Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený thriller, který nad vodou drží hlavně umění klasika Sydneyho Pollacka, i když ani on nevychází s úplně čistým štítem. Filmu by rozhodně prospěla kratší stopáž a vystříhání některých nudných pasáží. Cruise je spíš matnější, ale koukat se na něj dá. Tradičně skvělý je samozřejmě padouch Hackman, z ženských rolí bych vyzdvihl asi jen Holly Hunter, jinak to byly spíš nevýrazné role. Film má spád a až na poněkud rozmáchlý konec uběhne poměrně rychle. Dobrých 70%. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Román Firma spisovatele Johna Grishama podle kterého je film natočen jede od začátku do konce neuvěřitelně "nakažlivým" a strhujícím tempem. O filmu se to bohužel říct nedá. Pollack tu nádhernou atmosféru knihy nedokázal zachytit. Předělal nebo nahradil spousty klíčových a skvělých scén. Nejsem fandou otrockého přepisu ale tady se to zdá spíše ke škodě, celkový výsledek tak působí zbytečně průměrným dojmem. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborný film z díly Sydneyho Pollacka.Pro Toma Cruise byly tyto roky pořád jeho začátkem filmové kariéry,ale jako by se s hereckým talentem už narodil.Film má skvělou atmosféru.Ze začátku si říkáte,že film možná bude nuda,ale postupně se zvyšují obrátky a vás už film pohltí.Myslím si,že nejlepší roli zde měl Gene Hackman,který na mě působil jako člověk,který zatajuje hodně podstatných věcí.Ed Harris zde zahrál dobrou roli detektiva FBI.Film skončil překvapeně,čekal jsem lepší rozuzlení.I přesto filmu dávám 80% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise vo svojich najlepších rokoch a vo filme, v ktorom bola radosť sa naňho pozerať. Prešpekulovaná právnická agitka so skvelými hereckými výkonmi trojice Cruise/Tripplehorn/Hackman. Keďže mám prelúskanú knižnú verziu od Grishama, mnoho inak prekvapivých zvratov ma nemohlo až tak zmraziť, ale odmysliac si túto diskutabilnú chybičku krásy, vďaka ktorej sa nedostavili šokové manévre, bola som nadšená od úvodných titulkov až po úplný koniec. A Grisham je génius. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na tomto filmu vadilo, byla příšerná hudba pana Davea Grusina. Klavír zbožňuju, ovšem v trochu jiné formě, stejně mě tento hudební nástroj otrávil i v Eyes Wide Shut. S jinou by to mělo celé určitě lepší grády. Ostatnímu však nemůžu vůbec nic vytknout. Určitě se na "Firmu" zase brzy podívám a s velkou chutí si přečtu i knihu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (13)

  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama