Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Další smutný pohled na bizarní svět současného českého filmu. V každé sekvenci se člověk musí ptát jestli tohle je adorace něčeho nebo parodie na něco a když tak na co vlastně. Smysl jsem neobjevil. Celé to na mě působilo jako nedodělek, který někdo zapoměl ve střižně a se kterým vyšel ven na světlo jen v důsledku nějakého náhodného omylu. Někteří by s tímto snímkem mohli prozřít a přijít na to že Ivan Trojan je průměrný herec, který ani náhodou nezahraje všechno. Zde byl vyloženě mimo. Tento pokus o film patrně chce vyjádřit nějaké názory autora, chce být umělecký a zároveň komerčné zábavný. To sice teoreticky lze spojit ve vynikající film u opravdu vyjimečného autorského týmu, ale v případě současného českého filmu lze jen zkonstatovat že v jádru těchto ambicí je už zakotveno cosi těžko řešitelného. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

To je snad zlý sen... Je to vůbec možné??? Přední český režisér, přední český scénárista, nejlepší český herec, plejáda dalších skvělých herců a výsledek - naprostá sračka, která trvá téměř dvě hodiny. Nedokážu si to nijak racionálně vysvětlit. Jako by se všichni vsadili, že se jim v kolonce nejhorší film kariéry bude skvět Bourák. ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Schválně jsem si to počítal, a letos jsem dal zatím 32 odpadů. Ale upřímně Bourák by v pomyslném žebříčku atakoval minimálně první trojku. Scénář je regulérně jeden z nejhorších, co jsem viděl. Nedává to sebemenší smysl a nemá to ani špetku nějakého vtipu. Je to jen dlouhé, nudné, a často i trapné, včetně Trojana. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Bourák to napral do nejbližšího stromu, hned po vyjetí z garáže. Trojzubec Trojan, Trojan, Jarchovský by měl mít na víc. Look Mazaného Filipa, děj novodobých Šakalích let, zápletka od každého trochu a celkově zbytečnost velikosti Ruska. Téměř dvě hodiny ničeho….možná ještě tak výprava nebo hudba, ale jinak. Kvalitní herecký výkony (Trojan, Macháček) versus ty mizerné (Šimek, Winterová) – Boková s Markovou vypadají jako sestry a ne jako matka s dcerou – nesourodý děj – humor aby lupou hledal – žánry do sebe naráží jako slepé myši – postavy nesympatické - některé momenty jsou vyloženě trapné – tohle je špatně, tohle je špatně a tohle je úplně špatně. Elvis (pokud tedy opravdu zemřel) musí v zemi rotovat rychlostí závodního chrta a cena pro nejpřeceňovanější film roku už zná svého vítěze. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi pravděpodobně měl být Bourák černou komedií sklepáckého stylu,ale někde na trase nápad-realizace-výsledek se muselo stát něco strašlivého a výsledkem je tenhle divně zlomyslný film,který působí jako by ho točil Lynch podle scénáře Zdeňka Trošky (a nebo obráceně).Přiznávám však,že jsem se jednou zasmál a to na českou "komedii" není zase úplně špatný výsledek.Největším kladem je pak každopádně hudba Romana Holého,která je velmi dobrá...40% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • „Já jsem si spolupráci s Ondrou Trojanem poměrně dost pochvaloval už když jsme dokončili Tomana (2018), a to by se tady u Bouráka dalo klidně zkopírovat. My už si totiž s Ondrou žádné zbytečnosti navzájem říkat nemusíme. Oba o sobě víme, že nám jde o co nejlepší výsledek toho, co vzniká, a že všechno ostatní je až za bé. Takže abych použil Ondrův slovník, tak říkám, že naše spolupráce byla opět zalitá sluncem,“ řekl Jiří Macháček. (SONY_)

Reklama

Reklama