Reklama

Reklama

Cow and Chicken

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Fantasy
USA, (1997–1999), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Tvůrci:

David Feiss

Hrají:

Charlie Adler, Candi Milo, Dee Bradley Baker, Michael Dorn, Howard Morris, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Mark Hamill, Gregg Berger, Judith Light, Larry Cedar (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Cow and Chicken je animovaný seriál z 90tych rokov vysielaný na Cartoon Network. Je o dobrodružstvách súrodencov kravy a kurcata, ktorí majú ľudských rodičov (zobrazených len od pása dole). Cow má ale utajenú identitu superhrdinu a vysoké ego na vyriešenie všetkých problémov, ktoré im pripravuje červený lovec.

Animácia je veľmi podarená a netradičná kvôli deformovaným rysom. Seriál ukazuje i násilné stvárnené groteskné scény tradičné pre seriály ako Tom & Jerry, Bugs Bunny ,... (OscarH.)

(více)

Recenze (52)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

S krávou a kuřátkem jsem se poprvé setkala někdy před třemi lety na kabelovce a zaujala mě pro svojí jedinečnou animaci - tedy řešení jednotlivých postav, protože sice skoro nepoznáte, která skutečná zvířata mají jednotlivé postavy představovat, ale budete se bavit. Vtip totiž tady nechybí - jeden z nejlepších dílu byl, když kráva přišla o vemeno a celou dobu se ho snažila získat zpátky (a hrozně moc pořád chudinka břečela :-)). ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Solidně ujetý seriál, kde se vzaly nápady na některé díly, to si nedovedu představit (asi u mě zatím vede oživlý tuleň z vyžvýkané žvýkačky). Potřeštění rodiče, z nichž jsou vidět jen nohy, mají za děti sarkastické kuře a naivní krávu, kteří se pořád dostávají do různých potíží. Hlavní záporák je stejný jako v seriálu "I Am Weasel", The Red Guy, škodolibý a úchvatně zdabovaný. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Nehoráznej úlet, proti kterému ten slepičí není pořádně "ulítlej". Pesimistický a v depresích se rochnící kuřátko prožívá různá dobrodružství se svojí veselou a inteligenčně bezmocnou kraví sestřičkou. K tomu všemu jim sekundují jejich rodiče, ze kterých jsou vidět pouze nohy a pak taky báječnej červenej ďáblík. Spolu s Dexter Laboratory, Ren a Stimpy, I am Weasel a Johnny Bravem to nejlepší co na Cartoon Network kdy běželo ! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Cow & Chicken" je podľa mňa animovaný poklad 90-tych rokov. Mal som asi 9-10 rokov, keď som to začal sledovať, a nič z toho som neľutoval. Napriek tomu, že som nemal tak dobrú angličtinu, aby mi niektoré fóry docvakli. Každopádne keď som dospelý a angličtinu už mám dobrú, tak si uvedomujem, že keby asi rodičia vedeli čo pozerám, asi by mi to zakázali. Tie fóry ale na mnohých miestach skutočne nemajú chybu. Je ohromné, že jeden človek nadaboval všetky tri hlavné postavy (Charles Adler fakt skvelá práca), malo to energiu, veľkú dávku zábavy a okrem toho "Red Guy" bol vždy najlepšou postavou každej epizódy. Mám pocit, že všetky scénky s ním nemajú chybu. A takisto spôsob, akým povie svoje hlášky nemá chybu. Ak ste nikdy seriál nepozerali a máte radi bláznivé animáky, tak toto oceníte. Miloval som to ako decko, milujem to po rokoch a je mi len ľúto, že to skončilo tak skoro. Hodnotenie: A+ ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno co jsem naposeldy viděl nějaký díl, ale co si vzpomínám, totálně jsem to miloval, i když jsem ani jednomu ze sourozenecké dvojky pořádně nerozuměl (v patnácti, šestnácti). Jedna hvězda je za kuře, zbylé čtyři za krávu, která je prostě úžasná... :-) Hlavně ten její pištivý hlásek. 90% ()

Zajímavosti (6)

  • Dve epizódy boli napísané členmi rodiny Davida Feissa. Epizóda "Me an' My Dog" manželkou Pillar a "Black Sheep of the Family" synom Davidom Feissom Jr., hoci ten nebol uvedený v titulkoch. (Carol Pifková)
  • Pri druhej sezóne chcela stanica Cartoon Network od Davida Feissa, aby pracoval na seriály I Am Weasel (1999). David Feiss súhlasil pod podmienkou, že môže používať postavu Red Guy, ktorá sa pôvodne objavovala v Cow and Chicken. Od tej doby bol Red Guy pravidelná postava i v seriály I Am Weasel. (Carol Pifková)
  • Epizóda "Buffalo Gals" bola zakázaná hneď po jej prvom odvysielaní v dôsledku sexuálnych a lesbických odkazov. V časti sa nachádzala skupina "biker" dievčat, ktoré nosili bizónie klobúky (odtiaľ názov). Vedúca skupiny dievčat sa zaľúbila do Kravy a unesli ju. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama