Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Týpek jako jediný něco ví a my diváci s ním a všichni ostatní mu nevěří a mají nad ním moc. Jak já miluju tenhle koncept! Uvádí mě do stavu vyložené filmové rozkoše. Krom toho je to tedy schematická blbina s digitální příšerou ála Lesapaní, kde jsou všechny postavy, včetně té hlavní, naprostí troglodyti. Příjemně mě překvapil jeden moment na začátku poslední třetiny, který umně využil koncept hrátek s pamětí. Na konci jsem čekal samozřejmě největší klišé typu mamince teče z ucha krev, místo toho se ale objevila snad ještě větší trapárna, u které asi autoři měli pocit, že z toho nebudem týden spát, ale to by chtělo minimální lepší herečku. Jinak můj první film viděný v autokině, konkrétně Strahov, kde jim to pro jistotu dvě minuty před koncem chcíplo a po hodině marného čekání na nápravu jsem si to doma stáhnul a dokoukal. Super. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na to, že trpím celoživotní nenávistí vůči filmům, kde parta otravných teenagerů zachraňuje svět, tak musím říct, že tohle byla docela světlá výjimka. Ačkoli zajisté nemáme co do činění s typickým hororem, tak je třeba vyzdvihnout jistou autorskou invenci, protože si pro nás připravili vskutku atypický mišmaš více žánrů, který ovšem ve výsledku dokázal docela obstojně fungovat. Jistým předpokladem ke spokojenému zhlédnutí je přehlédnutí spousty logických odchylek od normálu, čehož lze nejlépe dosáhnout tak, že si ke sledování přizvete sedmičku kvalitního vína. Úplně mi také nevyhovuje, že se v poslední době tvoří horory, na které je možné koukat již od 12 let, což s sebou přináší řadu neblahých ústupků na poli děsivosti, které jsou nahrazeny teen humorem, který většinou nefunguje a v ději spíše ruší. V tomto případě byl ovšem humor a nadhled docela vítaným zpestřením v rámci děje, který se nebral moc vážně. Docela příjemná jednohubka. [70 %] ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o atmosférické chvilky, není si na co stěžovat. Možná by neškodila nějaká lekačka, ale bez těch se dá obejít. Charakteristika čarodějnice či sukuby nebo co to bylo se mi líbila a konečně ona sama je kočka. Samotné vyprávění se sice občas zadrhlo, nicméně těch hluchých míst se zase tolik nenajde. Povedl se i casting, což platí pro děti, teenagery i dospělé. Jediné, co mi vadilo, bylo teenagerovské pojetí. Ubrat mládežníků a trochu přitvrdit by filmu prospělo. Přesto se jedná o slušný kousek, který se neztratí. 70% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale velmi příjemný mindfuck ke konci filmu velmi obzvláštní dosud rutinní hororové béčko. Potěší řada praktických efektů, které evokují staré osmdesátkové horory jako Lesní duch apod. Herci vcelku obstojní, hlavní hrdina je celkem sympaťák a děj rychle odsýpá a nuda rozhodně nepřijde. Na druhou stranu, nějaký extra velký dopad to na vás mít nebude a krom výše zmíněného překvapení ke konci, nic objevného nedorazí. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

No... nie je to bohužiaľ žiadny hororový klenot. Pritom atmosféra naozaj vôbec nie je zlá, kasting je fajn, prostredie lesov asi ešte nikdy v živote žiadnemu hororu neublížilo (skôr naopak) a niektoré scény sú fakt nepríjemné, mrazivé a bez debaty vydarené. Ale postavy sú neviditeľné, dosť často sa objavuje nuda a naťahované tempo a celý scenár, hoci sám osebe nie je žiadny zázrak, je nejako divne vystavaný a ťažšie pochopiteľný. Menej ako 3* si to ale nezaslúži. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)

Reklama

Reklama