Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

V tomhle animovaném seriálu nadabovaném herci z původního Star Treku míří hvězdná loď Enterprise za novými dobrodružstvími. (Netflix)

Recenze (34)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na hranou TOSku, ani na jiný hraný Trek to sice nemá, ale je to Star Trek. Pro mě od teď neoddělitelná součást fenoménu se skvělými příběhy, i když jsou krátké, ale většina se povedla a jistě by se dobře vyjímala i v hraném seriálu. A český dabing také není špatný. Občas je to sice až moc pro děti, ale pořád je to sci-fi. Já se u toho vemi dobře bavím, animace se povedla a zábava je to více než příjemná. Pro mě srovnatelné s TOSkou, takže dávám 80%. Toto opravdu jsou cesty hvězdné lodi Enterprise. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak. Epizody jsou kratší, takže ne vždy dosáhnou uspokojivé propracovanosti. Animace je poměrně jednoduchá a jako celek neurazí i když některé sekvence (hromadný běh) působí jako ze seriálu Scooby Doo. Trochu mi vadí přehnané užívání žesťů v momentech kdy se má dít nějaké drama, nemuseli to používat 10x v každé epizodě. Potěší hlasy původního ansámblu a návaznost na některé díly z TOS. Horší tři hvězdy, seriál který celkem neurazí, ale nenabízí nic extra co by nutilo se k němu následně vracet. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zdaleka ne tak špatné, jak by se z dobově ohavné animace a mírného cílení na děti dalo tušit - scénáře jsou totiž často použité ty které byly původně určené pro hrané Original Series, jeden díl je dokonce adaptací povídky slavného sf spisovatele Larry Nivena. Stejné zůstalo i obsazení postav. Hlavně druhá série má tak dost velice zajímavých dílů, které si velice snadno dokážu představit zremakované do moderní podoby (stejně jako většinu TOS - ten seriál zastaral ve zpracování velmi, ale náměty tam byly výborné). Ta druhá série je taky první ST který kdy dostal Emmy. 7/10 ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Taková slabší náhražka za zrušený seriál. Ze serie jsem viděl asi tak 10 epizod, možná víc epizod. Na seriálu je hodně vidět že je určen pro malé děti. Témata se trochu opakují, včetně postav z původní serie. Sem tam se objeví i nějaké nehumanoidní druhy, které v TOS nemohli realizovat, ale to je tak vše. Když už nic tak to slušně zakončuje serii jako takovou, ale na to že to byl animovaný seriál a že měli větší možnosti (od lodí až po scenerie) to je trochu promrhaný potencial.Update: Měl jsem krátkou chvíli a mrkl jsem vcelku na komplet. V podstatě se moje hodnocení nemění. Snad proto, že je cítit trochu pachuť, že to bylo v podstatě upraveno pro děti a vysíláno v ranním čase, což ještě více degradovalo serii a následně ji zavrhl i otec Star treku Gene Roddenbery. Přesto ale nabídla možná víc než původní serie a hlavně je nadabována původními herci a byla oceněna cenou Emmy v roce 1975 za nejlepší dětský seriál, což byl pro tvůrce odměna za dobře udělanou práci, která epizodně stála něco okolo 70 tisíc dolarů a vyžádala si tříměsíční práci. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace je ryze úsporná, jinak ale lepší než průměrné díly v hraném Star Treku. Tvůrci si tady mohli mnohem víc dovolit, což je vidět i na posádce, třeba kočkoidní šelma Mress s dabingem vrněním a předěním:) Kratší stopáž je rozhodně ku prospěchu, takže se, narozdíl od hraného Star Treku, nenudíte. Jenom ale prostě chybí opravdoví herci, u hraného mě držel právě výraz pana Spocka a slečny v minisukních:) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli omezenému rozpočtu dabovali i některé vedlejší role James Doohan (inženýr Scott) a Majel Barrett (sestra Christine Chapelová). (JORDY)
  • S 22 díly se jedná o Star Trek seriál s nejmenším počtem epizod. (JORDY)
  • Seriál se stal v době uvedení nejdražším kresleným seriálem. (JORDY)

Reklama

Reklama