Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Připadám si fakt divnej. Má to 36 procent a mně se to regulérně líbilo. Celou dobu mi vadila jen ta střecha (toho by si asi všimli už dřív), ale jinak je to cool film, co se nebere vážně, chce pobavit a v mém případě to dopadlo na úrodnou půdu. A práce, kterou na tom odvedl Mr. Mad Nut? Mega, mega dobrý! Nejlepší rockenrollový fláky ever. A to rock’n’roll tak úplně nemusím, což poznáte mimo jiné podle toho, že jsem to před chvílí napsal tutově blbě. Páni Trojanové, tohle se vám povedlo, rád na to kdykoliv kouknu znovu, díky vám moc, díky všem, kdo jste se na tom podíleli a je mi moc líto té křivdy, která se vám děje…. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Popravdě až tak hrozné (nejhorší česká komedie desetiletí) mi to nepřišlo. Zasmál jsem se jen dvakrát. Poprvé, když nám asi na 3 minuty pustili Lassie (kdyby nám ji tam nechali, tak by to bylo dokonce lepší :D) a podruhé u robotického vysavače. I tak se ale moje babička a několik lidí v kině zasmálo. Bylo nás tam asi jen 20. Šel jsem na Bouráka, protože babička řekla, že by chtěla na nějakou českou komedii, tak jsem s bráchou schválně vybral tohle (kvůli hodnocení). Neřekli jsme jí o hodnocení, ale jí se to stejně docela líbilo :). Bourák byl tak otravnej. Ve filmu je dokonce hlavnější jeho dcera. Bourák je docela mimo. 50. léta v Americe mě otravovala a klubové scény s Ruppertem ještě víc. Nedaly se vydržet. Hudba byla hrozná. Má to hodně logických chyb. Vraždy mi přišly totálně oddělené od komedie. Kdyby to byla černá komedie, tak budou vtipné nebo hloupé nebo by k tomu dodal něco vtipného nebo hlášku. Takhle to vypadalo jako komedie a (!) vraždy. Podle mě, kdyby to bylo krimi bez komedie a příběh by se upravil, tak by to bylo mnohem lepší. Plus ty smrti byly nějaký divný. Vadilo mi, jak si každej hrál na borce, působilo to otravně. Postavám se měnila hodně logika a bylo dost nesmyslné co dělaly. Konec je natáhlej. Celkově mi to tak dlouhý nepřišlo, ale jakože uvědomoval jsem si, že je to dost natáhlý. Green screen v autě byl strašnej. Myslím si, že do toho vložili až moc zbytečně moc práce. Celkově na mě film Bourák působil hodně otravně než špatně. VYHODNOCENÍ: A ABY MĚLA VELKÝ...MODRÝ OČI ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud přežijete první hodinu a nevadí vám Mazaný Filip, zbytek se vám asi bude líbit. Jenomže k té komixové stylisticky moc povedené nadsázce se tvůrci propracovávají zoufale špatně. Konec je velká paráda, začátek je velkej průser. A teď si vyberte. Doby, kdy Petr Jarchovský psal skvělé scénáře, jsou už bohužel pryč. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Další smutný pohled na bizarní svět současného českého filmu. V každé sekvenci se člověk musí ptát jestli tohle je adorace něčeho nebo parodie na něco a když tak na co vlastně. Smysl jsem neobjevil. Celé to na mě působilo jako nedodělek, který někdo zapoměl ve střižně a se kterým vyšel ven na světlo jen v důsledku nějakého náhodného omylu. Někteří by s tímto snímkem mohli prozřít a přijít na to že Ivan Trojan je průměrný herec, který ani náhodou nezahraje všechno. Zde byl vyloženě mimo. Tento pokus o film patrně chce vyjádřit nějaké názory autora, chce být umělecký a zároveň komerčné zábavný. To sice teoreticky lze spojit ve vynikající film u opravdu vyjimečného autorského týmu, ale v případě současného českého filmu lze jen zkonstatovat že v jádru těchto ambicí je už zakotveno cosi těžko řešitelného. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla naprostým omylem, protože si ho přítel spletl s jiným filmem, ale když jsme to rozkoukali, tak proč to nedokoukat. Byla to docela muka, ale říkala jsem si, hraje tam Trojan, určitě se to zlepší. Dejme tomu posledních 20 minut je nejlepších na celém filmu, ale zbytek je hovadina. Nějak mi nejde do hlavy, že Jarchovský, který napsal Pelíšky, Učitelku a Želary dokázal napsat něco takového. Asi nějaký zkrat v mozku, jinak si to vysvětlit nedokážu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Premiéra filmu musela být odložena kvůli koronaviru a uzavírání kin. (SONY_)

Reklama

Reklama