Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)
  • Meno Genea Hackmana sa neobjavilo v reklamných materiáloch k filmu. Jeho kontrakt vyžadoval, aby jeho meno bolo dôležitejšie než názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Kontrakt Toma Cruisea ale zároveň vyžadoval, aby jeho meno a jedine jeho meno bolo dôležitejšie ako názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Hackman sa teda rozhodol vypustil svoje meno zo všetkých reklamných materiálov úplne, vypustil svoju osobu a prekvapil tak všetkých divákov. Vo filme samotnom nasleduje Hackmanove meno po Cruiseovom a pred titulom. (pravo)
  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)
  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)
  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama