Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Obecně chápu komedie Marie Poledňáková jako milé pobavení, které mají za cíl pouze a jen pobavit diváka a naladit ho do příjemné pohody. To se jí podle mého mínění daří střídavě více či méně. Jak už to v životě bývá, v manželství je obvykle vždy jeden dominantní a druhý ve vleku. Scénář této komedie humorným způsobem, ... neurážejícím žádné pohlaví, staví tři hlavní mužské role do situací, které zná ze svého života nejeden ženatý muž. Dalo by se říct, že způsob, jakým se vyrovnávají tito tři muži "pod pantoflem" se svou životní rolí v manželství je ten nejlepší, jakým se dá život pod pantoflem vůbec přežít. Prostě s velkorysým humorem. Satinský, Postránecký a Nový se ujali svých rolí vskutku na výbornou. K tomu posraný Matýsek a vynikající inteligentní komedie je na světě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, komedie století to rozhodně není (skoro mi připadá, že někteří uživatelé dali menší hodnocení jen kvůli tomuto titulu). Ale velmi pohodový, úsměvný, rodinný film určitě. Hezky zpracované téma o 3 mužích, kteří se rozhodnou ukázat svým manželkám, že starání o děti přece není takový problém, a že to zvládnou bez nich (brzy se přesvědčí o opaku, ale ty jejich snahy jsou opravdu humorné). Plný počet dávám kvůli těm kouzelným dětem. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Panují tu zajímavé názory. Tento film by měl jistě jiné hodnocení, kdyby byl natočen v dnešní době a tento by neexistoval. Myslím, že by měl sotva okolo 50%, maximálně 60. Každá doba měla to své. Jako kdysi byly perfektní komedie s Burianem (do dnes patří k tomu nejlepšímu z naší tvorby), tak v těchto letech se lidem líbily takovéto rodinné komedie. Není divu, nebylo jich ještě tolik a v rámci možností tu ještě byla originalita a neokoukanost. Nyní již pomalu ani nelze natočit nic originálního, tudíž to pak vypadá tak, že 9 natočených filmů z 10ti je brak. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Mě se tato "komedie století" zdá nezajímavá, sterotypní pořád takové velmi dětské, ostré výrazy a sem tam se zasměju když se stane bizardní věc. Matýsek se postral, dobrá hláška - taky sem se smál. v poslední době se poledňáková chtěla vrátit zpět tak natočila Jako se krotí krokodýli, ale každý vidí na první pohled že se jí ten kousek nevydařil jěště více než S tebou mě baví svět. Bohužel asi nesplívám s většinou. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Komedie století? Jak pro koho... Upřímně řečeno, já se víc smál i u zatracovaného Jak se krotí krokodýli. Bez mučení přiznám, že nemám rád malý děti, zvláště pak ty, které se vyskytují ve všech českých předlistopadových filmech. A obzvlášť mě dokážou vytočit všechny "vtipy" související s tím, že se někdo z nich po*ere apod. A z toho je přesně složena tahle "komedie". Nesměju se, nebavím se, jen kroutím hlavou a vnitřně trpím z toho, jak je to trapné. /20% a 1*/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Nechýbalo veľa a do role Alberta mohol byť obsadený iný herec. Poledňáková pochybovala, či Satinský zvládne fyzicky náročné úlohy. Keď ju Václav Postránecký (Michal Adámek) ubezpečil, že kolega Julo externe spolupracoval s Horskou službou vo Vysokých Tatrách, poslala režisérka scenár do Bratislavy. (Raccoon.city)
  • Jana Šulcová zavzpomínala na Júliuse Satinského, svého filmového manžela: „Nikdy jsem neviděla, aby byl třeba nevrlý či rozčílený. Byl obrovsky noblesní. Měla jsem ho moc ráda. Když Jula zemřel a novináři ze Slovenska se mě ptali, co to pro mne znamená, odpověděla jsem, že je to to samé, jako kdyby mi řekli, že už není Karlův most.“ (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama