Reklama

Reklama

Statečný krejčík

  • USA Brave Little Tailor
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1938, 9 min

Režie:

Burt Gillett

Scénář:

Frank Tashlin

Hrají:

Walt Disney

VOD (1)

Obsahy(1)

Mickey Mouse sa pri likvidovaní múch nešťastne preriekne slovami: "Raz čapil, sedem ich zabil." a už sa to s ním vezie. Pripadá mu neľahká úloha, zbaviť svoj kraj obrov. (T2)

Recenze (11)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Krejčík Mickey se vytahuje, že zabil sedm jednou ranou, ale zapomene dodat, že much. A už stojí před králem, který mu zadá, aby zemi zbavil velkého obra. Mickey se zdráhá, ale vidina ruky princezny Minnie mu dodá odvahu obra porazit, i když ne silou, ale vlastním umem. Krásná pohádka bez hluchých míst. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Mickey Mouse bola vždy dominantná kreslená postavička od Walta Disneya a v tejto krátkometrážnej rozprávke to dokazuje krásnou animáciou a zábavnosťou. /95%/ Krátkometrážnu rozprávku pozri na: DVD MICKEYHO má každý rád ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Unikátní, úžasné, prudce inovaticní a charakterově prokreslená pohádka. A autor: dětsky sladký a dětmi milován, sir, pán a kníže pohádek, slavný a víceslovný pan Walt Disney vlastním jménem. Tolik nápadů co uvidíte v této pohádce se vám nedostane v žádném jiném filmu. Jako malý jsem se bál obrů, kteří neexistovali. Ale mamka mě v tom nechala. Tedka jsem je poprvé viděl a co si pamatuji tak je to asi první film o skutečných obrech. Už jste viděli jak takový obr žije? Že kouří otýpku slámy a sedá si po barácích? Že jeho dfech využívají jako větrnou energii? Přesto statný a udatný obr, slovutný ve všech rozměrech ohrožuje království a statečný krejčík zachrání království jak už to v dobrém světě pohádek děti bývá. Těšme se na další moje komentáře, protože se hodlám vrhnout na další Disneyovky. Tato je lepší než ta předchozí - konec starých časů. Pro poselství a ohromnou a protřídilou nápaditost si zaslouží minimálně pět hvězdiček. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Krejčí Mickey je tak trošku chlubílek. Jednou ranou sice dokázal zabít sedm much, ale z vrozené skromnosti při prezentaci této informace zapomněl na ty mouchy. Proto se po celém městě rozletí zpráva o kabrňákovi, který dokázal zabít sedm jednou ranou. Zejména královy uši už dlouho chtějí podobnou novinku slyšet a proto se náš, nyní ne až tak pýchou nadmutý, hrdina s příslibem sňatku s navoněnou princeznou vydává skolit obra, jemuž nesahá ani po nehtové lůžko na palci pravé nohy. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama