Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Na Clusteru, svazu dvaceti tisíc planet, vládne už po několik tisíciletí Jeho Temnost. Podoba panovníka se postupem časů několikrát změnila, neboť po smrti tělesné schránky se jeho duše stěhuje do nového hostitele. Současný vládce chce zničit všechny světy, které se Svazu protiví. Chce velet Lexxu, nejmodernější vesmírné zbrani. Jedná se o obří biologický stroj. Jeho Temnost si také dělá pořádek mezi svými poddanými, mezi kterými má několik nepřátel. Chystá se je popravit. Některým se podaří uniknout a zmocnit se Lexxu. (videofil)

(více)

Recenze (27)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tahle chuťovka není pro každého. Je to totiž roztomile úchylná pocta laciným sci-fi seriálům béčkového charakteru - proto ty schválně laciné triky. Jakoby Červený trpaslík a Hvězdné války spolu měli dítě, které sice podědilo ledacos po rodičích (po RD kostýmy a bizarnost, po SW touhu vyprávět epické ságy a zachraňovat svět), ale zároveň se trochu zvrhlo a libuje si v těch nejprovařenějších klišé, které přetavuje svým zvráceným smyslem pro humor._____________ Složení posádky je tak prapodivné, že by vyděsilo i Davida Listera: ještěrčí krasavice předělaná z nehezké otylky, zamilovaná robotí hlava, nešika Stanley - nejspíš inspirovaným Stanem Laurelem - a dva tisíce let mrtvý chlápek, co vypadá trochu jako David Bowie, kdyby se česal na způsob Amy Winehouse, který navíc neustále pořád umírá. A se jménem Kai - jako ten chlapeček ze Sněhové královny, který kvůli ledovému střípku v srdci nemohl, stejně jako tady tento mrtvý hvězdný hrdina, cítit žádné emoce. ______ Dalším plusem je účast velkých (občas béčkových) herců ve vedlejších rolích. P. S. Po přečtení obsazení jsem se těšila, že konečně po RHPS uvidím Barryho Bostwicka a Tima Curryho znovu spolu ve filmu. Neměli ale společnou scénu. Možná, že to bylo dobře, protože - narozdíl od RHPS - v Lexxu Bostwick Carryho jednoznačně převálcoval kostýmem. Tak blyštivá sukénka se jen tak nevidí! /13. 8. 12./ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, který přívlastek v případě Lexxe zvolit, aby přesně vystihl jeho postavení v příslušném žánru a jeho skutečnou diváckou hodnotu. Lexx je fantasy, která v něčem připomíná proslulou ságu Hvězdné války, je ale daleko ujetější a bizarnější. Je až nepochopitelné, v čem přesně spočívá jeho kouzlo, protože v době vysokorozpočtových bijáků nabytých náročnými trikovými scénami a velkolepou výpravou používá záměrně naivní a výrazně televizní kulisy, kterými se blíží, vlastně rovná, Červenému trpaslíku. Narozdíl od něj ale nejde o čistokrevnou parodii a komediální žánr, i když i Lexx se nebere zrovna vážně a dokáže téma zpracovat odlehčeně. Na druhé straně ale dokáže být i temný a mrtvolami na cestě svých hrdinů zrovna nešetří. Jeho hlavní zbraní je originalita, chytrost, se kterou zpracovává zjevně braková témata, a celková neotřelost spolu se sympatickými postavami, které diváka vtáhnou do děje. Nevím přesně, jaký Lexx je, ale určitě pro fanouška žánru představuje trefu do černého. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

sirien

všechny recenze uživatele

Zkouknul sem první díl (konečně). Doufám, že se přiměju vidět i ty zbylý. Da faq is that? Farscape na bad tripu (stranou toho že Farscape samotná byla nejspíš psaná slušně pod vlivem a určitě ne alkoholu)? Naprosto netušim jak bych to měl hodnotit... 1*? 5*? určitě ne 3... další díly snad někdy vyjasní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kuriózna WTF záležitosť. Neopísateľný zážitok. Trikovo úplne „pozoruhodné“, herci bez komentára. Scenár nie je v mojich duševných, ani fyzických schopnostiach zhodnotiť. Ide za hranice akéhokoľvek ľudského chápania. Ťažko hodnotiteľné, vari azda dokonca až nehodnotiteľné. 20% za dizajn vesmírnej lode. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt neni zadnej film, kdyz uz, tak ctyri 90ti minutovy filmy, ale jinak vlastne prvni serie Lexxu. Nalakaly me komentare zminujici Cervenyho trpaslika a v par detailech tu skutecne nejaka podobnost je, ale jen v par. Mame tu naprosto uchylackou posadku slozenou ze super srabka a idiota Stanleyho, sexy nadrzeny otrokyne lasky zmutovany s obrovskejma broukama a prizvukem jak Arnold, nemrtvyho zabijaka s paradnim hakovacim lanem a ultimatnim harem a hlavu robota, kterej neustale vyklada zamilovany basnicky. A ty vsichni jsou na podivny, zivyho brouka pripominajici lodi, ktera jidlo serviruje stylem, ze to vypada, jak kdyz z konecniku tecou hovna. Zaporak tu je Temnost, coz je nejakej velkej drtic, jenze v techhle ctyrech dilech je prevazne prezentovanej jako hromada mozku. No a cela prvni serie se toci okolo toho, jak spolu bojujou, pripadne pristavaj na nejakejch neznamejch planetach, neustale se dostavaj do pruseru, vsichni se k nim chovaj nepratelsky, vetsina postav jsou sileny humusaci, vsude sama spina, neustale od nekud kapou ruzny sliny, chcanky a podobny hnusarny. No proste co se uchylnejch postav tyce, to je ta hlavni podobnost s Trpaslikem, jinak tady to sice je obcas slusna sranda, ale vetsinou to je spis akcni sci-fi, takze se casto bojuje a tady je druha podobnost s Trpaslikem, jsou tu tragicky triky, jenze tady to precejen misty trochu rusi. Takze pokud chcete videt uchylny, vcelku temny a misty nechutny sci-fi se sympatickejma postavama, hura do toho, pokud cekate druhyho Trpaslika, tak cekejte dal. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama