Reklama

Reklama

The Gallopin' Gaucho

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1928, 6 min

Režie:

Ub Iwerks

Hrají:

Walt Disney

Obsahy(1)

Mickey putujúci na pštrosovi stretáva v jednom odľahlom bare Minnie. Spolu sa dajú pekne do tanca, ich zábava ale netrvá dlho. Minnie unesie zlý kocúr a v tej chvíli sa začne zbesilá naháňačka cez vyprahlé pláne. Dvojica súperov dorazí až do kocúrovho domu, kde príde na veľkú šermovačku o vystrašenú Minnie... (T2)

Recenze (6)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mickey Mouse je drsňák, kouří cigára a popíjí pivo:) V těchto starých animácích je prostě šílenej, strašně škodolibej! Děj: Mickey tancuje v Cantino Argentino s Minnie, která je ale unesena a tak jí musí Mickey jít zachárnit. Vše končí poměrně překvapivě (oproti Steamboat Willie nebo Plane Crazy) happyendem. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

2. diel série Mickey Mouse - Mickey ako argentínsky gaučo (domorodý kovboj) je frajer, až kým sa mu do cesty nepostaví väčší gaučo. 55% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zaujmul mě akorát jen úvod, kdy Mickey pije pivo a kouří (toho se dnes jen stěží dočkáme), jinak příběh samotný ani tak nestojí za řeč. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Během výroby Gallopin’ Gaucho vytvořil Ub Iwerks zkušební záběr s Mickeym, kterak kormidluje parník, k němuž byl později dodělán celý film Parník Willie (1928). Pro tento záběr docela výrazně pozměnil vzhled slavného myšáka, především co se týče nosu a očí. A tato změna je patrna i v Gallopin’ Gaucho – Mickey na začátku vypadá ještě zastarale, zatímco na konci má již své klasické rysy. (Landauer)
  • Snímek je parodií filmu The Gaucho (1927) s Douglasem Fairbanksem v hlavní roli. Tato bouřlivá herecká hvězda posloužila jako předloha raného myšáka Mickeyho už od úplného začátku a v tomto myšákově druhém filmu je inspirace Fairbanksem naplno přiznána. (Landauer)

Reklama

Reklama