Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

MM11 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější film všech dob. Co je na něm tak skvělého? Snad ne dětinsky "roztomilé" gagy, nebo ten nepříjemný závan počátku osmdesátých let, jenž z filmu přímo čiší. Ovšem ránou úplně mimo hru bylo zvolení téhlé chabé spotřební komedie veselohrou století. To je v tom případě degradační stupnice bez výpovědní hodnoty. Ale i kdyby tam nebyla, tak nechápu to sálodlouhé opakování v programech televizí. Humor, kvalitní herci, roztomilost, inteligence.... Kde? Jak? Prostě nechápu... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko k filmu bolo napísané a môžem len potvrdiť, že určite ide o špičkovú komédiu s výbornými hercami v časoch, kedy na humor stačila jednoduchosť, žiadne narážky na oplzlosti ani vulgárnosť. Čo sa týka ocenenia Veselohra století, tu by som asi uvažoval o inom titule. Už len taký Švejk je určite lepší a s väčším intelektuálnym dopadom. A potom je tu ešte Vrchní, prchni či Pelíšky a Mareček, všetko podľa mňa lepšie. ()

Reklama

consuela1 

všechny recenze uživatele

Sázka na humor vyplývající z dětské „roztomilosti“ a rozumové nedostatečnosti, která u mne zoufale nevychází a pocit studu za karikatury chlapů. Tři slepičky, které tráví volno každá ve společnosti dvou dalších slepiček u dortů na módní přehlídce, či na opět společném večírku, kde konzumují „šátečky kořeněné touhou po drahých manžílcích“. Při deklamaci názvů předkládaných jídel už jen zoufale hledám záminku pro odchod z místnosti, kde jde televize. Marie Poledňáková by měla za své rodinné filmy, plné pozitivního rodinného humoru a dětských rádoby roztomilostí, při náhodném setkání ve filových kuloárech Zdeňkovi Troškovi dávat přednost ve dveřích a ještě mu je podržet, bontonu navzdory. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který krásně ukazuje na to, že chlapi jsou v jakémkoliv věku stejně uvnitř malými kluky, kteří chtějí podnikat dobrodružství a ženy čím jsou starší, tím jsou starostlivější až někdy histerické. Tak to prostě chodí v životě. Samotný film bych hodnotil 4 hvězdičkami, ale prostě Sladké Mámení od Helči Vondráčkové je tak nakažlivá písnička (a mám ji rád), že dám plný počet a hotovo! :-))) ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

S tebou mě baví svět, je komedie která mě možná bavila když jsem byla malá. Ale když se na to podívám s odstupem přibližně 8 let, tak rychle zjišťuji jak je tahle tak-zvaná 'komedie století' neuvěřitelně předceněná, trapná, uřvaná a ohraná všemi směry záležitost, která je reprízovaná tak 10x do roka a už otravuje třeba dokolečka ohrávanou písničkou od Vondráčkový a na vtipnosti ztrácející vtipy. To by jste ty z Novy mohly utlouct, ale pořád a pořád to budou dokola vysílat. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Na sáňkách, které se při vymrštění do vzduchu ve filmu rozpadly, jel Toník Novotný z Vrchlabí, žák sportovní školy. (Redyx1)
  • Znělka, která se nahrává ve studiu v závěru filmu, zní již o několik dní dříve během módní přehlídky, na kterou vyrazili maminky Kateřina (Jana Šulcová) a Dáša (Eliška Balzerová). (Karren12)
  • Honorář herce Pavla Nového byl 7 500 Kčs. Následující roky bral tantiémy 8,5 % z té částky. (rakovnik)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama