Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Magda Vašaryová ako Tereza Buriánová, špiónka v prospech hokejového reprezentačného mužstva. Udržať si chladnú hlavu aj v "ľadovom prostredí" je však ťažká úloha. Konkurenčné fínske mužstvo vedie kanadský tréner Tommy Donberg (Karol Strasburger), ktorý má pre ženy evidentnú slabosť. Terezu už pozná a špionáž sa začína služobnou cestou v Helsinkách. Tommy má však ďalšie známosti, ale do hry vstúpia naozajstné city a Tereza sa javí ako zdatný "krotiteľ"... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Vtipné bylo, že oba uměli několik světových jazyků, ale stejně se nedorozumněli :-) Magda Vašáryová měla být špionka, ipřesto, že hokeji nerozumněla, viděl jsem dříve, ale dobrý. Udělal jsem si rekapitulaci režisérské práce Marie Poledňákové a má to u mě padesát na padesát nebo spíše 5 líbilo na 5 nelíbilo či neviděl. Reilu peli nevím co znamená v češtině, je u toho dnes česká vlaječka. (09.07.2013) Reilu peli je česky Fair play aháá *** Jak mohla vůbec poznat, že ten chlap na Václaváku má něco společnýho s hokejem ? Třeba měl s sebou hokejku. Shraboval s ní listí ? … Půl roku jsem jí vysvětloval, že to černý pruhovaný na ledě je rozhodčí. Pro ní je to dozorce. … Do Finska ? Jsou snad Helsinki v Jížní Bolívii ? … ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Láska se má pít plnými doušky, ale člověk musí nechat aspoń něco na dně sklenice.” Tohle není úplně typický film Marie Poledňákové, ač Postránecký se Satinským v jedné vtipné scéně jako by přímo vystoupili z nejslavnější její komedii S tebou mě baví svět. Některé z erotických scén s půvabnou Magdou Vašaryovou jako by ale v sobě měly skoro až něco z poetiky Menzelových Postřižin. Rozkošné je rozhodně i trio postarších dam (Zázvorková, Waleská, Gaierová), z nichž zejména ta posledně jmenovaná film rozsvítí svým typickým šansonovým zpěvem za doprovodu klavíru. A když se na scéně objeví jiskrný Miloš Kopecký se svými životními moudry, divák musí být okouzlen. Škoda, že všechny tyhle milé střípky nejsou lépe navázány na hlavní příběh (o komplikované lásce mezi Vašáryovou a kanadským trénerem finské reprezentace) a že scénář má v sobě několik děravých/nelogických míst (viz zejména to, jak rychle se Vašáryová naučí pro ni dosud úpně neznámou angličtinu). Celé je to trošku taková "pohádka pro dospěla" (viz i samotná hlavní zápletka o potřebě trenérů československé hokejové reprezentace špionit v polovině 80 let zrovna u finské reprezentace). A u pohádek lze občas přihmouřit oko a tak dám 4 hvězdičky, zvláště vzhledem k tak slabému celkovému hodnocení, které si tedy film podle mě fakt nezaslouží. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kanadsky na trajektu snadno a rychle. Ona mu podrží hůl, on si ji na oplátku zahákuje, dozorce se chystá vylučovat za příliš mnoho hráček na ledě a kustodi z HC Ydykseb se chovají, jak kdyby přišli z úplně jiné soutěže. Marie tentokrát nedala vkusu krosček do tváře, ale za nedovolené bránění se bavit by měla zamířit na trestnou. Subjektivně jsem si ke konci připadal, že se už hraje 4. prodloužení.. Polonazí zpocení hokejisté v posilovně, jejich tělesné kontakty při blátivém pseudoragby, skoky naháčů do jezera.. Asistentem režie byl Zdeněk Troška..? ()

ESNYR odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Poledňák musel být buďto děsnej kretén a prase, nebo naopak chudák který si v životě vytrpěl své. Neumím si představit co zlého museli muži Poledňákové udělat že je v každém filmu vyobrazuje jako tupé negramotné prasata, uchyláky, děvkaře a mentálně postižené. I manželka se po cca 30 minutách začala tvářit že rozbije TV. Třešničkou na dortu je "super bigbít" který zní jako když taháš kočku za ocas, kdy si všichni myslely že tvoří hudební revoluci. Ani se nedivím že za to STBáci těm pakům nakládaly pendrekama.  Po cca 30 minutách jsem odešel dobrovolně uklízet garáž a když jsem se po půl hodině  vrátil, manželka koukala na nějaký ten Viasat kýhočerta na veselé příhody opičí rodinky. Takže i ona ztratila nervy a přepla. Neupírám tady divožence Vašáriové určitou sexuální přitažlivost ale to neznamená že dám za holou prdel filmu nějakou hvězdu. Když se ty starý škatule bavily o jakési definici krásy muže, nabyl jsem přesvědčení že Poledňákové už úplně hráblo a styděl jsem se za lidstvo celkově. ODPAD ()

Janiska 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci , 4*, prostě nemožně romantická duše, prostě láska je láska, Straburger je pohledný chlap a Magda tak zoufale zamilovaná .Dámy ruce na srdce, nepoznaly jste se trošičku? Myslím, že základní zápletka neni až tak moc od života, láska přece zblbne spoustu lidí. Z dnešního pohledu je sice perspektiva možného cestování za socialistické hranice trošku úsměvná "Máš doufám pas?" Taky jsem dlouho nemohla uvěřit , že se Tereza-Magda mohla tak rychle naučit " engliš", ale pak jsem potkala příbuznou a viděla na vlastní oči, že to možné je , pokud je motivace a nadání pro jazyky, .....o)))). A taky mě napadá, škoda, že si paní režisérka tenkrát nevybrala pro roli kanadského trenéra pana Brzobohatého, taky pěkný mužský....nebyl by ho problém nadabovat .... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Na filme spolupracovalo aj fínske štúdio Lunaris. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama