Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • USA Black Christmas (více)
Trailer 1

Studentka Reily (Imogen Poots) má po lehce traumatickém zážitku ze střetu s opačným pohlavím pifku na všechny chlapy a její spolubydlící na koleji ji v tom mohutně podporují, protože od čeho jiného jsou kámošky, že? Všechny se těší, jak si užijí vánoční svátky ve vyprázdněném univerzitním kampusu, z něhož většina studentů odjela strávit prodloužené volno s rodinami. I proto, že kvůli nevraživosti vůči opačnému pohlaví začalo být tohle sesterstvo dost nepopulární. Dokonalou idylu plnou sněhu a blikajících světel naruší série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatní dívky uvědomí, že jim všem jde o život, ztratí jakoukoliv naději na únik. Mají jen dvě možnosti – pasivně čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Klíčová otázka zní, kdo proti nim vlastně stojí, a jestli můžou věřit některému z kluků, kteří jim přišli na pomoc. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle říkám o filmu málokdy, protože je to neuctivé a každá snaha a realizace něčeho takového jako je celovečerní film si zaslouží ocenit. Black Christmas je ale opravdu ultimátní scénaristická sračka, která jenom měla dostatek prostředků na to udělat si fajnovou propagaci a následně šupajdit do kin, kam na sebe na Vánoce nalákala stovky teenagerů. Ono to sice má pohledný kabátek v čele s Imogen Poots z vysokoškolského prostředí a plno moderních feministických přesvědčení, ale to neomlouvá nic na tom, že je to předvídatelné jak prase a ve finále zjistíte, že jste už všechno viděli v traileru od A do Z. Tam nebyla snad ani minuta, kdy bych v sobě měla kousek zájmu nebo zvědavosti. Tohle bylo vánoční utrpení. Troufám si říct, že menší sranec byly Černé Vánoce z roku 2006. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak neskutečně debilní, 100% feministický a nezáživný film už tady dlouho nebyl. Od první scény a traileru je jasné, jak to celé skončí, ženské jsou uřvané, hysterické a stěžující si krávy, které se chovají strašně hloupě. Dialogy stupidní, typické americké vysokoškolské kecy o ničem sloužící jenom jako výplň, postavy nezajímavé a absolutně NULOVÉ gore. Nic nového tohle nepřináší, vraždy jsou prostě nudné a bez kapky krve a celé to působí prostě hrozně debilně. Nechápu, jak se tahle věc dostala do kin, spíš jak vůbec mohla vzniknout. Čekal jsem od toho nudný, tuctový slasher, ale ani k tomuhle se to nedostalo.... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Omylem jsem stáhl stejnojmenný film, ale ze špatného roku. Nezdálo se mi to tak špatné, abych to hned vypínal a tak jsem se za pomoci alkoholu a dobré společnosti propracoval až ke konci a zjistil, že jsem opravdu promrhal celých 93 minut takřka zbytečně. Jde totiž o horor bez atmosféry, to je jasné hned od začátku, ale mnohem horší je ta feministická propaganda, jenž celý snímek provází. Škoda, film se totiž ke konci celkem rozjíždí a když to konečně začíná být alespoň trochu koukatelné, zmíněná kombinace převládne a tím zhorší už tak nijak zvlášť lichotivé dojmy z filmu (pokud je to vůbec možné). Spoiler: Heh, chlapecká sekta využije síly démonické busty, která dává mužům nadpřirozenou sílu, aby mohli trestat a zabíjet zlobivé ženy se nechá přemoci a zesměšnit tím nejvíce cringy způsobem, poté, co na ně naběhne pět ustrašených náhodně posbíraných zoufalek. A samozřejmě, kdo jiný by mohl takovou partu vést, než silná a uvědomělá černoška? Nuž, dokoukal jsem to a tak nechci dávat odpad.  Rychlé shrnutí na závěr: Je těžké najít nějaké světlé stránky. Ono to dokonce není ani tak nablblé, aby to mohlo být vtipné. Avšak největší úskalí tohoto filmu patří bezpochyby atmosféra, pak na sílu tlačené politické korektnosti, nedostatek originality a PG od 15 let. 20% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

No, ten film je možno úplne iný, ako sa podľa trailerov aj názvu, odkazujúcemu na slávny vianočný slasher zdá. Hrozne nerád by som potencionálnych divákov odradil, ale namiesto tradičného gore a vynaliezavých kills sa film sústreďuje na sympatickú hlavnú hrdinku, gotickú atmosféru starej školy, tajné spolky a vcelku pôsobivý vizuál("snehový anjel" hneď na začiatku, ale celkovo to nie je žiadna bieda), vydarené napätie(sčasti to JE aj slasher, takže o nejaké tie naháňačky a jumpscares neprídete) a celkom podarený, na dnešné pomery aj štipku originálny príbeh s troškou nadprirodzena. Prečo nie. Možno zasa pôjdem proti prúdu, ale ja som si film užil a rád si ho pozriem znovu. Trošku mi to pripomínalo tohtoročný " Nočné mory z temnôt", pointa apelovala na lásku k pulpovým hororikom, aspoň mne to tak pripadalo. A samozrejme, tvorcovia apelovali aj na vzťahy medzi mužmi a ženami, feminizmus, atď. Nevadilo mi to, nebolo to nijako otravné a krásnu zimnú, vianočnú atmosféru to nepokazilo. Osobne sa mi to páčilo, ale viem, že názory budú lietať hore a dole. Za mňa palec hore. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Imogen Poots je jasným dôkazom toho, ako veľa znamená u žien farba vlasov a štýl účesu. Bežne blondýnka s peknými vlnitými vlasmi sa tu zmenila na štýl kastról po výbuchu a tak niet divu, že okrem jedného poloslepého Afroameričana nemá o ňu nikto záujem. Keď už sme pri tom horore, tak je fajn, že začnú miznúť osoby, ale veď nie je poriadne vidieť ani jednu z vražd, akurát sa zintenzívni hudba. Skôr to vyzerá ako paródia na Vreskot, ale aj tú sme už videli. A lepšiu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne natáčať s ratingom R (mládeží do 16 rokov prístupný len v sprievode rodičov), avšak po negatívnych reakciách skúšobného publika bol film prestrihaný na verziu s ratingom PG-13. (beso74)
  • V úvodnej scéne sa na stole na chvíľku objaví soška jednorožca. Podobne tomu bolo aj v zvyšných dvoch filmoch tejto série. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Reklama

Reklama