Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobré je, že Tom Cruise se může chlubit dobrými hereckými výkony již v útlém hereckém dětství. Sice je tu coby absolvent právní školy poměrně slušné ucho, ale nakonec mu ten nervy drásající podklad docela i věříte. Není to úplně top thrillerová záležitost, ale pokud máte chuť na něco devadesátkového a zároveň znáte filmy Sydneye Pollacka, tak Vás to neurazí. Jen se připravta na řádnou časovou délku. Dokáže místy dost pozlobit. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Film má kvalitne obsadenie... + zápletku, skúsenú - zručnú réžiu, scenár pod záštitou - Boba Towna, ktorý napísal jeden z najlepších scenárov všetkých čias - Chinatown, ...mladého a energického - Toma Cruisa, či veterána z Francúzskej spojky - Gena Hackmana, ale i NAPRIEK TOMU, mi film vadil najviac - v prepálenej dĺžke + po čase som začínal mať z filmu guláš, mišung, že som sa nevedel dočkať konca - záverečných tituliek, pričom vidieť to RAZ, neuškodí nijako zdraviu, tak skrátiť to o 30. minút + zmeniť a upraviť scenár, by prospelo, lebo má niekoľko KAZOV. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj keď v tom hrá Tom Cruise a Gene Hackman (ten je mimochodom veľmi nafúkaný, pretože sa ho strašne dotklo, že hlavnou hviezdou bol Cruise a nie on) nijako ma film neohromil a je celkom rozťahaný a chvíľami nezáživný. Keby tento film začal od päťdesiatej minúty, snáď by to bolo o dosť lepšie. Ale aby som len nekritizoval, páčili sa mi príbehové zvraty. Taktiež Tom Cruise už hral na vrchole svojich možností a síl, takže sa nedá povedať že by to tu neťahal a že ten film je hodný len poslať do zabudnutia. Ale sám Tom má na svojom konte iné klenoty. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mitch McDeere se ve škole výborně učil, jeho zánovní diplom se správně červená a již se poohlíží po odpovídajícím zaměstnání. Zaměstnavatelé nabízejí různé firemní výhody, ale stravenky zdarma ani hodinová pauza na oběd nejsou tím, co Mitch hledá. Ovšem luxusní vůz, vila a pohádkový plat - na to pilný student slyší. Brzy však přijde na podivné nesoulady v předkládaných číslech, vážené firemní zákazníky z řad organizovaného zločinu i na to, že jediným důvodem ukončení pracovního poměru je úmrtí pracovníka. S těmito detajly nebyl při podepisování pracovní smlouvy seznámen a je rozhodnut dát věci do právního souladu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"První věc, kterou musíme udělat, je pobít všechny právníky." William Shakespeare, Jindřich VI. Chvályhodné, že si to neblaze proslulé firmy Gene a spol. vzaly tolik k srdci, méně chvályhodné, že to nevztáhli i na sebe a neušetřili mi tak dvě a půl hodiny života. Ale kdybych někdy něco vyvedla, vím, kam se mám s důvěrou obrátit. Na druhý bok. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)
  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama