Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zimní klasika. Skvěle fungují otcové a jejich drobotina. Pomalejší rozjezd v domácnostech a na pracovištích, svižnější tempo ve vlaku, skvělá jízda na běžkách a sjezdovkách vrcholí sněhovými radovánkami v okolí Apaluchy. Konec v domácnostech už trochu uvadá. Časově mi nesedí příjezd manželek a jejich příchod na hotel, zatímco Pepa (Nový) za manželkou Gábinou (Studénková) přijíždí už za tmy, tak Balzerová se Šulcovou přijíždějí za soumraku. Chyběla tam nějaká scéna, kdy ještě třeba sedí u skleničky v restauraci hotelu. Naopak jejich plesání v Praze mi přišlo zbytečné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Titul "Nejúspěšnější komedie století" je v případě S tebou mě baví svět (nejen podle mého názoru) lehce nadsazený, i tak se ale jedná o nadprůměrný kousek s množstvím nezapomenutelných scén a hlášek, kterým se hravě daří odolávat času. Dášenka a její bačkůrky, lupen s beruškou, sedmý div světa, Sladké mámení a mnoho dalších prvků dělají z této rodinné komedie nesmrtelnou klasiku. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Večer. Co večer! Na noc by jste se měli šetřit.“ Klasická rodinná komédia, ktorú vysielajú televízie niekoľkokrát do roka (ideálne na Vianoce, ale nie je podmienka). Výborné herecké obsadenie (predovšetkým Satinský a Nový), pekná snežno-horská výprava, podarene nakastingované decká, kultové scény (kadibudky, šípkový čaj, Matýsek, stará indiánska babička) a jeden dialógový klenot vedľa druhého („Ještěže Mates neumí mluvit.“; „Maminka je doma?“ – „Ne, to nadává papagáj.“). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který krásně ukazuje na to, že chlapi jsou v jakémkoliv věku stejně uvnitř malými kluky, kteří chtějí podnikat dobrodružství a ženy čím jsou starší, tím jsou starostlivější až někdy histerické. Tak to prostě chodí v životě. Samotný film bych hodnotil 4 hvězdičkami, ale prostě Sladké Mámení od Helči Vondráčkové je tak nakažlivá písnička (a mám ji rád), že dám plný počet a hotovo! :-))) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná normalizační komedie, ale jak jsem nedávno někoho slyšel poznamenat, právě tenhle typ komedií napomohl tomu největšímu zlu, které se táhne od sedmdesátých let až dodnes. Ustanovení apolitického zápecnictví jakožto vůdčího životního stylu Čechů. Takové to "o nic se nestarat, zůstat doma na svém", které atomarizovalo společnost ve stádo "individuálů". ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Július Satinský po nocích klapal do psacího stroje. Když se ho režisérka zeptala, co tak důležitého píše, odpověděl jí, že překládá maďarské pohádky, protože si na to natáčení musí nějak vydělat. (rublik05)
  • V úvodu filmu během titulků hraje Michal (Václav Postránecký) na klavír a klepe si pravou nohou, což není možné, protože pravou nohu používá klavírista pro ovládání pedálu. Zvukový podklad klavíru je hraný s pedálem. (Pepy)
  • V cca 11. minutě, kdy jde Kateřina (Jana Šulcová) za Dášou (Eliška Balzerová), tak stojí ve dveřích a kouká na pravou stranu, když na ní mluví. Druhý záběr, ale ukážou Dášu, jak cvičí s pacientem, která je na jiné straně než Kateřina kouká. (katy92)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama