každého. Je to totiž roztomile úchylná pocta laciným sci-fi seriálům béčkového charakteru - proto ty schválně laciné triky. Jakoby Červený trpaslík a Hvězdné války spolu měli dítě, které sice podědilo ledacos po rodičích (po RD kostýmy a bizarnost, po SW touhu vyprávět epické ságy a zachraňovat svět), ale zároveň se trochu zvrhlo a libuje si v těch nejprovařenějších klišé, které přetavuje svým zvráceným smyslem pro humor._____________ Složení posádky je tak prapodivné, že by vyděsilo i Davida Listera: ještěrčí krasavice předělaná z nehezké otylky, zamilovaná robotí hlava, nešika Stanley - nejspíš inspirovaným Stanem Laurelem - a dva tisíce let mrtvý chlápek, co vypadá trochu jako David Bowie, kdyby se česal na způsob Amy Winehouse, který navíc neustále pořád umírá. A se jménem Kai - jako ten chlapeček ze Sněhové královny, který kvůli ledovému střípku v srdci nemohl, stejně jako tady tento mrtvý hvězdný hrdina, cítit žádné emoce. ______ Dalším plusem je účast velkých (občas béčkových) herců ve vedlejších rolích. P. S. Po přečtení obsazení jsem se těšila, že konečně po RHPS uvidím Barryho Bostwicka a Tima Curryho znovu spolu ve filmu. Neměli ale společnou scénu. Možná, že to bylo dobře, protože - narozdíl od RHPS - v Lexxu Bostwick Carryho jednoznačně převálcoval kostýmem. Tak blyštivá sukénka se jen tak nevidí! /13. 8. 12./ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, který přívlastek v případě Lexxe zvolit, aby přesně vystihl jeho postavení v příslušném žánru a jeho skutečnou diváckou hodnotu. Lexx je fantasy, která v něčem připomíná proslulou ságu Hvězdné války, je ale daleko ujetější a bizarnější. Je až nepochopitelné, v čem přesně spočívá jeho kouzlo, protože v době vysokorozpočtových bijáků nabytých náročnými trikovými scénami a velkolepou výpravou používá záměrně naivní a výrazně televizní kulisy, kterými se blíží, vlastně rovná, Červenému trpaslíku. Narozdíl od něj ale nejde o čistokrevnou parodii a komediální žánr, i když i Lexx se nebere zrovna vážně a dokáže téma zpracovat odlehčeně. Na druhé straně ale dokáže být i temný a mrtvolami na cestě svých hrdinů zrovna nešetří. Jeho hlavní zbraní je originalita, chytrost, se kterou zpracovává zjevně braková témata, a celková neotřelost spolu se sympatickými postavami, které diváka vtáhnou do děje. Nevím přesně, jaký Lexx je, ale určitě pro fanouška žánru představuje trefu do černého. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama