Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ešte to nejakú dobu potrvá, kým sa bude “IFC” podieľať na kvalitnejších hororových projektoch. Nie (!), “The Wretched” nie je nepodarkom vo svojej kategórii, skutočne je vďaka solídnej atmosfére pútavou záležitosťou, no prvá polovica je pre mňa tak či onak nezáživnou skúsenosťou, kedy hluché pasáže prebíjajú tie, ktoré majú čo ponúknuť. Lepší priemer určite - nadpriemer sotva. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve smyslu stylu jsem v The Wretched nezaznamenal vlastně nic jakkoli zajímavého, působilo to na mě jak natočené na nějaký režijní hororový setrvačník. Všechno jakoby obstojně, ale nepříliš kreativně či objevně realizované. Na průměrné a lehce pochvalné hodnocení to nicméně stačí s přehledem, jedná se o neurážející spotřební hororové béčko, které asi málokterého fanouška něčím urazí. Za pochvalnou zmínku pak určitě stojí jedno malé dějové překvápko související s nespolehlivým vypravěčem, to mi přišlo hezky vymyšlené, až jsem se na chvilku zarazil, protože jsem ho v tomto ne vyloženě ambiciózním typu filmu nečekal. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní teenagerská sračka, s dementním dějem a hnusnými herci. Nic tam nedává smysl a všichni se tam chovají jako kreténi. Nulová strašidelnost a samá ohraná klišé. Tohle se z hlavy vykouří hodně rychle. Navíc mi přišlo, že to vykrádá Noc hrůzy a nejspíš i hromadu dalších filmů. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor pro dvanáctileté. A nemyslím to vlastně nijak zle. Jsou tu sympatické kladné postavy a zlomyslný démon, který se noří z docela originálního konceptu, byť nakonec ustupuje známému schématu a nemá šanci nijak překvapit či dokonce šokovat. Na jedno zhlédnutí ale úplně v pohodě, obzvláště třeba s příliš bojácnou přítelkyní po sklence vína (já koukal sám po několika pivech, proto možná nejsem spokojen ještě více).. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poslednej dobe som videl veľa čarodejníckych filmov i seriálov a môžem povedat, že tento je v tejto kategórii medzi lepšími , ale určite nie medzi najlepšími, do toho ešte niečo chýbalo. Tu tvorcovia našu čarodejnicu naklonovali so Samarou a s Kayako, aspoň tie pohyby tomu nasvedčovali. Taký modernejší šat, ktorý poslednej dobe vídavam veľmi často a nie len u filmov s čarodejnicami. Film má čo ponúknuť, nenudí a atmosferický je na vysokej urovni. Hlavne v čarodejníckom brlohu to bolo bravúrne napínavé. Lenže film je napínavý, ale nie krvavý. To by bolo v pohode, lenže okrem viacerých klišeovitostí, sa mi nepáčil ani veľmi predvídateľný príbeh až s trápnym zakončením. Bol som na vážkach, či tomuto filmu dať 3 alebo 4*, ale poslednej dobe som videl oveľa horšie filmy, tak sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu. Slabé 4*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)

Reklama

Reklama