Reklama

Reklama

Nová dobrodružství Pippi Punčochaté

  • Švédsko Pippi Långstrump - starkast i världen (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Aj keď bol prvý film daný na index pre „individualistickú vzburu“ hlavnej postavy aj vo Švédsku, nič to nezmenilo na desaťročnom víťaznom ťažení diela na celom svete. Divákov totiž zaujalo nemožné dievča s hrdzavými vlasmi, ktoré jedného dňa príde na bodkovanom koni do švédskeho mestečka a nasťahuje sa do vily Vilekuly. Tam žije nielen so svojím koňom, ale aj s opičkou - pánom Nilsonom. Čoskoro sa skamaráti s Tomom a Annikou a spoločne prežívajú množstvo dobrodružstiev. Ich roztopašnými kúskami trpí najmä slečna Rosenblomová, ktorá by Pippi najradšej dala do detského domova. Malých divákov fascinujú nielen dobrodružstvá roztopašného dievčaťa, ale hlavne jej túžba po slobode a samostatnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Šimpy odpad!

všechny recenze uživatele

tenhle film si nezaslouží jiné hodnocení. osobně miluju seriál, který vysílala kdysi česká televize (asi v magionu, či kde, nebo samostatně?), ale ten jsem tu nenašel. ()

Lucina84 

všechny recenze uživatele

Měla jsem to kdysi na vhsce a ještě v původním vhs dabingu. Tehdá jsem jako děcko neřešila, jestli tam hraje Inger Nelssonová nebo Tami Erin. Pro mě to byla prostě Pippi, kterou jsem zbožňovala! Velká nostalgie. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Já jsem z filmu nadšená! Jako malá jsem Pipi Dlouhou punčochu milovala. Knížku jsem tahala všude s sebou, až se mi rozpadla na hromádku papíru a dceři jsem proto raději opatřila knihu novou. Jako malá holka jsem byla jednou pozvána na švédský film o Pipi do kina. Byla jsem z toho ale nešťastná, protože se mi představitelka Pipi vůbec nelíbila a celkově film v mnohém neodpovídal předloze. Takže když jsem, už jako máma, shlédla s dcerkou tuhle Pipi, strašně moc se mi líbila. Sice kůň bůhví proč měl jméno, ale celkově se film v mnohém podobal příběhům z knihy a Pipi byla krásná a roztomilá (A podle všeho to Tami Erin sluší dodnes). ()

T.O.M. 

všechny recenze uživatele

Z komentářů je zřejmé, že někteří lidé nerozlišují mezi německo-švédským seriálem z roku 1969, který byl u nás mnohokrát vysílán, a tímto švédsko-americkým filmem a pletou si je. Pokud se na to podívám jako na film na téma Pipi pro americké dítě z osmdesátých let, tak je to přijatelné. Evropského diváko to dnes ale nemá moc čím oslovit. V porovnání s oním seriálem, který je celkem nadčasový je tento film o několik tříd níž. Celý příběh je přesazen do USA cca 30. let, je v něm ale velmi mizerná hudba 80. let, která se k příběhu absolutně nehodí. Navíc jsou děti starší. Pippi neni 9 let, ale 11, navíc ji hraje 14 letá herečka, obdobně Tomy a Anika. Příběhy tak působí dost podivně a toporně. Tento film má díky naskládání řady příběhů do jediného filmu poměrně svižný dějově, má celkem bohatou výpravu. Také se mi nelíbilo, jak přepsali roli zlodějů na developera a jeho 2 poskoky. Do příběhu se to nehodí a dětem to zbytečně motá hlavu. Nechápu, proč to tam cpali, navíc když stejně pořád melou o zlatě, jako obyčejní zloději. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Díky talentu k tancování, zpívání, gymnastice a jízdě na koni získala Tami Erin roli mezi více než 8000 uchazečkami z celého světa. (Cheeker)
  • Vlasy přírodní zrzky Tami Erin byly kvůli filmu nabarveny sytějším odstínem červené. (Cheeker)

Reklama

Reklama