Reklama

Reklama

Elektrický jezdec

  • USA The Electric Horseman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když ujedete na koni za dvacet milionů, lidé si vás určitě všimnou. Robert Redford v hlavní roli amerického filmu, nominovaného na Oscara. Bývalý kovboj a pětinásobný šampion v rodeu Sonny Steele (Robert Redford) je po mnoha zraněních dávno na odpočinku a vydělává si reklamou na cereálie. Jeho úkolem je projíždět na koni v arénách a doporučovat ovesné vločky. On i kůň vystupují pro větší efekt ověšeni žárovkami. Svůj úkol však Sonny plní se stále většími problémy: je totiž věčně na mol opilý. Při velké firemní akci v Las Vegas má Sonny za hlasité hudby vjet na pódium v sedle dostihového koně jménem Vycházející Hvězda. Když Sonny vidí, že kůň je zraněný, nemocný a nadopovaný sedativy a steroidy, poruší smlouvu a před zraky užaslých diváků s ním zmizí v ulicích města. Šéf firmy Hunt Sears (John Saxon) si to samozřejmě nenechá líbit – Vycházející Hvězda je totiž jednou ze ?značek? firmy a má hodnotu dvacet milionů dolarů. A tak se po Sonnym rozjede celostátní pátrání. Jediný, komu se podaří uprchlíka v divočině vypátrat, je zkušená investigativní novinářka Hallie Martinová (Jane Fondaová). Jde jí jen o to, aby získala exkluzivní reportáž. Když však zjistí, že Sonny je férový chlap, který chce koně uzdravit a pustit do volné přírody, začne mladá žena své cíle poněkud přehodnocovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pohádka, jak má být. Zkrachovalý a věčně zlitý jezdec rodea se propůjčí k tajtrlíkování v reklamě na vločky, ale protože mu pod zadek strčí hrdého mustanga ozdobeného jak cirkusová opice, zmobilizuje se v něm hrdost napřed za koně a pak i za sebe. K tomu ho nemalou měrou postrčí zuřivá reportérka, která se nejdřív honí za kovbojem, koněm a za senzací, aby si to nakonec všechno srovnala v hlavě. Má úcta, pane Pollacku. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Romantický country příběh o záchraně velmi ceněného koně před cynickými majitely, kteří na něm vydělávají a to na divadelních prknech, kde se hraje jakási show. Herecký koncert pro Roberta Fedforda a Jane Fonde. Příběh o soucitu a porozumění a hodnotách života. Snímek má v jistém smyslu své kouzlo a dojemnost. Láska ke koni je víc, než láska v sebe sama. Pro reportérku zaručený trhák. Napsáno a zfilmováno je to dobře. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých srdcovek. Možná jen kovbojská pohádka, pro mě však příběh o hrdosti, cti, svobodě a dalších hodnotách, které dnes nic neznamenají, protože se nedají spočítat v korunách. O tom, že se lze zvednout a osvobodit. A jestli to zní pateticky? Na to kašlu. Film, který mě nikdy neomrzí, kterému Redford sedne jako ulitý, a který by se mi možná ještě víc líbil volněji plynoucí a bez otravné Fondové. I když chápu důvod, proč tam její postavu Pollack musel mít. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O muži, který býval králem rodea ... nežli se upsal světu, jemuž vládne kapitál. Smířený se ztrátou důstojnosti rezignoval na vlastní budoucnost, ale nedokázal nečinně přihlížet degradaci vysloužilého závodního koně. Příběh dvou veteránů se snaží probudit v nás ty lepší z trochu nepřehledné množiny vlastností, kterou jsme kdysi dávno dostali do vínku, přičemž etické hodnoty nalézá u jednotlivců, nikoli u korporací - ale tak nějak už to bývá ... jen opravdových kovbojů se smyslem pro čest a spravedlnost je trvalý nedostatek. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Je trochu smutné, když zdejší recenzenti nevědí, co maj pod nosem a píší o něčem, co necítí. Tohle rozhodně není romantický film, jak stojí pod názvem. Jediná romantika byla asi ve spojení člověk - kůň. Pollack ani romantické filmy netočí. Tím je mi sympatičtější. Je to tak, že na co tenhle člověk sáhne, je vysoce nadprůměrné, jak už zde poznamenal Rocky62. Podle té číslovky usuzuji, že už pár filmů zhlídnul. V tomhle filmu je vše, hrdost člověka, zklamání nad stavem společnosti, smyslu života a možná i o souladu vstahu mezi mužem a ženou. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Třetí společný snímek Roberta Redforda a Jane Fondové. (Terva)
  • Film se natáčel v Nevadě, Utahu a v utažském národním parku Zion. (Terva)
  • Filmový kůň Rising Star  se ve skutečnosti jmenoval Let's merge, v překladu "spojme se" nebo "pojďme se spojit". Jednalo se o pětiletého plnokrevníka, který byl vybrán až po šestiměsíčních talentových zkouškách. Po dokončení filmu koně odkoupil Robert Redford a vlastnil jej ještě 18 let, než kůň zemřel. (Posheidon)

Reklama

Reklama