Reklama

Reklama

Letohrátky

(seriál)
  • Česko Letohrátky: Rebeka, Kid a Balú (více)
USA, (1990–1991), 24 h 55 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Ed Gilbert, Sally Struthers, Jim Cummings, R.J. Williams, Pat Fraley, Charlie Adler, Chuck McCann, Frank Welker, Tony Jay, Janna Michaels, Jack Angel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(65)

Kto by nepoznal slávnych hrdinov dobrodružnej Knihy džunglí? Jednou z najobľúbenejších postáv bol múdry medveď Balú, ktorý spolu s panterom Bagírom pomáhal malému Mauglímu uniknúť pred smrtonosnými zvieracími nepriateľmi - vlkom Akélom, hadom Haa a tigrom Šer-chánom. Populárny medveď Balú sa stal ústredným hrdinom ďalšieho seriálu z produkcie Walta Disneho. Odohráva sa na ostrovčekoch Tichého oceánu v tridsiatych rokov minulého storočia. Medveď Balú pracoval ako pilot lietadla v neprosperujúcej pacifickej leteckej spoločnosti. Keď firma skrachuje, ustarostený a nešťastný Balú zostane bez práce aj lietadla. Pomocnú ruku mu podá šikovná obchodníčka Rebecca Cunninghamová s dcérou Molly. Kúpia lietadlo, najmú ho ako pilota a rozbehnú sľubný biznis v oblasti logistiky, prepravy nákladov a poštových služieb na tichomorských ostrovoch. Z medveďa Balú sa stane letecký doručovateľ pošty a nákladov v Pacifiku. Ich vzťahy sú spočiatku veľmi premenlivé, ale stále viac sa upevňujú, predovšetkým po každom šťastne sa končiacom dobrodružstve. A o tie nebude núdza. Lenivý, trocha sebecký a do seba zahľadený pilot Balú však miluje divoké dobrodružstvá a na svojom novom lietadle ich zažije do sýtosti aj so svojimi novými priateľmi. Popri tom sa ešte stará o Kita Cloudkickera, malého lišiaka sirotu, ktorého si adoptoval. Ako otec a syn spolu vytvoria skvelý tím a Kit je jeho verným asistentom. Ďalším priateľom je Wildcat, pomerne nešikovný mechanik. Ich priateľka Louie zase vedie reštauráciu na jednom z ostrovov v Pacifiku. Nájdeme tu aj ďalšiu postavu z Knihy džunglí. Je ňou tiger Šer-khan, ktorý tu vystupuje ako bohatý a úctyhodný veľkoobchodník, naháňajúci všetkým poriadny strach. Pirát Don Karnage je zase mixom Čierneho piráta a Ricky Ricarda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Když běžely Letohrátky poprvé roku 1992 na ČT, nějak mě to moc nebralo. Kdyby bylo možné hodnotit tehdy, asi bych dal slabé 2 *. Postupem času mě však tento disneyovský seriál zaujal přece jen o kapku víc, i když zdaleka ne tolik co Gumídci. Na Letohrátkách bych vyzdvihl tři pozitiva - jednak že se děj neodehrával v současnosti (míněno v letech natočení seriálu), nýbrž někdy ve 20. letech 20. století. Za druhé vtipné hlášky, nejčastěji vyplývající z dialogů a hádek Balúa s Rebekou a za třetí vydařený český dabing. Některé díly měly zajímavý a napínavý příběh, jiné mi přišly nudné a nezáživné. Nyní dávám 3 * a vyšší průměr 60%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemýlím-li se, tak tohle jsou Rebecca, Kid a Balú. Nemá to sice takovou šťávu jako Gumídci, ale pořád je to super. Vzpomeňte si třeba na Dona Fanfána nebo Šéf Chána... no a svébytná architektura a design, čekali byste něco takového od Disneyho seriálu? Je to pro trochu starší děti než Gumídci nebo i Rychlá Rota, přece jen je to dobrodružná záležitost a dost se tam střílí - při vhodné aplikaci je to ale zcela nezávadné:) 80% PS: ČT:D se při uvádění Letohrátek v roce 2014 vyznamenala způsobem, který bych očekával od Skupiny Nova - pamatujete si ještě, jak s velkou pompou koupili Battlestar Galacticu, ale jaksi "jim nikdo neřekl", že seriál na vteřinu přesně navazuje na pilotní minisérii, kterou ovšem nekoupili?:) No tak u Letohrátek se stalo to, že se po nějakých padesáti epizodách najednou do vysílání vloudila úvodní dvojepizoda, tudíž se Kid a Balú znova poprvé setkali... a tak nějak to i bylo jinak nadabované, takže z Kida Mrakošlapa byl nepřeložený Kit Cloudkicker;) No alespoň jsem se dozvěděl, že česká verze má Kida místo Kita... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších mých dětských oblíbených animáků, i když se jedná o datově jeden z nejstarších seriálů z proslulé dílny Walta Disneye, tak je stále v nějakých ohledech výjimečný a z pozdější či dnešní produkcí se to už moc dobře srovnávat nedá.. Ale i tak tento seriál, u mě hned po "Kačerech" a "Gumídkách" vyhrával na plné čáře. Poslední v mém pomyslném žebříčku u mně byla z této velké čtyřky "Rychlá rota" i když stále na dost velké a kvalitní úrovni. Naposledy jsem Rebeku sledoval ještě snad někdy na základce. Nevíce se mi samozřejmě líbili všechny ty letecké bitvy, tajemná letecká základna (alá Hvězda smrti z Hvězdných válek v animovaném provedení), těch zlých padouchů tam nahoře. Pak také ta postava opičáka a toho kapitánského piráta v modrém obleku, bohužel si už ale nevzpomenu na jejich jména. Jaká to škoda ! Ale že by to byli podle některých komentářů tady přeci jenom ten Luda a Chef Chán..?Jinak ale musím souhlasit s příspěvky od ostatních uživatelů že pod názvem Letohrádky by mě to ani ve snu hledat nenapadlo. Pro mě už na vždy zafixovaný "Rebeka, Kid a Balú!. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Nasedat! Držte si klobouky! Órijé, startujem,  órijó, s medvědem, přátelé tví tady jsou, opět s novým příběhem. Órijé, chvíli níž, Órijó, chvíli výš, lítáme v tom jak se dá, ať se s náma nenudíš. Pozor! Připoutejte se! Orijé, orijé Orijó, orijó Orijé, orijé Orijó,orijó Kid a Balů když jsou spolu nikdy nenaletí, Letohrátky to jsou hry co na ně letí děti. Startujem! V tomhle seriálu začínajícím touhle znělkou jsou hlavními hrdiny spousty zvířecích partáků protože žijí ve velkém přístavním městě San Bambíno  a já je tady všechny vypíšu Medvěd Balů, jeho letadlo Drakouš, medvídek Kid Mrakouš, lev technik Siky, medvědice Rebeca Kennighemová a zároveň šéfka letecké společnosti Aeroexpres  a s její malou dcerkou Molly Elizabeth Kenninghemová a nakonec opičák Lůda ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Toto bol fakt parádny seriál. Slovenský dabing je tu podľa mňa vydarený. Vždy som sa tešil na nové dobrodružstvá s Balúom. Ale postupom času si uvedomujem aký bol tento animák (možno preháňam) prelomový v tom, že zvieratá v ňom žijú v mieri v jednej metropole (pripomína mi to Zootropolis). A celkom sa mi páčilo, že to bolo zasadené do 30. rokov. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Epizoda nazvaná "The Ransom of Red Chimp" je adaptací slavného příběhu O. Henryho "The Ransom of Red Chief". Stejně jako O.Henryho příběh končí tento díl tím, že únosci musí zaplatit peníze uneseným hlídačům. (HappySmile)
  • V jedné epizodě Baloo připomíná, že „Velká válka skončila před 20 lety“ což naznačuje, že seriál se odehrává kolem roku 1938. (Jan.Kanak)
  • V epizodě Zachraňte Drobečka se Kid a Baloo seznámí s velrybou, která trpí v zábavním parku a její majitel chce jenom vydělávat. Když Kid a Baloo  velrybu ukradnou, tak je majitel velryby pronásleduje. O tři roky později se velmi podobný děj objevil ve filmu Zachraňte Willyho (1993), což symbolizuje i velmi podobný název epizody a filmu. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama