Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Funguje v Americe presumpce neviny? Michael Gallager se o tom přesvědčil na vlastní kůži, když jednoho rána otevřel noviny a na titulní straně spatřil svoje jméno. Článek, který následoval, byl celý smyšlený a obviňoval ho ze zločinu, ze kterého měl již být dokonce téměř usvědčen. V té chvíli se dosud úspěšnému obchodníkovi zhroutil život. Proto kontaktuje autorku článku, aby zjistil, co za spiknutím proti jeho osobě vězí. Spolu se pustí do vyšetřování, při kterém vyjde najevo, že vše byla jen pouze léčka, kterou na něj nastražil kdosi velmi nebezpečný... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (39)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vždy mne potěší, že když si neschopný vyšetřovatel neví rady s případem, tak mu nezištně pomohou média. Stačí nechat nahlédnout zvědavou zástupkyni sedmé velmoci do spisu, nechat právní oddělení novin předvést temnou stránku demokracie a s plnou pusou novinářské etiky zničit život nevinnému člověku. Bylo mi velkým potěšením sledovat, kterak si Mike Gallagher neprohnal kulku hlavou, ale rozhodl se k protiúderu. Velmi inspirativní. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Paul Newman jako nevinný syn mafiána, jenž se však od jakýchkoliv nezákonných praktik držel dál, musí obhajovat svou nevinu díky nevhodnému článku, založeném na mylných domněnkách, který napsala ošklivá emancipovaná Sally Field, se kterou se někdy mezi řečí naprosto nepřekvapivě vyspí. Nuda, nuda, nuda. Pollack uměl točit jak poutavé (Tři dny kondora), tak nudné (právě Bez zlého úmyslu) anebo politicky naprosto na zabití (Havana), čehož nás díkybohu alespoň protentokrát ušetřil. Ale docela mě s odstupem času teď bavilo koukat na ty vintage počítače, to byla ale asi tak jediná sranda. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Pěkný film od Pollacka se slušně hrajícími Newmanem a Fieldovou. Problém je, že z tématu muž nespravedlivě zapletený do zločinu všemocnou novinářskou velmocí se dalo podle mě vytěži mnohem více. Tohle balancuje mezi dramatem, thrilerem, romancí a komedií a nic moc se tu vlastně neděje. Ovšem záverečná scéna s Wilfordem Brimleym ve stylu staroanglických detektivek je výborná. EDIT 2024: Jak jsem psal pěkně natočený a zahraný film s výborným finále, ale bez většího napětí, dramatu, spád, drajvu, prostě jen takový volně plynoucí film. Od Pollacka bych čekal trošku víc. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Komplikovaný politicky motivovaný případ, kde si státní vyšetřovatelé udělají z nevinného obětního beránka a ten jim to nakonec vrátí.. Není to krimi, nejde o vyšetřování oné vraždy vlivného odboráře v pozadí... Vztah novinářů k odpovědnosti za "polopravdy", které vydávají často za jedinou pravdu pod sluncem..!! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som nemal v úmysle si film pozrieť, lebo 70 % sa mi zdalo byť málo, ale potom som si všimol Paula Newmana a Sydneyho Pollacka (môj najnovší príspevok do desiatky najobľúbenejších) a bolo to inak. Bol som veľmi spokojný, príbeh bol zaujímavý a po roku 1989 bližší aj nášmu publiku. Nič v ňom nebolo čisto biele, ani čisto čierne a divák je príbehom nútený zaujímať postoje a ujasňovať si vlastné názory na problémy, ktoré nie sú jednoznačné. Nad všetkým sa týčilo herectvo Paula Newmana, ktorý v tomto filme nanešťastie nenašiel porovnateľného hereckého partnera (Sally Field bola nevýrazná a nezaujala ma). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Sydney Pollack musel s producenty upravit závěr filmu, protože se zkušebnímu publiku nelíbilo, že reportérka a Gallagher (Paul Newman) nedostali šanci se usmířit. (Rocky62)
  • Sally Fieldová později prohlásila: “Newman mě musel bít, ale jemu se do toho vůbec nechtělo. Bál se, aby mě nezranil, přičemž se o scénu se vůbec nestaral. Musela jsem se chovat jako příšera, až jsem ho k tomu konečně přiměla. Byla jsem celá modrá, ale neřekla jsem mu to, aby se necítil špatně." (Rocky62)
  • Film sa natáčal v Miami. (Svadbos)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama