Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Recenze (860)

golfista 

všechny recenze uživatele

Není to úplně 100%, ale určitě je to jeden z nejlepších rodinných filmů naší kinematografie. Když si na horách nasazuju svoje Rossignoly, často si vzpomenu :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V tom nejlepším slova smyslu civilní výkony ústřední pánské trojice mohou za to, že se pokaždé směju. Anebo že by to bylo kouzlo? Nebo to je tím, že se často sám sebe ptám - "Může mít někdo za kamaráda takovýho ptáka?" :) Zlidovělé hlášky, největší boss ze všech Július Satinský, výborná hudba (ta filmová, ne Helči Vondráčkové). Ale stejně - veselohra století?? To, že Pavel Nový naprosto v pohodě popisuje (byť lže, což divák ví) nevěru svojí krásné ženě (Zdena Studenková) a jeho amigos z toho mají hroznou legraci, mi právě legrační nepřijde. Co se na té chatě asi muselo dít jiné roky, když u toho ještě ty děti nebyly? A "vtípek", který kamarádi provedou ze všech sil se snažícímu Albertovi - tím myslím večeři pro Kateřinu, ne závěrečný koš - je za hranicí černého humoru. Čím víckrát to vidím, tím intenzivněji mě tyhle myšlenky napadají. Ale stejně to všechno mezi tím mám rád, což nechápu. Tehdy prostě ještě paní Poledňáková věděla jak na nás. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak rozporuplný, že je to až k nevíře. V základu funguje jako rodinná zábava, komedie, kde si taťka, mamka i děti najdou to svoje. Může to být také snímek (a tohle téma je v tomhle typu veselohry nezvykle sofistikované) o matkách, které už mají dost toho, jak jsou utahané z práce i domácnosti a logicky delegují na otce taky nějaké ty starosti. V mnoha ohledech je snímek doopravdy vtipný, bohužel často dost infantilně (posraný Matýsek, naražený bimbásek). Gemini má pravdu co se týče pánských hereckých výkonů a instrumentální hudby a atmosféru hodně moc dokresluje také prostředí hor a sněhu. Ale souhlasím také s Kamilem Filou, který někde napsal, že ten film je falešný v tom, že normalizaci zobrazuje jako bezčasí, dobu bez starostí a kontextu a co mi vadí nejvíc, jsou postavy, jejichž sobectví občas tvůrci vydávají za třeskutou zábavu. A v neposlední řadě také omílání toho snímku každého půlroku udělá s divákovou vstřícností své. Po těch letech, reprízách i výtkách dávám stále 70%, ale jak to bude dál, si nejsem jist. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Legendární komedie se spoustou naprosto originálních vtípků a výbornými hereckými výkony. Za samostatnou zmínku stojí i dětští hrdinové filmu, kteří do příběhu zapadají naprosto precizně a vůbec se nezdá, že by museli nějak přihrávat, byť na druhou stranu musím přiznat, že jejich role nepatří mezi ty nejhovornější. No a co se týče tria Satinský, Postránecký, Nový - na to není žádný superlativ. "Maminka mě utírá vždycky lopuchem." "Tady žádný lopuch není".... :)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zručne zvládnutá komédia(ale nič viac) , kde ma skôr pobaví spôsob akým sa žilo v danej dobe(hlavne taneček Studenkovej) než klasický humor čo sprevádza všetky České komédie, nuž v tomto slede ma to až tak nepobavilo ako by mohol, proste príde mi štýl humoru už moc okukaní a nezáživný. Príbehovo to je až moc postavené na jednoduchosti, niektoré scénky chcú byť až na silu smiešne, hlavne čo sa týka akýchkoľvek pádov do snehu... A vyhlásenie filmu na komédiu storočia? myslím že hromada iných Českých komédii je oveľa lepšia. /60%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Urcite patri tato komedie mezi jedny z nejlepsich v dejinach nasi kinematografie - ale na nektere komedie z tricatych let (hlavne ty s Burianem) opravdu nema. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Večer. Co večer! Na noc by jste se měli šetřit.“ Klasická rodinná komédia, ktorú vysielajú televízie niekoľkokrát do roka (ideálne na Vianoce, ale nie je podmienka). Výborné herecké obsadenie (predovšetkým Satinský a Nový), pekná snežno-horská výprava, podarene nakastingované decká, kultové scény (kadibudky, šípkový čaj, Matýsek, stará indiánska babička) a jeden dialógový klenot vedľa druhého („Ještěže Mates neumí mluvit.“; „Maminka je doma?“ – „Ne, to nadává papagáj.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je Polednakova ve vrcholny forme. Film sice ty skutecne masakralni fory ma jen misty, ale je to celkove milej film s pohodovejma detma a sympatickejma fotrikama, takze je jasny, ze si ho spousta lidi oblibila. Ja ho mam taky rad, ale za komedii stoleti ho urcite nepovazuju. Nicmene se na nej vzdy rad kouknu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

(5.7.2006). To už fakt nemáme jiný film který by neopakovali nejméně třikrát do roka a to vesměs ve všechny roční období !Kdyby byla zima, vánoce atd. Tak neřeknu..Ale toto je fakt už síla! Docela mi to už vadí! Tisíckrát obehrané scény, písničky(především ta jedna) který zná každý pozorný divák už takřka nazpaměť. Jeden z těch v uvozovkách spotřebních (nenáročných filmů), pro které si v mé sbírce rozhodně nehodlám uvolňovat místo a který mi nebude nikdy chybět. Na co si dělat sklady něčeho podobného? Ruku na srdce kolikrát se na to onen dotyčný člověk za rok třeba podívá? Skoro to už tak vypadá že za víc jak sto let české kinematografie nebylo natočeno nic jiného..Aneb jak už podobně poznamenal a napsal Cooper český divák ještě asi není natolik esteticky vyspělí aby třeba pochopil situační hůmor komedií jako Ecce Homo, Světáci nebo Svatba jako řemen. Tenkrát poprvé se mi to celkem líbilo ale ne zas ne nějak extra ale dneska postupem času můj názor radikálně měním. Je to film zejména pro děti a především pro děcké diváky kteří ještě tento obehraný skvost neviděli. Jen mi je docela líto těch rodičů co se musí povině dívat a mají z toho už určitě křeče když to malý ještě neviděl. No nakonec mají hlavní protagonisté filmu alespoň na co vzpomínat. Jsou to přeci jejich "Nej role". Podobně jako nesmrtelná Saxana v podání Petry Černocké. Lepší 1,5* si myslím že si tento až moc přeceňovaný film toto mé hodnocení bohatě zaslouží zase to není nějaké zvlášt převratné dílo a tenkrát prostě byla na takové to filmy ideální doba, i co se týče kolikrát celkem kvalitního hereckého obsazení. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Je to vynikající, ale mě se více líbilo Jak vytrhnout verlybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Bezesporu je to legenda mezi českými komediemi a určitě jsem se při tom hodně zasmál, ale označením "Česká komedie století" si nejsem moc jistý..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak to dělám, že mám doma jako v ráji?" No to je jasné, Alberte. Postupuješ podle hesla, že lepší jsou drobné ústupky než vážné komplikace, ale to se klidně můžeš dočkat toho, že večeři najdeš na straně 34 a na pánskou jízdu si vezmeš plnou postel dětí. Gratuluju a bavím se, neboť tátovská řešení dětských problémů v ženském světě neexistují ani v teoretické rovině a to je fajn. Já jsem v tomto snímku prostě dostal spoustu "užitečných" rad do života a tak se vždy rád vydám po stopách Yettiho, nevyhýbám se závodům psích spřežení a jednou určitě vyhraju i tu soutěž ve slalomu na čemkoli. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mam alergii. Nesnášim uječený haranty, nesnášim zimu, nesnášim sníh, nesnášim hory, nesnášim Vondráčkovou. Navíc považovat tohle za veselohru století? Běžte do kosočtverce... Odpad nedávám jen z toho důvodu, že mam rád Satinskýho a Pavla Novýho a pak tam byly za celej film asi dvě dobrý hlášky. Nicméně věřim, že tento film se bude těšit velký popularitě mezi pedofilními a fakanofilními spoluobčany. ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama